Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

24. 7. 2011 19:36
Milá dámo,

o pohrdání nízkopříjmovými a propast mezi lidmi se nejvíce zasluhují lidi jako vy, lidi, kteří druhým furt kážou o humanitě, jak je třeba kdekoho milovat, chápat, pomáhat... a kdo to nedělá nebo alespoň úspěšně nepředstírá, je mu hned nasazena psí hlava asociála, kterého je třeba zdanit, obrat, přinutit k "solidaritě"... Normální není pomáhat celému světu, normální je neškodit. Dnes se dozvíte z médií i to, že chudého chlapečka v bangladéži bodla vosa a jak trpí ... rychle posílejte SMS s příspěvkem na konto... dřív se lidi dozvěděli o tragédiích v okolí a sousedům pomáhali. Pokud budete furt ukazovat na ty "nešťastné" a ty druhé,  co jsou rádi že prostě žijí a nechtějí si brát na bedra starosti světa kritizovat, dosáhnete toho co soudružka učitelka, která pořád třídě předhazuje jaký je jeníček andílek, co všechno umí a ti zlí sígři se s ním nechtějí rozdělit o svačinu... kdyby se do věci nemíchala, sígři by si jeníčka ani nevšimli a on jich taky ne.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

26. 7. 2011 13:31
Re: Milá dámo,

Překrucujete. V článku jsem nenašla nic o tom, že bychom měli "kdekoho milovat, chápat, pomáhat", pouze že nemáme automaticky pohrdat. Jinak si myslím, že autorka blogu zbytečně mrhá energií kvůli několika hlupákům, mrkla jsem do oné diskuse a popisované názory tam nijak nepřevažují.

0 0
možnosti
ML

šelma6005

22. 7. 2011 12:50
Nikdo není tak docela strůjcem svého osudu

Tento poslení odstavec mi nejvíc mluví z duše. Je tragédie této společnosti, že tato paní je možná jediná, kto tuhle krutou realitu je schopna vidět.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

22. 7. 2011 10:29
Doplnění

Před pár lety zde česká pravice nastolila paradigma, které vedlo k tomu, že většina lidí volila pravici, protože levici přece volí jen "socky". Nyní vidíme výsledek - pravicová vláda přesouvá peníze z kapes střední třídy do kapes těch nejbohatších.

0 0
možnosti
ML

šelma6005

22. 7. 2011 12:53
Re: Doplnění

No, bohužel co si většina zvolila, to máme. Myslím že většina zaslepenců co volili pravici, tenhle styl vládnutí národu nečekali. Teď čumí jak sova z nudlí.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

21. 7. 2011 20:57
fascinujou mě lidi

Co jsou po bradu v žumpě a tvářej se, jak kdyby plavali v moři

0 0
možnosti
MV

marka40

22. 7. 2011 14:48
Re: fascinujou mě lidi

8-o ježkovy zraky - no tak se tak netvařte........

0 0
možnosti
B

barabura

21. 7. 2011 16:56
Je to hnus

tyhle přehozený hodnoty.

1 0
možnosti
TK

Sleeper

21. 7. 2011 14:49
Souhlasím.... ale!

v podstatě s Vámi souhlasím, ale je i druhý pohled - ti s nižším životním standardem naopak ty bohatší stále dokola obviňují, že peníze někde nakradli, nebo získali nepoctivě (pak je pochopitelné, že tito křivě obvinění se budou bránit a útočit na ty, kteří je obviňují), stejně tak musí platit, že solidarita by měla být samozřejmá - ale z pohledu toho bohatého. Neměla by být samozřejmá z pohledu toho chudšího, protože pak dochází k situacím, že se např. sníží dávky a tito kteří je pobírají se začnou ohánět frázemi, že je někdo okradl, nebo jim sebral peníze!!!!! Jsou to peníze, které dostanou NAVÍC a ne za odvedenou práci, protože nevydělávají tolik a jsou to peníze od těch bohatých, kteří je odvedli. Solidarita ANO, ale ne za každou cenu.

2 0
možnosti
V

varsolim

21. 7. 2011 17:50
Re: Souhlasím.... ale!

Souhlasim s tim ale,lidi nechapou ani sami sebe natoz pak druhe.Einsten prohlasil,ze nevvetsim darem,ktery clovek od Boha dostal,je schopnost chapat.Chapat i druheho.Tato shopnost se v dnesni caske spolecnosti vytratila a tato citi jen sve zaludky.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

21. 7. 2011 14:45
jakýpak je dnes hodnotový žebříček?

Vše se točí pouze okolo peněz a tak se nedivme že po dvaceti letech takové výchovy hlavně mládež načichne novými móresy. Je to socka, má rok starej mobil, jezdí sockou (MHD, vlak, autobus a do zahraničí auto), je to socka, nemá ani na slušný (rozuměj značkový) hadry, socka si nocí svačinu a nemá na to aby mu máma koupila něco co frčí v reklamě ... Takhle to začíná už na základní škole a jen to dál roste.

Mít hodné rodiče se vám věnují (svůj čas, ne peníze), udělají si na vás čas tohle vše už se dnes nenosí. Trávit prázdniny na chalupě u babičky je úplně out, to chce alespoň jít kydat hnůj na drahou eko-bio-agro-farmu (či jak se to zve), spát na seníku, občas se smět projet na koni a nakonec za to dost hustě zaplatit - to je in a nic pro socky co jsou u babičky (třebas i na statku).

0 0
možnosti
PZ

killian

21. 7. 2011 14:49
Re: jakýpak je dnes hodnotový žebříček?

já takové lidi v žádném případě neodsuzuji. Jen mne opravdu vytáčí Paroubkovci, kteří nenavidí lidi, kteří ve svém životě chtěli něco dokázat a jen proto, že mají vyšší příjem jim chtějí napálit daň 40 procent. Samotného by mne to nemuselo zajímat, jelikož můj plat stotisícové výše nedosahuje, ale jde o princip. Co jste zde psal na té základní škole, tak to není jen doménou bohatých dětí, ale i relativně chudých. Co si vzpomínám, tak takto posuzovali ostatní i děti z dělnických rodin a smáli se například spolužačce, že neměla v tu dobu mobilní telefon

0 0
možnosti
AB

Archetyp Beruška

21. 7. 2011 14:42
Zbohatlík

Také hojně vyskytované slovo v internetových diskuzích a ve společnosti vůbec. A to Vám, paní autorko, nevadí, když je někdo napadán za to, že má peníze? Když soucit, tak snad se všechmy, ne?

A s tím člověkem, který v  Chorvatsku předvedl ukázkovou nezodpovědnost, při které ohrozil životy svých dětí a ženy, žádný soucit nemám! Nevím zda je nebo není socka, ale  hlupák (mírně řečeno) je to stoprocentně!

1 0
možnosti
PZ

killian

21. 7. 2011 14:45
Re: Zbohatlík

přesně tak, to, že lidé s nižším příjmem označí někoho, kdo má například Audi automaticky za zloděje, aniž by ho alespoň trochu znali, tak o tom se už tady nepíše. Pro mne je socka ten, který má nízký příjem, nesnaží se s tím něco dělat, i když může a co je hlavní VŠEM ZAVIDI A NADAVA DO ZBOHATLIKU. Pokud splňuje třetí bod v zavistivosti, tak je pro mne socka stoprocentně

0 0
možnosti
PZ

killian

21. 7. 2011 14:20
.....

No, myslím si, že to není jen problémem těch bohatých. Já se měl v životě hodně špatně asi rok a nejvíce kdo se mnou pohrdal byli ti poctivě pracující lidé. Poté jak jsem byl na tom lépe, tak mi zase začali závidět. Dle mého názoru je to přirozená lidská vlastnost a i ty socky pokud je na tom někdo hůře než ony, mu to dají pořádně sežrat. Mám s tím vlastní zkušenost

0 0
možnosti
L

lokutus

21. 7. 2011 14:16
Internetové diskuse z psychologického hlediska

Internetové diskuse jsou ploché, anonymní, bez skutečné interakce. Je prokázáno, že lidé se zde chovají jinak, než ve skutečném životě, tváří v tvář reálnému člověku. V reálu funguje hierarchie = každý se chová úměrně svému postavení, své fyzické a mentální kondici a převaze. V diskusi na internetu nic takového neexistuje - všichni jsou si de facto rovni.

Diskuse je anonymní a vzdálená, chybí hmatatelný protějšek = lidé si dovolí více, než by si dovolili ve skutečnosti. Ať už je důvodem strach z facky, nebo přirozený respekt, na internetu to neplatí - protějšek je příliš vzdálený.

Další atribut i-net diskusí je asynchronní komunikace s časovou prodlevou. Diskutující někoho verbálně inzultuje, odpověď ani nemusí očekávat, načež se vzápětí ten příspěvek ztratí v propadlišti dějin, kde po něm ani google neštěkne.

Souhrnem lze říci: Vyvozovat z toho závěry, zvící celého blogpostu, je zbytečné. Škoda času.

1 0
možnosti
W

wolowizard

21. 7. 2011 14:19
Re: Internetové diskuse z psychologického hlediska

Ano, souhlasím, je to tak.

0 0
možnosti