Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J66a63n 61R49á29ž

12. 8. 2015 18:17

Mnoho lidí ještě žije v iluzi, že disidenti byli snad i světci. To je velký omyl. Většina byli kovaní bolševici, kteří svoji podstatu sni po roce 68, ani po toce 89 nezměnili, jen byli odstaveni od moci a to vítězům nezapomněli. Po Havlově smrti jen změnili taktiku, ale cíl zůstal stejný. Bolševik se nemůže stát nikdy demokratem stejně jako alkoholik se nemůže stát zcela abstinentem, ale zůstává stále jen dočasně abstinujícím alkoholikem. Bolševismus je způsob uvažování, čili životní filozofie založená na tezi " To, co my prohlásíme za pravdu prosadíme za každou cenu a odpor umlčíme všemi prostředky." a v zomto fuchu jednají. A oprostit se od toho zvráceného uvažování se podaří jen mizivému množství bolševiků.

Jako Uhl zůstane nadosmrti vyznavač nejextremnější formy bolševismu, trockismu, tak Šabatová, Dienstbier i Marksová-Tominova se nezbaví bolševického uvažování, neboť ho mají všichni v genetické výbavě.

0 0
možnosti
Foto

Ale je dobře, že soudružku Annu Proletářku máme. Alespoň si lid obecný vzpomene, jak bývalo za minulého režimu.

Dokonce i policie musí mít k provokaci za účelem lapení pachatele svolení shůry.

Úřad ombudsmana si asi chce vybudovat vlastní represní útvar ŠtB (Šabatovská tajná bezpečnost).

1 0
možnosti
AM

Zákon o veřejném ochránci práv byl novelizován na základě Antidiskriminačního zákona. v roce 2008 mimo jiné o tento §1 (5) Ochránce vykonává působnost ve věcech práva na rovné zacházení a ochrany před diskriminací

V AdZ se říká:

(1) Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropských společenství1) a v návaznosti na Listinu základních práv a svobod a mezinárodní smlouvy, které jsou součástí právního řádu, blíže vymezuje právo na rovné zacházení a zákaz diskriminace ve věcech

a) ..... b) ..............

j) přístupu ke zboží a službám, včetně bydlení, pokud jsou nabízeny veřejnosti nebo při jejich poskytování.

-----------------------

Takže to vaše lkaní nad zrádnou stbáckou levicí je trochu mimo mísu - ombudsmanka zákon (zřejmě) neporušila, a ač je i mně proti srsti řízená provokace, možná tam byl nějaký podnět. Ale i kdyby nebyl, ombudsman může jednat "z vlastní iniciativy" ( §9 d) ).

Skutečnost je tedy taková, že antidiskriminační evropská legislativa byla pravicovou Topolánkovou vládou JAKSI vtělena do našich zákonů.

----------------------

Výsledek vidíte.

1 5
možnosti
DS

Vaše reakce je typická ukázka zdeformovoného myšlení právních pozitivistů v čiré podobě. Navíc kdo si myslíte, že tyhle antidiskriminační bláboly v Bruselu prosadil? Pravice? Chachá!! A zatahovat do toho Topolánka je klasická demagogie, když jste tak vzdělaný tak víte, že EU legislativu přejímáme do svých zákonů povinně a ne z iniciativy toho či onoho.

Protože jste zjevně vůbec nepochopil problém, který článek popisuje, přečtěte si toto:

Přirozené právo (latinsky ius naturalis) znamená nepsané právo, které - podle svých zastánců - předchází před vyhlášeným pozitivním právem státu a je mu nadřazeno. Pojem přirozené právo označuje právní řád nebo soustavu práv, které platí nezávisle na vůli zákonodárce a plynou buďto z přirozenosti člověka a společnosti (ius naturale), rozumu (ius rationale) nebo z ustanovení božské autority (Boží zákon – lex divina). Naopak zákonodárce se má řídit zásadami přirozeného práva, například spravedlností, které jeho pozitivním zákonům teprve dodávají legitimitu.

6 0
možnosti
Foto

P34e33t46r 69H64a22n97n83i13g

12. 8. 2015 11:48

Neuvěřitelně dobrý článek. Svoboda končí velice zprudka. Za chvíli bude zakázáno mluvit o čemkoliv a nebohý občan raději bude pouze mluvit o počasí, aby nějak nenaletěl.

16 0
možnosti
LZ

Jenže to co dělá Šabatka, to by ani její papá nezkousnul....

2 0
možnosti
Foto

To byste se, myslím, velmi divila.

10 0
možnosti
JP

Není to ta samá paní Šabatová, která se angažovala v kauze Kuřim, kdy radila, jak se vyhnout účetnímu šimlovi a zlegalizovat třicetiletou ženu na 13-leté dítě?

16 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že je.

8 0
možnosti
SB

Jablko mnepadá daleko od stramu, ale v tomto případě jste to mohl ještě rozvést nikoli pouze na osobu Anny Šabatové, nýbrž i na toho pána, kterého v úvodu zmiňujete, tedy na Jiřího Dienstbiera mladšího.

Jeho tatíček byl též bolševik až na půdu.

16 1
možnosti
JH

pravda pravdoucí

6 1
možnosti
MD

Tak pokud roste strom na svahu, muze se daleko zakutalet. Jak vidno v tomto pripade, rostl na rovine.

7 0
možnosti
Foto

Ha, objevil jste pátý Newtonův zákon: "Jablko se z kopce kutálí."

Už chystají Nobelovku za fyziku. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik