- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nebojte se, už jsem ho dala rozmrazit a pak uvidíte hostinu
kroupy jsem měla někdy v září, a dělám je klasicky jako staročeského kubu se sušenými houbami, lžící sádla (oleje), solí a česnekem. Jednoduché a chutné, dělávali jsme to hlavně na Štědrý den, ale proč čekat až do Vánoc, že ? :-)
Papy, zkuste taky tohle:
300g hrachu, majoránka, 150g krup, 1 lžíce sádla, nebo jiného tuku sůl 300g prorostlé uzené slaniny, Přes noc namočený hrách uvaříme s toškou majoránky. Zvlášť uvaříme kroupy se sádlem. Slitý hrách i kroupy smícháme, osolíme a polijeme na kostičky pokrájenou a vyškvařenou slaninou. To se hodně dřív dělalo, ale lidi na to zapomněli. Já jsem to v životě nejedla, ale podle toho, jak to čtu, to musí být pro někoho rajská hudba. Ten česnek by byl asi proti nadýmání.
je , že autoři kuchařských předpisů "pro domácnost" z nějakého záhadného důodu předpokládají, že na plotně je denodenně k disposici hovězí vývar. Tohle platí pro hospodu, ne pro doma. P:S: Masox za "vývar"nepovažuji
No, to mně dost překvapuje, co píšete, protože kldyž míním dělat polévku, tak si připravím vývar
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polr0001.html
Základní vývar zvládne každý. Já dělám ten podle odkazu. Úplně to stačí,
se jmenuje strouhannka, die Gerste jsou kroupy. Moje babicka delala podobne krupovou polevku
oprava: strouhanka, a jinak tam davala uzene koleno.