- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ruska kuchyne jedine za trest.
Možná v Práglu je to za trest. Asi jsi nikdy nejedl opravdový boršč nebo varenyky. Solyanku jsem jedl zrovna v neděli v ukrajinské hospodě a pochutnal jsem si.
Děkuji za připomenutí pár ruských jídel...
Přiznám se, že solyanka (neboli slaná polévka) patřila k těm, které jsem upřímně nenáviděl - právě pro tu její slanou chuť; znám ji ve verzi ze slaných okurek... Druhou taokovou "oblíbenou" byla rybí šči.
K blinům dodám, že nejúžasnější varianta je bliny s kaviárem...
Ze sladkých ruských jídel jsou snad nejlepší "syrniky" a z těch ostatních, kus umění vyžaduje udělat dobré pelmeně.
Já jsem solyanku jedla vždycky v Německu. Oni ji upravovali dobře. Pelmeně umím docela dobře. Děti milují boršč. Ono záleží, jak člověk zvládne se trefit do chuti stolujících. Každý národ má něco dobrého v kuchyni. Myslím, že je třeba trochu rozšířit obzory a nejíst stále to samé. Máme jednoho rodinného přítele . Francouze, a ten, když jede do Česka, tak po mně chce, abych udělala svíčkovou s knedlíkem. Po tom teda šílí.