Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mandy12

20. 8. 2012 10:49
Je to blbost

Myslim,ze Cechy patri k zemim s nejmensi kojeneckou umrtnosti v Evrope, prave kvuli tomu, ze se deti rodi v nemocnicich, kde se jim okamzite dostane pomoci, pokud je treba. Ziji v Holandsku, kde se rodi doma. Je to uz tradice, vzdycky se to tak delalo a hlavne je to proste levne. Pokud chce zena rodit v nemocnici, tak si to musi sama zaplatit. Pojistovna to zaplati pouze pokud nastanou nejake komplikace. Posledni dobou ale zeny chteji rodit spis v nemocnici. Nejde jim o svoje pohodli, ale o zdravi sveho ditete. Kojenecka umrtnost je v Holandsku hodne vysoka. Duvodem jsou vysoky vek rodicek, zeny pristehovalcu, ktere nechodi na kontroly,ale hlavne porodni asistentky, ktere chteji dovest porod do konce samy a doktora zavolaji az v opravdu krajnim pripadu, a to uz je vetsinou pozde. Pokud je zena ochotna zit s pocitem viny, ze miminko zemrelo nebo ma postizeni jenom kvuli tomu, aby ona mela pohodli, tak at si rodi doma. Ovsem miminka se nikdo zeptat nemuze.

5 0
možnosti
AB

infado

20. 8. 2012 22:39
Re: Je to blbost

Velice se o tuto problematiku zajímám a prosím autora příspěvku, aby doložil své tvrzení, že za vysokou úmrtností holandských novorozenců může laxní přístup porodních asistentek, nějakým dokumentem. Byly již některé za svá pochybení žalovány a odsouzeny? Jistě byly tyto případy medializovány, takže se o tom i na internetu najde spousta informací, že? Jen já nějak nemůžu nic najít.

1 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

21. 8. 2012 18:20
Re: Je to blbost

Pocet porodu doma v Holandsku postupne klesa, porody doma jsou jen a jen pro nizkorizikove rodicky a i tak od nich ustupuje vic a vic zen. Jak uz jsem psala nize, jde o penize. V cizine neexistuje povinne pojisteni jako v CR. Cili v CR propaguji domaci porody prave porodni baby, ktere chteji mit zivnost a chteji si neco vydelat.  V cizine se propaguji porody doma, protoze jsou pro pojistovny anebo samotne zeny levnejsi, presto rozeni doma neni neco, co se bezne praktikuje. V USA, kde pojisteni je tragicke a spousta lidi ho nema a nema narok na statni pojisteni (sockove) radeji rodi v nemocnici, kde porod stoji nejmene 10 000 dolaru, zatimco doma by stal o tretinu mene. Presto radeji zvoli nemocnici, bezpeci, byt tam jsou jen 48 h. System na zapade neni vsak mozny aplikovat na ceske podminky, v CR by se melo bojovat za lepsi podminky v porodnici, ne za porodni baby, kterym jde jen o zisk a ne nejake bonding.

1 0
možnosti
M

mandy12

21. 8. 2012 21:55
Re: Je to blbost

Prominte, nevim kde jste hledal/a nebo jak, ale clanku je o tom dost. Tady je napriklad jeden z nich. Chce to hledat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2734x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik