Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

4. 5. 2011 7:59
Já si také myslím, že biopotraviny jsou ...

... z velké části podvod. Nikdo sebou nenosí na trh přenosnou laboratoř, aby si udělal rozbor residuí, dusitanů či těžkých kovů v zelenině. Nedávno dokonce se objevily v britském tisku studie poukazující na to, že rozdíly mezi biopotravinami a běžnou produkcí jsou často malé, či žádné a že jejich příznivý zdravotní vliv je prakticky nulový.

Na druhou stranu na farmářské trhy chodím a kupuji tam. Ne proto, že bych si myslel, že mi to prodlouží život, ale protože potraviny otamtud mají mnohem lepší chuť. Zkuste si koupit kuře, vajíčka či český česnek. Je to samozřejmě dražší, ale chuťově je hypermarketová produkce úplně mimo. I na farmářských trzích jsou nepochybně podvodníci - ale pokud chodíte k těm, s jejichž výrobky máte dobré zkušenosti a k těm špatným se už nevrátíte, můžete je eliminovat. Řídí se tím dost lidí. Stačí si všimnout, že u některých stánků stojí fronty a jinde u téhož zboží (typicky uzeniny) není nikdo.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

4. 5. 2011 7:49
Hezká představa

Hezká představa, to je pravda. A teď se zkuste jít podívat před nejbližší Lidl jak tam lidi nakupujou jak diví - hlavně že je to levný, nic jiného je nezajímá. Nacpat břicha hromadou čehokoli.

Koneckonců - reklama "my jsme levní" zabírá perfektně. Už jste viděla někoho kdo prodává s heslem "sice jsme drazí ale máme fakt kvalitu"?

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

4. 5. 2011 7:27
Dávám Vám velký

R^ Taky se snažím nákupy podporovat české výrobce a nejen potravinářské ;-)

0 0
možnosti
MV

marka40

4. 5. 2011 7:01
Krásná idea.

Ale jak píšu níže - české zem. produkty není kde brát. Těch pár zbylých sedláků na náš trh nestačí. Před pár lety jsem se zaradovala, když byla na trh uvedena značka KLASA. Kupovala jsem tyto potraviny s nadšením, že kupuji české a zároveň podporuji české firmy. Toto moje nadšení netrvalo dlouho. Moje dcera byla shodou okolností na brigádě v drůb. závodech, kde také KLASU pro své výrobky používali. Jak to vypadalo v praxI? Přivezli velké kartony kuřat z Holandska, ty balili a lepili na ně značku KLASA. ;-( Že kupuji český produkt věřím jen v případě, kdy´ž ho koupím přímo u sedláka na dvoře. Že kupuji české vepřové věřím jen tehdy, když ho kupuji na nedalekých jatkách, o kterých vím, že porážejí prasata od těch pár zemědělců, co tu ještě zbyli.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 5. 2011 7:17
Re: Krásná idea.

Marko, je třeba ale o tom nejdřív mluvit, aby si to lidi uvědomili. Díky, takový článek není poslední.

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

4. 5. 2011 0:59
Jste šťastný člověk, když věříte, že třeba zelenina

na trhu není z velkoskladu. Vajíčka jsou od slepiček ze dvora. Sedněte do auta a rámci bezpečné jízdy se dívejte podél silnice, co se na polích pěstuje. Sedláci se přejmenovali na farmáře a místo sedlačení v podstatě šmelí. Je nešťastný pohled do kravínů na zubožený dobytek. Bylo zničeno i zahrádkaření nesmyslnými požadavky na výši nájmů. Jsou pryč odrůdy kvalitní zeleniny a to nenávratně. Odešli za ptákem Dodo. Já tedy nakupuji na trhu opravdovém a to v Polsku a je legrační, že k nám příjde návštěva a ptá se, cože to u nás tak voní. Odpovídám, že ČESNEK!!!!, on už český člověk v těch čínských náhražkách zapomněl, jak takový česnek voní.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 5. 2011 1:23
Re: Jste šťastný člověk, když věříte, že třeba zelenina

Já chodím na zelný trh a tam zelenina skutečně voní po svém a na dálku. Nekupuji toho moc, někdy si suším cerelové listy a vůbec sušení upřednostňuji před mražením. Také zavařuji a nebo dělám čatní z kořenové zeleniny , s ovocem a kořením. Prostě vybírám a hraji si s vařením. Ono to má svůj smysl, i když v dnešní době to hodně lidí ještě nechápe a nepřemýšlí o tom.

0 0
možnosti
PK

repanak

4. 5. 2011 0:31
Milá paní Irenko,

jsem sice Váš tajný ctitel, ale některé Vaše názory bych poopravil:

- Billa, když zdůrazňuje české výrobky, to myslí tak upřímně asi jako koloťuk. Tento náš nejdražší supermarket ví (ale já to vím také), že české výrobky táhnou a proto tento marketingový trik používá.

- SRN, Francie, Španělsko či Itálie produkují skvělá másla - záleží co se doveze.

Když rok zamrazená belgická, není to asi to pravé ořechové.

- podle mne Teplý už neví kolik by za to své jihočeské z mléka ze všech jiných končin

0 0
možnosti
PK

repanak

4. 5. 2011 0:35
Re: Milá paní Irenko,

chtěl. Myslím si, že z Kunína je stejně kvalitní a Madeta jen využívá podvědomí, že Jižní Čechy jsou tak čisté, zdravé a perfektní - ale to není zcela pravda.

Jinak s řadou věcí souhlas - ale pak byste rajčátka papkala tak 2 měsíce v roce jako za mého mládí.

0 0
možnosti