Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V minulém režimu byl kapitalistický systém vysvětlován jako vykořisťování člověka člověkem. Přesnější by bylo, vykořisťování méně schopných, schopnými. Dá se to říci i takto. Méně vzdělaní jsou vykořisťováni vzdělanými. Do kategorie méně schopných lze zařadit 70%. Pracují pro podnikatele a mají běžné starosti měsíčně s příjmem vyjít.

Je zajímavé, že veškerá státní zaměstnání převyšují příjmem průměr. Přitom je to něco, jako společné vlastnictví a světe div se ono to pracuje.

Takže dobrá rada od Lenina: Učit se, učit se, učit se.

Neboť potom zbývá jen "táhni vole, když jsi nechtěl studovat". ;-)

0 0
možnosti
LC

Inu, několik prezidentů z demokratické líhně v řadě, udělalo své. Ale BTW, Německo po válce také léčili bývalí členové NSDAP. Přinejmenším v zemských vládách na postech nejvyšších.

0 0
možnosti
Foto

je nesmysl vidět pod komunismem jen zvrácenosti politických čistek a miliony mrtvých. To bychom stejně mohli vidět křesťanství jen z pohledu inkvizičních procesů. Kdyby se teď komunisté dostali k moci, jejich svět by byl přijatelnější než v SSSR za Stalina, nebo v ČSR za Gottwalda. Bohužel celospolečenské vlastnictví, bez kterého by to nešlo, vede k úpadku a to spoustě lidí jaksi nedochází.

0 1
možnosti
IS

Hm, uvidíme, zda se nebude internovat a věšet v takové vzkvétající Venezuele. Miliony to nebudou, což ovšem neznamená, že komunistická myšlenka není zvrácená od samého počátku až k hořkým koncům.

1 0
možnosti
PK

Vy jste byl v mládí pevný pravičák? Nechci adorovat paní Ashton, je to nehezká dáma, ale že horovala za nukleární odzbrojení mi připadá na mladou ženu docela normální. A dokonce prý byla pokladníkem;-D;-D;-D

To že nejsou mladí Američané superpravicoví a okouzlil je Sanders je složitější. "Lepší Česko" je slogan, možná ne nejlepší, ale co to má proboha společného s Marxem? ČlánekRv

0 1
možnosti
MC

Díky za článek.R^ Ano dalším argumentem těchto novověrců je hlásání přežitku levicové a pravicové politiky. To je, jako by mnozí z nás neuměli odpovědět na zcela logické věci ano - ne a opět nás vyučují, aby vše bylo zpochybňováno z důvodu uchopení moci bez soutěže schopnosti a vzdělání.

2 0
možnosti
Foto

Lze snadno dokázat, že ten komunismus už máme. Svého času publikovali na toto téma dva liberální ekonomové (snad Ševčík a Schwarz), v němž dokazovali, že téměř všechny cíle, které si kladl MKS, jsou promítnuty v zákonodárství soudobých států.

0 0
možnosti
LV

No to určitě ne, pane Řezníku. Například společenské vlastnictví výrobních prostředků uzákoněno - zaplať Pán Bůh - ještě není. Paradoxem zůstává, že dokud bude Babiš, tka snad ani nebude... :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik