Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak jsem uváděl jinde, ne vždy a ne ve všem s Vámi souhlasím. K samotnému blogu jen to, že je napsaný dobře. Dal jsem karmu. Ale poznámku mám. Té státem řízené loterii už se "babišovka" mezi lidem prostým říká.

1 0
možnosti
Foto

K34a50r86e46l 18C76a23c66h

2. 10. 2017 15:12

Snad jen jedno - stále pláčete že něco musíte. Nemusíte - nikdo Vám nepřikazuje, že se musíte účtenkové loterie účastnit. Dále bych si troufl nesouhlasit s Vaším názorem, že tato loterie a EET křiví zdravé podnikatelské prostředí. Kdyby totiž to prostředí zdravé bylo , nebylo by ani EET, ani účtenkové loterie třeba. Ale ono stále platí, že určitým skupinám se v nekontrolovaném chaosu dobře žije. Zvykejme si ale na to, že žijeme ve věku elektronických sítí a zákonitě veškeré agendy na ně postupně přejdou. Zajímavé je, jak se tomu vždy sektor, kterého se elektronizace dotkne, zuby nehty brání. Očekávám, že další na řadě musí být zdravotnictví. A mělo by se to udělat velmi rychle. Mně jako pacienta docela vytáčí, když od jednoho k druhému lékaři musím nosit žádanky a zpětně lékařské zprávy. Kdy už konečně bude mít každý občan tohoto státu elektronickou zdravotní kartu, aby každý lékař, ke kterému přijdu, měl načtením mé karty pojištění před sebou celou mou anamnézu a k disposici výsledky veškerých vyšetření, která jsem doposud absolvoval. Jenže, jak říkám v bordelu se dobře žije a tak je nutné zavádění pořádku co nejvíce oddálit. Ti, co mají největší zájem na udržení nekontrolovatelného chaosu si prosadili zákon o ochraně osobních údajů a k němu ještě úřad. V praxi tento zákon a úřad chrání lumpy, protože slušný člověk nemá co tajit.

3 2
možnosti
Foto

;-D Až, a nejen autorovi dojde, že i každý(!) vstup na net, je zároveń vlastním smířením se i přispěním i ke ,,šmírování", a to i sebe sama!(žádná IP není anonymní, ač se to mnozí domnívají), pak si, tedy snad. uvědomí, že nějaká ,,účtenkovka" je v onom kolotoči méně, než marginálií;-) Mimochodem, zkuste blokovat reklamy, na mnohé stránky se ani nedostanete, tedy pokud si nezaplatíte;-) A zkuste se podívat na to, které stránky jsou označeny jako zabezpečené a které ne;-D Kuk8-o

2 1
možnosti
RJ

R19a49d48e16k 73J67a82r53o36š

2. 10. 2017 13:08

Účtenkovka se zřejmě jen těžko prosadí...

Z profesních důvodů jsem to zkusil vyplnit a je to zdlouhavé, chtějí vždy u každé účtenky vyplnit spoustu údajů, takže celá jedna "operace" trvá nejméně 2 minuty, starším lidem určitě ještě déle.

1 0
možnosti
Foto

Dovolím si oponovat tomu časovému údaji. Po přečtení článku na Lupě, kde to přirovnali k maswochistickým hrátkám (není to citát), jsem to zkusil. Registrace cca 2 minuty, zadání dokladu do systému cca 10 vteřin. Na PC. Další údaj je již zajímavější. Ověření (zadal jsem v 11:59h) dokladu stále ještě trvá... 8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlas, karma a podepisuji vše napsané.

Bláhoví lidé budou posílat (elektronicky) účtenky a doufat, že v té loterii něco vyhrajou, protože jim zatajili, že pravděpodobnost výhry je výrazně nižší, než ve sportce.

Potenciální hazardní hráči si neuvědomují, že za mlhavý příslib mrzkého penízu přebírají na sebe povinnosti státu a budou za něj (vlastně zdarma) dělat kontrolu.

V neposlední řadě si hlásitelé účtenek neuvědomují, že z nich stát (bojující proti hazardu) dělá hazardní hráče, protože tato účtenkovka/babišovka je loterií nejen podle názvu, ale je hazardní hrou i podle zákonné definice hazardu.

Dobrý, co?

A tak, milí bonzáci a hazardní hráči, skočte státu na lep a buďte vlastně zdarma tím, kým by státní úředníci mohli být jen stěží a velmi draho.

Od užitečných idiotů k placeným hlásičům/donašečům není daleko a proč to nezavést, když to přinese "užitek"?

I komunisti museli zrušit oficiálně zavedené anonymní bonzování, ale věřím, že Babiš něco takového určitě zavede..... bude-li mít tu moc.

Jen mu jí dejte..... uvidíte.

3 0
možnosti
Foto

No jo, ale dejte lidem šanci, že dostanou "něco zadarmo" a máte jistotu.

1 0
možnosti
Foto

Pohyb peněz v obchodě se registruje nejméně od dob starých Elgypťanů. Tak si vymysli různé i nejprve mechanické pak elektromechanické a posléze elektronicke kasy a to slavné EET není ničím jiným než dalším stupně vývoje

1 1
možnosti
Foto

Nechápu proč by se Účtenkovka neměl jmenovat účtenkovka Když jde o účty.

1 1
možnosti
PV

P37a28v46e94l 73V61é72b13r

2. 10. 2017 10:12

Po zavedení EET jsem přijal jedinou účtenku: Kupoval jsem ledničku, tak kvůli záruce. V ostatních případech vždy požádám prodavače (často se štítivým komentářem), aby ji za mě zlikvidoval. Ještě se nestalo, abych tím prodavače nepotěšil...

Diskutovaná babišovka je dalším levelem ve hře o získávání čerstvých dat z prodejů, zvaných EET. A je jedno, jestli se jedná o udávání, nebo ne. Ono totiž EET je samoudávání.

3 0
možnosti
TB

Píšete totální nesmysly a moc dobře to víte. Můžete říct, co je na účtenkovce udavačského ? 8-o Copak někoho při tom udáváte, že vám tu účtenku nevystavil?Naopak, jenom pošlete kód a je to, vlastně tím jenom potvrdíte, že dotyčný prodejce zákon neporušuje. Tedy v žádném případě se nejedná o žádné udávání !...Samozřejmě můžete mít proti EET nebo proti účtenkovce výhrady, že je to drahé a podobně, to je jasné, ale pište aspoň trochu objektivně a hlavně pravdivé argumenty ;-)

7 3
možnosti
Foto

Všechno se dá okecat, koneckonců i bonzák vám vysvětlí, že je vlastně pro společnost nezbytný a tudíž ctihodný.

Vám se to ale tak dobře nepovedlo.Rv

3 2
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik