Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Nero

28. 2. 2011 10:18
Když je stále něco špatně.

Každý týden tvrdí někdo něco jinak.Řídím padesát let.Kolikrát se mněnila lékárnička?A  už prý je to zase špatně.Zaplať!!!!Lidé:Stejní jako za komunisty:Přišla rýže! Sem s ní!Je plesnivá! Pryč s ní! Je zadarmo! Sem s ní.

0 0
možnosti

jarinka

28. 2. 2011 8:25
Po přečtení nadpisu

jsem si myslela, že to bude článek o přístupu nás mladších ke svým starým rodičům. Těším se, že někdy rozeberete i toto téma.

Rodinný lékař? Kdeže jsou ty doby starých poctivých lékařů, kteří byli připraveni kdykoliv a jakkoliv se dopravit za nemocným, i když byl nemocný chuďasem a nemohl zaplatit. Dnes je to zcela o něčem jiném.

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

28. 2. 2011 8:07
Souhlas, ale...

V zásadě nelze než souhlasit, ale... 1) u lékaře už teď člověk obvykle stráví nepřiměřeně dlouhou dobu čekáním, když tam půjde každý se zvýšenou teplotou, bude to ještě horší. Navíc strávím dvě hodiny mezi nemocnými a zpravidla po návštěvě opravdu onemocním. Objednat na čas se nelze. 2) Nevím jak jinde, ale naše lékařka stále předepisuje antibiotika; v práci řádí nějaká choroba, postupně onemocní všichni očividně toutéž nemocí, léčba se podstatně různí. Já dostanu antibiotika. Co bude lékařka dělat, až mi přestanou účinkovat, jsem zvědavá.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 2. 2011 16:08
Re: Souhlas, ale...

No, já jsem měla zápal plic při samoléčení chřiipky a raději budu sedět u doktora, než si zase něco takového uhnat. Co se týče antibiotik, co vám předpisuje lékařka, asi to má nějaký důvod. Ale měla byste se ji zeptat, pokud máte pochybnosti.

0 0
možnosti
F

Fiara.L@seznam.cz

28. 2. 2011 0:52
Paní autorko

S potěšením jsem četla vaše povídání a jako zdravotník se vším docela souhlasila.Říkala jsem si "ejhle,konečně jedna moudrá žena".O to víc jsem zesmutněla při druhé polovině poslední věty.Po 40 letech práce ve zdravotnictví jsem najednou zjistila,že jsem svou práci dělala snad zbytečně a nesprávně,nebo neúčelně.Naštěstí si to moji pacienti nemysleli a valné většině se díky mé péči ulevilo.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 2. 2011 5:30
Re: Paní autorko

Děkuji. Já jsem však nemyslela přímo lékaře v té větě, na kterou narážíte. Myslela jsem na celý systém včetně úředníků a obchodníků. Paní doktorko, mně právě vadí, že zdravotnictví není vždy o zdravotnictví, ale obchodu. A lékař by měl mít v něm hlavní slovo. Díky.V

0 0
možnosti