Kde bylo prezidentovo svědomí?

Jen blbec nemění názory, říká prezident České republiky Miloš Zeman. A mění své názory. A vypadá to, že s tím mění i své svědomí... 

Prezident ČR při nejmenování kandidátů na titul profesor pánů Fajta a Ošťádala argumentoval mimo jiné v případě Jiřího Fajta jeho údajnou žádostí, aby mu banka prostřednictvím sponzorského daru poskytla doplatek k platu ředitele Národní galerie, a v případě fyzika Ivana Ošťádala kritizoval jeho údajné kontakty s komunistickou Státní bezpečností. Profesor má být podle prezidenta autoritou a osobností, reprezentující nejvyšší, i morální kvality a takovou osobností podle něj ani jeden z kandidátů není. Jinými slovy, prezidentovi vadí možné Fajtovo obohacení a Ošťádalova spolupráce s komunistickým režimem.

Prezidentův mluvčí, Jiří Ovčáček v rozhovoru s Čestmírem Strakatým obhajoval prezidentovy kroky jeho svobodou svědomí.

Toho svědomí, které je pro každého z nás jeho vlastní závaznou povinností, mravním znakem, individuálním chápáním kategorie dobra a zla jednotným a stejným způsobem, tady a teď. Toho prezidentova svědomí, které je proti nesprávnému, nemorálnímu, nečestnému a neférovému obohacování, i když nezakázanému, a proti spolupráci s komunisty.

Kde bylo totéž prezidentovo svědomí, když jmenoval současnou menšinovou vládu s přiznanou podporou komunistické strany? Kde bylo totéž prezidentovo svědomí, když jmenoval předsedu vlády Andreje Babiše, jehož firmy se údajně obohacovaly na úkor veřejných prostředků, a který údajně spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností?

Jen blbec nemění názory... Jak se zdá, prezident mění i své svědomí.

Autor: Ivana Švecová | úterý 11.8.2020 7:00 | karma článku: 34,88 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

Ivana Švecová

Ševče, drž se svého kopyta

26.10.2020 v 7:32 | Karma: 13,58

Ivana Švecová

Superdaň na nic

17.7.2009 v 7:45 | Karma: 29,78