Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

slava kunst

4. 3. 2012 23:22
Proč vlastně chcete ten senát zrušit jste nenapsal!

Vážený autore, celkem rozumně argumentujete proti současnému velkému množství politiků na centrální úrovni, OK je skutečně velké. Jenže proč nejdete ještě dál? Proč nezmíníte celkovou předimenzovanost státu ve všech směrech? I počty úředníků, policistů, místních politiků a dalších závislých na státu je v ČR vyšší než v civilizovaných zemích. To Vám nevadí?

Zrušit, Vámi zmiňovaná, ministerstva je jistě dobrý nápad, ne však nový. A co další státní úřady a fondy minimálně stejně zbytečné jako jmenovaná ministerstva? Ty Vám nevadí?

Vadí Vám senát, jenže čím? To jste si nechal pro sebe. Že ho jinde nemají? To jistě uznáte není argument, jinde ho zase mají. Podle Vašeho názoru je zbytečný? Stačilo by zvýšit kvorum poslanců schopných přehlasování senátu na úroveň ústavní většiny a hned by byla váha senátu jinde.

Nejsem milovníkem senátu, ani senátorů, ale Vaše argumentace je myšlenkově mdlá.!!

1 0
možnosti
IB

hybajda

5. 3. 2012 8:32
Re: Proč vlastně chcete ten senát zrušit jste nenapsal!

Někde se začít musí.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

4. 3. 2012 19:27
Tohle napíše politik ODS.

Víte, populistické výkřiky o zrušení Senátu se ozývají prakticky nepřetržitě, ale to, že význam Senátu nechápe politik největší vládní strany je divné i mně. Třeba řeknu jednu věc - zrovna se stane, že jedna strana politického spektra bude mít problémy a suverénně vyhraje ta druhá - bude mít ústavní většinu a začne měnit Ústavu k obrazu svému. Již samotná existence Senátu znamená,, že zrovna tohle není tak jednoduché. A mnoho dalších věcí - tohle byla jenom ukázka politické nezralosti člověka, který by měl býti politicky zralý.

1 0
možnosti
IB

hybajda

4. 3. 2012 22:32
Re: Tohle napíše politik ODS.

Nejde o změny ústavy, jde o to, že stejně jako máme největší počet policajtů na hlavu, kteří většinou nic nevyšetří, ale postávají u silnic, kde vybírají pokuty (často do vlastní kapsy), máme na jednoho poslance nejmenší počet zastupitelů.Pokud jde o obavy, že bez senátu by došla úhony naše ústava, co ty země,kde Senát nemají, taky ji  mění? :-)

1 0
možnosti
JK

jiku

4. 3. 2012 19:21
nic proti, ale občas senát zafungoval

jako brzda pro nesmysly či chyby v zákonech; mimochodem, prezident nás se svou kanceláří stojí cca 75% sumy, kterou platíme za celý senát (pokud jsem tedy pochopil správně dnešní čísla někde na netu); myslím, že 99 nebo 101 poslanců by stačilo, a pak zrušit funkci prezidenta a ponechat 39 senátorů, nebo zrušit senát úplně a zvětšitagendu prezidenta; ovšem jestli to přinese opravdu zásadní úspory,o tom dost pochybuji;

1 0
možnosti
VK

estrellia

4. 3. 2012 18:54
zrušit, zrušit!

Kalousek pořád neví, kde šetřit....tohle by nám ušetřilo teď i v budoucnu nemalé částky...

jenže známe svoje politiky. Ti si nesníží ani své nemravné příjmy, natož aby se jich ti darmožrouti ze senátu zcela vzdali!

4 0
možnosti

Olinček

4. 3. 2012 18:06
Má být Senát rozpuštěný a vypuštěný? Né vvpráskat bičem.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafika/2012/03/01/tabulka-prehled-cerpani-nalezitosti-senatoru/

3 0
možnosti
IM

slavex

4. 3. 2012 16:55
Tak . . . . . . . . . . . ? ! ? !

Je třeba rozpustit obě dvě instituce a zavést úřednickou vládu z přísně apolitických ministrů ale špičkových odborníků z nichž každý bude mít jen pár poradců* Za úvahu by možná stála i konstituční monarchie* No ale možná to jednou jednoduše vyřeší v Česku kdysi oblíbená defenestrace  či házení košů s neoblíbenci do Vltavy ! ! ! R^

0 0
možnosti
J

jackie13

4. 3. 2012 17:03
Re: Tak . . . . . . . . . . . ? ! ? !

to by bylo horší,jak ledové kry.Totálně ucpáno.

0 0
možnosti
HB

zeto

4. 3. 2012 16:45
Hm...

Ale tak vzhledem k tomu, že pan Töpfer přiznal, že na práci v Senátu stačí 4 hodiny týdně, pak asi není o čem diskutovat.

4 0
možnosti
GM

grigorij melechov

4. 3. 2012 16:39
proč senát

proč senát?  rozpusťme sněmovnu tam je těch darmojedů o hodně víc;-D

0 0
možnosti
B

Boridoj

4. 3. 2012 16:15
A co volby do senátu?

Že občané senát nechtějí to dávají zřetelně najevo svojí neúčasti při volbách. Ale velmi zajímavé je v této souvislosti porovnání platnosti voleb do senátu a platnosti hlasování v referendu. Hlasování v referendu je platné pouze v případě, jestliže se ho zúčastní nejméně 50% oprávněných voličů. Ovšem volby senátorů tímto kvórem limitovány nejsou, takže i kdyby se k volbám do senátu dostavilo pouze 1% oprávněných voličů, pan senátor je zvolen. Dobře to mají hoši vymyšlené, co?

4 0
možnosti
PV

pavsson

4. 3. 2012 15:51
Myslím, že nemá

Senát už nejednou ukázal svojí opodstatněnost. Už jenom tím, že kdysi zabránil na poslední chvíli nákupu Grippenů se zaplatil. Stejně tak v dobách, kdy navzdory koalici vládli socialisté ve skutečnosti s KSČM, byl senát brzdou pro nejeden experiment. A ve své podstatě i teď, když je to obráceně, může senát něco podobného plnit. Když něco nefunguje dobře, neznamená to, že je správné to zrušit. Se zásadním omezením počtů souhlasím beze zbytku.

0 0
možnosti
AB

[eT]

4. 3. 2012 15:59
Re: Myslím, že nemá

jaké letadla má naše armáda? Jaký experiment senát zabrzdil? FV? Biopaliva? (Btw., autora článku nehájím, levicové strany ignoruji).

2 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik