Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Podle AMERICKÝCH analýz na Krymu cca 97 % obyvatel má ruštinu jako hlavní jazyk, kterým mluví doma, ak jakápak ruská menšina!?

Krymský parlament první referendum o samostatnosti vyhlásil v roce 1992, hned po rozpadu SSSR, ale jeho konání bylo na nátlak Kyjeva odloženo s tím, že konečný status Krymu bude upřesněn později.

Rusko o Donbas zájem nemá. Naopak byl to Kyjev, kdo odmítal jakákoliv jednání s východem od února až do léta a místo toho, aby připravoval reformu ústavy a zohlednění práv menšina regionů, jak slíbil EU v únoru a dubnu, tak toleroval řádění nelegálních bojůvek Pravého sektoru a soukromých armád, které vraždily a unášely poslance, místní zastupitele i civilisty.

Rusko od začátku až dodnes jasně dává najevo, že jakákoliv anexe těchto území nepřipadá v úvahu. Putin dokonce apeloval na představitele obou regionů, aby zrušili květnové referendum.

Válku na východě potřebuje především Kyjev proto, aby nabídl lidem "nepřítele" a lidé se neptali na to, jak je možné, že u vlády jsou pořád ti samí oligarchové a jejich bílí koně, jako posledních 20 let. Válku Kyjev potřebuje i proto, aby se mohl pokusit sjednotit obyvatele zbytku Ukrajiny protiruskou nenávistí (42 % lidí mluví doma ukrajinsky, 35 % rusky a 21 % oběma jazyky - zdroj americký IRI) a také k tomu, aby mohl tahat z EU nevratné "půjčky" a vojenskou pomoc.

0 0
možnosti
VV

Pane Bednari,

jestli se nepletu, tak soudruh plukovnik KGB ci FSB tam neni, ale pan Porosenko ano.

Opravte si to prosim.

0 0
možnosti
JR

J65a66r63a 20R82a35n64k

7. 2. 2015 17:32

Hezky napsane, karma:-)R^

0 1
možnosti

Vaší tetě přeju vše nejlepší, karmu vám však nedávám. Rv

1 2
možnosti
Foto

Merkelová a Hollande mluvili s Putinem pět hodin. Kyjevu se návrh líbí - iDNES.cz

!8-o

,Focus: Kyjev v boji drží nad vodou nahnědlí pomocníci – Novinky.cz"

8-o!

Ukrajina - ČeskéNoviny.cz

8-o!

 

Všechny souvislosti je třeba brát v úvahu. Od ,,oranžády" přes Majdan až po současnost!.

Souvislosti, příčiny a důsledky! Ignorace těchto souvislostí, potažmo až přirovnávat současné dění k r.38-39 je pak toliko účelový a jednostraný náhled !

3 1
možnosti