Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hanah7

3. 5. 2011 20:07
karma !

Ano, soudruh Rychetský tak nějak neumí setřást roli Ústavy za komunistů a setrvává v bludu, že ÚS má za úkol jakýsi politický dohled, demokracie nedemokracie.... 

0 0
možnosti
C

Cynyc_

3. 5. 2011 21:36
Re: karma !

Co si o tom třeba něco přečíst, než napíšete takovou hovadinu a znemožníte se přede všemi?

0 0
možnosti
VC

vena65

3. 5. 2011 19:37
Řekl bych že k poblouzněným patříte víc vy.

Ústavní soud má ctít ústavu a bdít nad jejím dodržováním. Že tak pod vedením Rychetského nečiní, je věc druhá.

0 0
možnosti
N

nixpost

3. 5. 2011 19:11
Vyšší poslání ?

Myslím si, že se p. Rychetský a paní Wagnerová nezbláznili. Oni jen podlehli mesiáškým představám o své vyjímečnosti a svém poslání. Z hlediska fungování US je to ale jedno.Je to tragické. Paní Wagnerová blábolí něco o tom, že Kalousek přejímá nacistické praktiky, p. Rychetský prozměnu mumlá něco v tom smyslu, že parlament je nákaza.

Rychetského přitom jmenoval dobrovolně V.Klaus. Neuvěřitelně špatný odhad na lidi.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

3. 5. 2011 19:18
Re: Vyšší poslání ?

Nevšiml jsem si žádných příznaků toho, že by Rychetský nebo Wagnerová podlehli mesiášským představám. Možná je to tím, že zastiňuje Václav Klaus, který tímto bludem trpí až na hranici hospitalizace.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

3. 5. 2011 18:08
Kydy.

Z toho, že se v Ústavě nevyskytuje přímo slovo "hlídací" autor vyvozuje, že si ÚS přisuzuje práva, která mu nenáležejí. Ne že bychom od politiků nebyli zvyklí na lecjaké hovadiny, tohle už je ale opravdu moc. ÚS ochraňuje Ústavu tím, že odmítá zákony, které jsou s ní v rozporu. Jestli to není hlídání, co to tedy je? Z celého článku trčí jako sláma z bot snaha za každou cenu podořit stanovisko Václava Klause, který opakovaně (nejexplicitněji asi při posledním vystoupení v parlamentu) odmítl dělbu moci a požaduje diktaturu legislativy, tedy práě PS.

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

3. 5. 2011 18:21
Re: Kydy.

Ústavní soud nemá co odmítat zákony. Nejvyšším zákonodárným orgánem je přece sněmovna, ÚS může rušit pouze ty, které jsou v rozporu s ústavou (kterou ovšem schvaluje zase sněmovna). To, že ÚS zrušil i zákon přijatý ústavní většinou (o předčasných volbách) už je zneužití jeho pravomoci přímo exemplární. To pominu originální názor ÚS, že soudci si de facto mohou určovat platy sami. Ústavní soud by měl být součástí demokratického systému, ale pan Rychetský z něj dělá nástroj boje proletariátu, což je opravdu fatální.

0 0
možnosti
SN

kuča

3. 5. 2011 17:41
Já Vám karmu nedám......

:-) .....neboť: Poslanci by si klidně odhlasovali vládu jedné strany! Možná k tomu při takovém uvažování většího počtu lidí jako Vy, dojde! Ale to já už to díky Bohu, nebudu. Nevyčítejte mu pořád komunistickou minulost. To je obehraná berlička. Tenkrát bylo v republice 1,4OO.OOO z dospělých lidí komunistů! Dovoluji si pochybovat o tom, že Vy jste při Vašem myšlení mezi nimi nebyl.

Pokud je Vám jen trochu známo, tak člověk se s novým poznáním vyvíjí celý život. , Pokud tomu tak není, dochází k retardaci, vidíme jich kolem sebe dost. Projděte si složení parlamentu, prolustrujte to! Buď bývalí komunisté(převlečení) nebo děti skalních komunistů! Proberte si to, porosím! ........a vo tom to je...! ;-O

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

3. 5. 2011 17:27
Na člena současné ODS docela dobré,

karmaR^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

3. 5. 2011 17:14
Výborně napsáno pane kolego

karmaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik