Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

18. 7. 2009 0:07
Není to trest ale daň,

takže s dokazováním neviny nemá co dělat.

Jestliže je taková daň na nic, tak její zavedení nevadí.

0 0
možnosti
I

ivasvec

17. 7. 2009 22:36
Prokázání zdroje příjmu je normální

Děkuji všem za příspěvky. A jak říkám, prokazování zdrojů příjmů je normální. Na všech hranicích, a limit 10 nebo 2 mil. v tom nehraje roli. Nesprávné a dokonce protiústavní je zřizování takových zásahů do vlastnických práv co do své podstaty. Mrkněte se na spousty článků, které o tom již během dnešního dne vyšly (a podobně praxe v jiných státech, kde to pak bylo zrušeno). Není mým cílem analyzovat právní problém. To je velice složité. Ale aby si nás finanční úřad vybral ke zvláštnímu zkoumání jen proto, že vlastníte něco nad určitou finanční hranici, to je principiálně špatně. Ad absurdum, podvodník  zaplatí  76% daň.  Taková daň z podvodu.  Boj s korupcí a podvodníky se musí vést jinými cestami. Spíše mi to opatření připadá jako jedna z dalších návnad na vyvolání závisti a nenávisti mezi lidmi. Schválně, má pan Sobotka spočítáno, kolik mu toto opatření přinese do státního rozpočtu? ;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

18. 7. 2009 0:12
Re: Prokázání zdroje příjmu je normální

Jakápak závist? Copak boj proti zlodějům je závist?

A nenávist spíš vyvolává skutečnost, že zloději si většinou mohou užívat nakradeného majetku.

0 0
možnosti
AH

nyny.

17. 7. 2009 16:01
nevím

Bez ohledu na to, co kdo navrhuje, příjmy podléhají zdanění. Pokud něco nabydu darováním či děděním, minimálně musím udělat daňové přiznání a podle toho, do které skupiny patřím, pak daň platit buď musím či nikoli. Takže pokud mám majetek v hodnotě milionů, ale můj jediný přiznaný příjem je 15 tisíc čistého, žádné daňové přiznání z dani dědické či darovací, či prodej domu etc., pak jsem nemohla nabýt těch peněz bu´d legálně nebo jsem je nepřiznala a nedanila. Já nevím jak vy, ale mně naopak přijde zdanění či zabavení takového majetku naprosto správné Kdože to byl, co měl 30 milionů v krabici pod postelí ?  Druhá věc je, že kdo krade ve velkém či se nechá uplácet asi těžko ty peníze bude mít v bance v česku. Ale v zásadě bych s tím jako s protikorupčním opatřením souhlasila.

0 0
možnosti
G

Gmur

17. 7. 2009 18:56
Re: nevím

no prosim. jeste ze jsou inteligentni lidi. Prima napsano!

ja s tim taky souhlasim. R^

0 0
možnosti
G

Gmur

17. 7. 2009 12:59
ano stat by mel

bojovat na vsech tridach. Ne jen u tech hornich 5 tisic.

Ale probuh, danove priznani neni zadny zasah do svobod cloveka. To je zakon.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

17. 7. 2009 14:28
Re: ano stat by mel

znárodnění byl taky zákon.

0 0
možnosti
S

stuk

17. 7. 2009 12:50
mně to zní rozumně

po dlouhé době rozumný návrh z řad čssd. Přijde mi to logické. pokud vyděláváte na burze, nebo jste ředitel nějaké firmy a máte na to si koupit barák za 10 mega tak prosím. užijte jej ve zdraví. Danové přiznání Vás nemůže rozhodit. Pokud vás rozhodí, pak je na místě otáza, proč nemůžete doložit původ svých peněz? A vtom případě je správné že důkazní povinnost leží na podezřelém nikoliv na policiii. Funguje to stejně i v případě násilných trestných činů a nikdo se nerozčiluje.

Jen mám obavy aby to opět nebylo, jak je u nás zvykem, obejito tím, že všechny domy se budou stavět po kouscích za 9.9mil.

0 0
možnosti
G

Gmur

17. 7. 2009 12:57
Re: mně to zní rozumně

R^

Zcela spravne!!!!

Je naprosto spravne, aby dukazni povinnost lezela na podezrelem (podezrely neni vinen= nebyl totiz odsouzen, ----to pro ostatni). Jedine podezrely preci VI odkud ma penize.

Bylo by preci ABSURDNI ,aby financni urad dokazoval kazdemu jednostlivci/firme puvod jejich penez. To snad je jen fantasmagorie. A proc by to me lvubec delat.

0 0
možnosti
G

Gmur

17. 7. 2009 12:48
ale vy se pletete

jinak to myslite dobre. Souhlasims vami , ze ta hranice 10 milionu je proste smesna.

Jinak presumce viny, coz se bude muset opakovat stale dokola, nikdo v zadnem pripade nezavadi.

Protoze se nejedna o trestni rad. Je to spis obcansky rad, zde presumce vubec neexistuje.

A mimoto, snad nepovazujete vyplnovani dani a priznani vsech svych financi za nejakou vinu. To se preci dela normalne, ovsem ne v Cechach. DOLOZIT PUVOD penez je preci normalni. To je NORMA.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 7. 2009 11:29
o které dani se prosím mluví??

Podnikatelé přece platí daně ze zisku. Takže stačí pohnout trochu náklady, zakoupit si další luxusní služební vůz, či kanceláře, rozjet nějakou investiční akci, zvýšit rezervy, nasmlouvat si nějaké fiktovní služby od spřátelené firmy...a ve výsledku 76 či 100% z 0 je pořád 0. nebo rovnou jako firma vyhlásím bankrot, nezaplatím ani daně ani faktury ani  úvěry   a půjdu si založit novou...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 7. 2009 9:59
Měli by přitvrdit,

pro členy ODS, kteří budou mít auto nebo dům, by mohli zavést daň 120%. ;-)

0 0
možnosti
P9

pavel 99

17. 7. 2009 9:52
Teda ti "socani" mají vymýšlení programu jednoduché

stačí se podívat na chování vlastních členů a slíbit "řešení" (které pak stejně nepůjde realizovat).;-D

0 0
možnosti
T

tromi

17. 7. 2009 9:50
tomu nevěřím

kapři si rybník nevypustí

0 0
možnosti