Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Co jsem napsal špatně, pane Kindle. Mínus bez argumentů dává akorát hlupák.

A někdy zkuste něco vymyslet bez kopírování. Vaše znalosti historie jsou proti mým minimální.

0 0
možnosti
JM

V Postupimi měl jasné trumfy v rukou Stalin. Už Churchill hrál druhé housle a jeho neschopného nástupce Attleho nebral nikdo vážně. To, co prováděl jak doma, tak v zahraniční politice byla pohroma. Churchill by se rval více.

Truman byl mnohem schopnější, ale nováček. Na rozdíl od Stalina nebyl na předchozích jednáních, čehož Stalin využíval - třeba slovy - Roosevelt mně na Jaltě přislíbil to a to. Navíc veřejné mínění v USA bylo stále ještě prosovetské.

0 1
možnosti
Foto

Tak Stalin měl za zády toliko zplundrovanou východní Evropu, 30 milionů obětí WWII atd., rozbitá města a infrastrukturu. Musíte se zeptat, kolik měl lokomotiv, železničních vagonů, obvazů, nákladních i osobních aut atd. SSSR mlel z posledního.

Truman měl k dispozici 10 000 nacistů, kteří vstoupili do CIA s cílem aktivně provádět ve východní Evropě diverzní činnost, mezi jinými i jednoho Čecha Stefana Mazáka (viz podrobněji zmínka v http://www.kriegsreisende.de/relikte/cia.htm

0 0
možnosti
Foto

Proč bychom měli provádět dekomunizaci, když jenom díky 5 milionů komunistů (viz jejich evidenční seznam) bylo co privatizovat, tedy ty čtyři pětiny výrobních fondů, které byly zainvestovány po r. 1948. Připomínám, že kolem roku 1980 základní prostředky v českých zemích, pořízené před r. 1948, tvořily toliko 6% všech použitých základních prostředků.

Ještě jste zapomněl na zákon o vyvlastnění majetku KSČ a SSM bez náhrady.

0 3
možnosti
ZJ

..... Řezníku - ty bolševický prase - tohle se nedá číst ani s vypnutými detektory slušnosti;-€! Dobrovolně se hlásím adminovi k zaslouženému postihu :-/!

3 0
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1275x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik