Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Mýlite se v posledním odstavci.  Tragicky:  Ty milice vznikly  p r á v ě   p r o t o ,   že bylo jen málo těch, kdo se vzepřeli zneužití demokracie, ústavy a práv daných ústavou těmi, kdo ve skutečnosti takovými "nesmysly" pohrdají.

0 0
možnosti
VH

Právo je právo. A jeho zneužití je zneužití práva.  Stejně jako bylo výsměchem právu nerespektování rozhodnutí soudu. Konec konců neochotou respektovat to nepohodlné na jakémkoliv právu byl "útěk privatizace před právem".

   Ponechme právo bezbranným alespoň symbolicky se vyjádřit k nemorálnímu, byť  právem povolenému kroku.

0 0
možnosti
IB

Neúcta k prezidentskému úřadu je typická pro totalitní režimy. Pro komunisty byla mnohem důležitější funkce generálního (prvního) tajemníka. U nás se projevuje stále častěji - např. kuličkový atentát na prezidenta a pozornost, kterou věnovala média atentátníkovi, konec konců i Nečasovo odmítnutí novoročního oběda s prezidentem (údajně kvůli neshodám s manželku!!!) a teď vrcholí akcí Gazdíkových starostů. To už zbývá jen to, aby dav vzal útokem Poslaneckou sněmovnu a naházel politiky do Vltavy!

0 0
možnosti
Foto

no, na to, že jste šéfredaktorem, tak máte docela tragickou češtinu. Vy to po sobě nečtete? A perla na závěr: stavěli se školky. Paráda. Karmu Vám nedám.

0 0
možnosti
MK

Svěšení obrazu mocnáře a zašoupnutí za skříň, tváří ke zdi, je gesto. Místo smysluplných gest je mnohem lepší angažovanost občanů a zájem o práci politiků a především její výsledky. A přiměřená reakce ve volebních místnostech. U Klause by ale výsledek byl stejný: otočit na zeď.

.

Myslíte si, že vážnost a respekt má přijít atomaticky spolu s funkcí, nebo je spíše výsledkem konkrétních činů?

1 0
možnosti
VH

R^ - za dotaz v poslední větě.

0 0
možnosti
Foto

Ode mě máte pane Bednáři karmu. Je to velmi útěšné vidět, že se v hrůzách idiotismu ještě najdou rozumně přemýšlející a píšící lidé.

0 0
možnosti
IB

Děkuji. Bohužel mám pocit, že nás už moc není.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik