Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane, neodolal jsem, abych vam nepripomel jeden citat jednoho nejvetsiho novinare v Cechach.

  Dovolte mi jednu citaci, která má 90. výročí vyřčení!

„Ponižuje nás nedůstojnost parlamentu, který i státní nezbytnosti vyřizuje stranickým handlem, ponižuje nás parlamentní systém, v němž bez hrubé a honorované majority by potřeby státu nebyly uhájeny. Ponižuje a skličuje nás přízemnost politického jednání, co jde vysoko nad domácí zájmy stran, je politickým exponentům tak lhostejno, jako chalupníkovi aviatika. Ponižuje nás samozřejmost, se kterou političtí machři přijímají fakt, že stát je odevzdán stranám k exploataci. Ponižuje nás osobní úroveň mnohých, z nich strany učinily vladaře nad věcmi národa. Ponižuje nás forma i duch politiky, jež vládne pomocí nečistých kompromisů mezi bezohlednými zájmy…. Jsme-li nespokojeni, volá se na nás: Pracujte ve stranách! Ne, je-li nám čeho třeba, tedy je to pracovat proti stranám, proti vládě stran, proti hlasovací mašinérii, proti inkompetenci, proti politice za zavřenými dveřmi, proti všemohoucnosti výkonných výborů, proti našemu ponížení, proti úpadku demokracie.“

Karel Čapek: Politikum, Lidové noviny 21. 9.1925

Pripomina vam tento citat dnesek? Me ano. Chcete lepsi zitrek? Ja ano. Proto diskutujme o zmene volebniho systemu. Potom predstavitel typu Babise, nebude v teto forme existovat. Mejte hezky den.

0 0
možnosti
JL

"Trvale probíhá volná soutěž politických stran, což je fakticky soutěž idejí, názorů a představ o spravování společnosti."

Vazeny pisateli. Mate pravdu. tento vyrok uznavam!!! Jen jeho pokracovani po volbach mi nahani strachu. Jaci 'odbornici' a jake 'osobnosti' se objevi. Ty, ktere nas budou vest dalsi volebni obdobi. Jen pridam nekolik jmen na zamysleni. Kalousek, Necas, Sobotka, Zeman, Klaus, Barta, Gross ...atd. Lid voli ideu ale mel by volit osobnost za touto ideou. Potom by byla podstata demokracie splnena!!!!

0 0
možnosti