Jestli to nebude tím, že se vše událo v okolí Sherwoodu. Kdekoliv jinde by ten pán měl asi větší úspěch.

Foto

To se dá předpokládat, ale takových míst je v každém městě několik. Možná to ani nevěděl.

KJ

Za ten automatický útěk bohužel můžou lidi s reálným problémem poděkovat všem těm hnusákům, kteří lidskou snahu pomáhat zneužívají. Přirozené je chtít pomoct, ale ne potom, co jste už pětkrát dostali po čenichu. Každopádně je to dobrá připomínka neutíkat bez přemýšlení, ale opravdu se zadívat. Děkuji.

AL

Určitě, souhlas. Problém je, jak to rozeznat...

Foto

Obecně asi těžko, tohle byla spíš náhoda.

Foto

Předsudky jsou přirozenou obranou člověka a vycházejí ze zkušeností. Většinou se vyplatí řídit se jimi. Ale výjimky existují, samozřejmě.

Foto

Jsou v opozici s přirozenou dobrou vůlí, pokud ji člověk v sobě má. Pak záleží na situaci, co převládne.

JV

Pán měl rozbitý mobil a chtěl vědět, kde je opravna."Jestli to potřebuje, proč si to nenajde na online mapě, to je přece snadné?" Pobavilo.

JB

Když přijde a slušně poprosí o pár drobných nebo o cigáru, tak mu vždycky něco dám. A že to utratí asi za chlast....? No co

Foto

lepší, když to přizná, než aby se vymlouval.

Kdyby někdo na ulici nabízel milion, tak mu řeknu "ne, díky" a až tak za třicet vteřin by mi došlo, co mi vlastně říkal. Turistům či dotazujícím se lidem většinou pomohu, protože vypadají jinak než prodejci teplé vody. Ale jakmile někdo vypadá jako socka či prodejce, má u mě totální ignoraci. Je to přirozená reakce na přehlcenost. Stejně jako třeba u reklam

Foto

Někdy říkám "jestli po mně chcete nějaké peníze, tak se ani neobtěžujte začít mluvit." Většinou to funguje na somráky i prodejce.

RC

vim ze existuje ohen ktery nepali, presto do zadneho nebudu strkat ruku, jestli to treba neni on ...

PS

Vaše nedůvěra byla normální reakcí normálně uvažujícího člověka. Tomuto se říká "zebra". Prostě pokud u nás někde na venkově uslyšíte dusot kopit normálně uvažující člověk předpokládá že vyběhnou koně(ne právě ta zebra).

Foto

Tam na tom místě jsou bezdomovci koňmi, takže jsem spíš instinktivně v onom člověku viděla zebru. A ejhle, bylo to tak.