Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

3. 2. 2011 18:12
Asi by to chtělo

nápravu celé společnosti. Současné "elity" tlučou lidem do hlavy jen honbu za ziskem. Ti méně úspěšní jsou vystresovaní a z toho vzniká nervozita,neurvalost a bezcitnost. Mezilidské vztahy jsou v katastrofálním stavu a odnášejí to ti nejslabší. Děti jsou týrány a pro staré je navrhována eutanázie.

Takovým názorným příkladem jsou pejskaři. Viz různé diskuze tady na blogu. Zanícený pejskař svého pejska miluje, ale sousedovo dítě by nechal roztrhat. Ten pes na to přeci má právo, protože přítomnost dítěte ho dráždí. V takové společnosti se nemůžeme divit ničemu.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

2. 2. 2011 8:28
o tom žádná

Mě ale silně znepokojuje fakt, že se za posledních 30 let nic nezměnilo - v r.1980 jsem nastoupila jako vychovatelka do děcáku, k předškolákům: z deseti dětí osm bylo doma týráno zvířeckým způsobem. Zbylí dva byli odebráni z "rodiny", kde "rodiče" utýrali nejmladší k smrti.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

2. 2. 2011 13:28
Re: o tom žádná

Mne to štve, protože utrpení dětí je něco, co by žádná společnost neměla nikdy dopustit. Já to cítím jako velký dluh a veřejnost by se měla zasadit o pořádek v děttských otázkách.

0 0
možnosti
N

Nero

2. 2. 2011 8:19
Něco ze života

Soc.pracovnice se chodila ptát k sousedce na vývoj sousedštiny  dcery a k opačné sousedce na vývoj jejího syna.(tedy vzájemně opačně)

Jaký div,že zmíněný syn později "matku" zaškrtil.

Dostal 13 let Mírova,místo vysoké finanční odměny za to že zbavil společmost ....(Stejně tomu celému nikdo nikdy ani neuvěří.)

0 0
možnosti
ŠF

stev

1. 2. 2011 20:45
Všichni jsou přechytralí, ...

Na sociálku se nadává, ať už dítě odebere, nebo neodebere.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

1. 2. 2011 20:53
Re: Všichni jsou přechytralí, ...

To není o nadávání, ale o porušování zákonů. Nejsem proto, aby se děti dávaly do ústavů, ale byla nastavena prevence proti týrání dětí a pokud k němu dojde, aby to bylo řešeno ve prospěch dítěte a ne, že zase vrátí do týrající rodiny. Byly takové =řípady a dopadly špatně, Ale takové případy mají své modely, proč je neprostudvat a nepřevzít. Díky za příspěvek,

0 0
možnosti
MN

Marek N

1. 2. 2011 20:32
A co je vlastně příčina ?

Když tak o tom přemýšlím, neměla by se spíše začít řešit příčina týrání dětí? Proč řešit jak rozpoznat týrané dítě, když mnohem účinnější je odstranit příčinu

Na první pohled není patrná, ale zeptejme se sami sebe nekolik jak malé dítě proč, proč, proč?

Protože rodiče neměli dostatek lásky a trpělivosti s dětmi, protože svět hlásá sobeckost a sebestřednost, protože ten tlak na rodiče může být obrovský a týrání dětí je pak výsledek. Problém dnešní doby je,že ze všech stran je slyšet jen, že musíte být úspěšní, musíte něco znamenat, musíte mít to či ono a pak teprve budete štastní. Ale děti jsou v tomto ohledu překážkou úspěchu, potřebuji péči, potřebují aby se jim člověk s trpělivostí věnoval, tišil jejich bolístky a věnoval jim svůj volný čas. Děti nejsou "nutné zlo" nebo "domací mazlíčci" děti jsou částí našeho života,našeho vlastrního já a mělo bychom jim předávat především naši lásku, aby i oni měli pak z čeho dávat vlastním dětem lásku

Ale na to je potřeba čas a změna smýšlení lidí

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

1. 2. 2011 20:44
Re: A co je vlastně příčina ?

Naprosto souhlasím a váš příspěvek je vynikající, jenomže ta změna v myšlení u dospělých nenastane, do té doby je nutné ochránit bezbranné děti před násilím.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

1. 2. 2011 19:15
Mám takový revoluční návrh:

zrušit bez náhrady sociálku i dětské domovy a ponechat výchovu dětí rodičům, tak jak tomu bylo tisíciletí. No a aktivistům za "ochranu dětí" doporučuji pořídit si vlastní a věnovat se jejich výchově. Co ty na to, autorko, nevyřešilo by to to "týrání a zneužívání" dětí?

0 0
možnosti