Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Ach bože ... vám ty peníze někdo dal? Že vás o ně Šajtán Babišán připravil? Já myslím že ne, mám takové tušení že to byl jen návrh, ten neprošel a prošel jiný. A mimochodem, ti s nejnižšími důchody si nijak nepohorší, spíš někteří přilepší ... a ti kteří si stěžovat můžou ti hladem určitě nepomřou ... když mají na počítače a internety, určitě nežijou v chudobě aby jim stovka měsíčně zničila život....

0 0
možnosti
JM

Je velký rozdíl ve zvyšování důchodů o procenta a ve zvyšování o pevnou částku. Pokud se důchody zvyšují o procenta, rozdíl mezi nejvyššími a nejnižšími důchody se neustále zvyšuje.

Když se všechny zvýší o pevnou částku rozdíl mezi výší důchodů v procentech se naopak trochu sníží.

Záleží tedy, jestli chceme peníze dát spíš těm chudším, nebo těm bohatším.

1 0
možnosti
VH

Absolutní rozdíl se samozřejmě zvyšuje. Relativní (tedy zásluhový) samozřejmě nikoliv.  To zvyšování se jmenuje valorizace (valor = hodnota). Tedy udržení hodnoty. Aby se hodnota jednotlivých penzí udržela, musí se varolizovat stejným procentem.

0 1
možnosti
VH

Ó, těch nesmyslů.

1. Valorizace je opět taková, jako před čtyřmi roky - tedy nejen o inflaci, ale i o třetinu reálného růstu mezd.  To nevíte?

2. Nejhorší ministr financí ČR, dnes (bohužel) premiér a jeho neschopná (a z toho titulu všehoschopná) ministryně neustále přemýšlí, jak rozkrást rozpočet. Toto byla jedna z možností.

3. Babiš, jako správný ministr nesouhlasil.

4. S návrhem na jednorázový příspěvek přišel pan Bělobrádek, nikoliv pan Babiš. (Původně správně zareagoval, že nelze rozpočet rozkrádat. Ale jeho spolustraníci ho zřejmě umravnili a tak přišel alespoň s tímto nápadem.)  Pan Babiš - v rámci kompromisu - souhlasil.

5. Nejnesmyslnější tvrzení je, že Vás někdo o něco připravil (okradl), co Vám nepatří.

  Pamatujte: Úkolem ministra financí je bránit rozpočet, nikoliv rozhazovat. Vzorem budiž Kalousek.

6 4
možnosti
Foto

kalousek a vzor? to je dobrý vtip...

6 3
možnosti
Foto

tak pořád lepší, jak 40 Kč od kalouska...

4 4
možnosti
VH

Pro rozpočet? Pro vnuky?

4 2
možnosti
MK

Něco tak hloupého jsem dlouho nečetl, to je asi stejné, jako když zaměstnavatel nepřidá zaměstnancům a Vy budete tvrdit, že je o to připravil. Důchodci jsou v podstatě jedinou skupinou ve společnosti, která má jistotu příjmu a dokonce i navyšování. Např. Rodičovksá se podle inflace nezvyšuje vůbec a troufám si říct, že rodina s dětmi je na tom hůře, než důchodci. Jaké procento důchodců má např. hypotéku?

2 2
možnosti
VH

K poslední větě: místo hypotéky platí srovnatelný nájem. To nevíte?

3 0
možnosti

No vy jste neuvěřitelný! ;-D8-o Říkat tomu, kdo mi dá míň než mi původně dát chtěl, že je zloděj, který mě o něco okradl, to už chce fakt značnou dávku fištrónu! 8-o

2 3
možnosti
JS

J64a96n 73S73ý42k62o49r57a

11. 6. 2015 11:20

Nikdo důchodcům nic nedává, ale vrací. Důchodci ten stát celá léta živili.

8 3
možnosti
  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik