Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

varsolim

19. 4. 2011 3:36
razne ciny

Nemyslim,ze pouze vecna diskuse muze rozklizit system razkradani a korupce. To mohou zmenit predevsim razne ciny,treba opet z iniciativy studentu,jako pred dvaceti lety.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 4. 2011 23:14
Kdo by taky šel do politiky

Náš systém politických stran dělá z politiky špinavou věc ovládanou zákulisními machinacemi lidí pochybných morálních kvalit. Dělat v tomto systému politika není sice jako dělat politickou kariéru za Husáka nebo za Hitlera, ale rozhodně se politika velmi málo blíží službě veřejnosti. ;-(

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 4. 2011 23:17
Re: Kdo by taky šel do politiky

;-(

0 0
možnosti
PK

repanak

18. 4. 2011 21:37
Víte paní Mauro,

špičkový politik je "něco" jako umělec. Může dobře prospívat na AMU či JAMU, ale herec v dobrém slova smyslu být nemusí. V dnešní době se z politiky zcela vytratily ideje, jde jen o kšeft, moc, vliv. Na to, že si za nějaký čas na onen svět nic neodnesete, nikdo nemyslí. Bohužel i u mladých lidí, nejen Kočí, ale téměř u všech žádné ideály neexistují - korupce a klientelismus je normálka. Nezměním-li lidi, musím změnit podmínky - např. omezit vliv státu (obce). Uvedu příklad - německý partner má barák ve vilové čtvrti a za rekonstrukci ulice (sítě, povrch atd.) připlácí velké sumy. Nejen on ale i sousedé se tvrdě hádají o cenu rekonstrukce - u nás to zacvaká obec za velký prachy a nikoho to nepálí.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 4. 2011 21:43
Re: Víte paní Mauro,

Ano, politika je umění par exellence ve všech oborech svého působení a mrzí mne, že si to mladá generace neosvojila, i když, kdo by je to učil. A to, že mladí nemají ideály je moc smutné. A myslím, že nemají ani žádné sny a radosti, které by jim dávaly křídla. Bylo by hezké, kdyby tu rostli mladí lidé, kteří na základě svých nových znalostí budovali stát a tím budoucnost pro další generace. Byla to naše naděje po roce 1989, nyní vidíme, že toho nejsou schopni. Všem je to moc líto. Děkuji. V

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

18. 4. 2011 21:23
Myslím, že stát si osvojil spoustu zbytečných rolí

a nejhorší je role chůvy. Pod zástěrou chůvy je ukryto spousta pijavic a ty tu chůvu usouží k smrti. Doufám, že časem lidstvo dostane rozum a roli státu výrazně omezí. V Evropě to však bude muset potkat i EU

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 4. 2011 21:32
Re: Myslím, že stát si osvojil spoustu zbytečných rolí

Máte pravdu, stačí aby fungoval stát jak má a lidé měli jasno, jak uspořádat svůj soukromý život. Ovšem základem je dělba moci, aby exekutiva nezasahovala do moci soudní a i zákonodárné, protože exekutiva jen nejsilnější. Je třeba zachovávat rovnováhu a současně i kontrolu jak ze strany kompetentních orgánů, tak samozřejmě i občanů, nikoliv výhradně medií. EU má spoustu úřadů a orgánů, o kterých nemají lidé ani ponětí, i když jsou de iure tzv, evropští občané.

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

18. 4. 2011 20:58
Velice dobrý blog...

Jen více takových, věcně a klidně argumentujících. To je přesně to, co potřebujeme - normální věcnou diskusi.

A potřebuje to i naše veřejná sféra. Politické strany až dodnes nechtěly tento základní pořádek, protože kdyby zde byl a fungoval, určití "vůdcové" s patologickými rysy osobnosti by neměli tolik prostoru pro své tragikomedie a vyvádění..

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 4. 2011 21:08
Re: Velice dobrý blog...

Děkuji vám, je to má profese (veřejné právo) a jsem ráda, že něco tak krásného, jako je státověda, někoho zajímá. Konečně - její počátky jsou historické a pravidla stále stejná. V dnešní době se myslím mnoho už zase neučí, což je škoda. Lidé by měli vědět, jak má správně fungovat stát a usilovat o jeho správné fungování. Mně moc mrzí, že jsou takové zmatky a je mi moc líto občanů. Někteří mají v očích i slzy a mají strach, co bude jak bude. Snad se to vzpamatuje, snad budou lidi rozumní.

0 0
možnosti