Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R50o68m89a59n 54K42o54z66e24l

20. 3. 2013 17:31

V diskuzi už bylo řečeno, že vaše vláda také vystupuje proti živnostníkům. A máte nějaký důkaz, že za Paroubkovy vlády ukončily činnost tisíce OSVČ?

Připomenu úžasný výrok vašeho expředsedy, za který by se nemuseli stydět ani ti komunisté v roce 1948 - kdyby lidé věděli, co chystáme, tak bysme volby nikdy nevyhráli.

1 1
možnosti

jmenovat se Rapkova, stydim se jit mez lidi a psat neco na blogu. Hrosi kuze neskutecna....Rv

1 3
možnosti

Modrá soudružka Řápková zapomněla sdělit, že o živnostnících podobně hovořili její koaliční kolegové Drábek a Kalousek. A to dokonce ještě pdřív, než Mládek. Nepoužili výraz parazitování, ale obsah jejich výroků byl stejný. Tedy nesoulad mezi zdaněním živnostníků a zaměstnanců.

Narozdíl od modré souružky Řápkové jsem i já "parazitujícím" živnostníkem. Mám možnost odečíst si 60 % z příjmu a zdaňuji tak jen 40% (využívám paušály). Z těchto 40% ale mohu dál odpočítávat odečitatelné položky (pojištění, hypoteční úrok, odpočty na osobu). Výsledkem je, že jsem za poslední 4 roky zcela legálně nemusel zaplatit na dani z příjmu ani korunu.

Mě samozřejmě tato situace náramně vyhovuje. Narozdíl od pravicových ideologických mamlasů typu Řapková si ale tuto výhodu velmi dobře uvědomuji a Mládkova slova proto chápu.

3 5
možnosti
PR

P69a28v26e92l 92R42u21s94ý

20. 3. 2013 14:04

Malé duševní cvičení: pokud se podnikateli se zaměstnanci zvýši DPFO a SP a ZP, tak to přece neohrozí jeho byznys nijak dramaticky, protože mu zbude z hrubého zisku trochu méně čistého. Ale zvýšení zdravotního pojištění jeho zaměstnanců o dva procentní body díky vaší vládě, vyšší DPH už ani nevím o kolik, není zmenšení jeho zisku, ale otázka, zda vůbec ten hrubý zisk dokáže vytvořit a neskončí v hluboké ztrátě a tím nepošle ty zaměstnance na dlažbu.

2 1
možnosti

Živnostník, který zaměstnává jiné lidi, jim většinou nevyplácí mzdu, ale proplácí faktury. V živnostenském prostředí se pohybuji, takže vím, jak to funguje. Zavedení minimální daně a zvýšení pojištění se samozřejmě živnostníků dotne. Paradoxní je, že toto chce zavést už tato pravicová koalice, které je modrá soudružka Řápková členkou.

Musíme si zvyknout na to, že když nám zvedají daně pravicoví soudruzi, tak je to rozpočtově odpovědná politika. Když nám ale chtějí zvednout daně soudruzi socani, tak je to socanská zlodějna.

3 1
možnosti
LP

Bylo to od Mládka nešťastné, ale otevřel tím alespoň "nechtěnou" diskusi. To Vaše suché konstatování nic nevysvětluje. Spíš jenom mlžíte. Jsou tu lepší příspěvky, nezatížené politikou. To, že ODS má ve svém programu podporu podnikání ještě neznamená, že nebudou platit už tak nedokonalé zákony, které platí i pro živnostníky.

Více zde:

http://www.blisty.cz/art/67925.html

2 5
možnosti
AK

Na blisty se odvolával již Zeman a pak se ukázalo, že tak nějak lhali.

4 2
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
Poslankyně Parlamentu České republiky

Seznam rubrik