- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zatímco dřív se lidé pachtili za tím, aby měli maso co nejčastěji, protože věděli, že se po něm dobře "roste", tak dnes je maso špatné? A copak třeba vysoký podíl bílkovin, maso obsahuje i aminokyseliny, které v rostlinné stravě nejsou a člověk si je narozdíl od krávy neumí syntetizovat.
A to už jenom odhlédnu od toho, že medium rare steak s troškou soli a fazolkami se slaninou je jedna z největších slastí. Dušené přední hovězí s brokolicí tak měkoučké, že se rozplývá na jazyku je také lahoda. A na míchání teplé vepřové krve rukou, aby se nesrazila a mohla se smíchat s kroupami, pomletými vnitřnostmi a kořením, aby vznikly jelítka taky nevidím nic špatného. Prasat mi líto není, člověk se o ně půl roku stará, tak chce vidět užitek.
Zvířat mi také líto není (nemůžu si pomoct, v tomhle budu asi bezcitná) a díky vašemu popisu mi lehce tečou sliny... jenom bych dodala, že i když se lidé snažili mít maso co nejčastěji, stejně ho ve většině historických období měli méně často než my dnes. Ani by mě nenapadlo doporučovat striktní vegetariánství, jenom bych řekla, že kdyby většina lidí omezila maso například na jednou až dvakrát týdně, spotřeba by klesla, jako všežravcům by nám to stačilo a vyřešilo by to většinu probémů o kterých autorka mluví...
hovězí steak než rychlená zelenina plná dusičnanu a dusitanu.
Tak jsem se těšil na šťavnatou diskuzi, ale je to nuda. Jdu si dát králíka. Kde jste, vegetariáni
To plemeno Black Angus není argentinské ale skotské. A stejně i tak se za steakový ráj považuje právě skotsko a irsko. Ale lokalita je velmi podružná kvalitě chovu. A mimochodem steak je ideální jídlo: chutné a zdravé
Díky za věcnou připomínku. Pokud je dovážené hovězí z Argentiny jiného druhu/plemene, tak se omlouvám. Viděla jsem to tak v jídelních lístkách a nabídkách restaurací.
se musim smat.
Omezujeme prumysl, porad se probiraji emise, slunecniky, vetrniky, mesicniky - Evropa hospodarsky upada -> Asiati a treti svet to ma v pazi, zintenzivnuje prumyslovou vyrobu a davno je nejvetsim znecistovatelem
Omezujeme pojidani masa, protoze blabla -> Indove a Cinani mu za poslednich 10 let prisli na chut a ted ho pojidaji ve velkem a rozhodne s tim nemini prestat ba naopak.
Jak se sam a dobrovolne zlikvidovat v primem prenosu
jinak my jsme potravinove z velke casti sobestacni, jak zelovoc, tak maso vse v dnes modni biokvalite, od slepice po ovci to umim sam zabit, takze netrpim ani nejakym emocnim blokem, ze ta zvirata trpi. Maji to rychle a s uctou
ale člověk je především všežravec a ne býložravec. A tomu je uzpůsoben i trávicí trakt. Proto se tím i řídím. A hlavně, je třeba si uvědomovat pravidlo, které říká VŠEHO S MÍROU a to je podstatné. Nepřehánět to ani s množstvím masa a na druhou stranu ani s vegetariánstvím. Já se bez masa do značné míry obejdu, ale ne trvale. A na talíři mám zakořeněný určitý poměr masa k příloze. Nepotřebuji mít 200g porce masa, vystačím se 100g porcí.
človek je tuším plodožravec a nie všežravec, ale o to nejde.
Tým, že sme začali používať oheň sme sa radikalne vyčlenili z živočíšnej ríše a jeme to, čo by bolo inak pre naš druh nestraviteĺné. A zaujímavé, ako to k rozvoju našho druhu pomohlo. Máne to teraz zavrhnúť ?
A jíte jen výrobky z ČR, popřípadě jen Střední Evropy?
a proto je třeba ho co nejvíce, nejchutněji, nejkvalitněji a nejrozmanitěji naplnit
ano ... a naplnit jej pokud mozno nejakym vhodne tepelne upravenym flakem vepre nebo jineho konzumacevhodneho zivocicha