Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pteryx

5. 1. 2012 20:38
Vážená, abyste se nedivila

Až se tahle soudní mašinerie roztočí i proti ostatním křesťanům. Začne se s magory šílenci a blbci, a pak to půjde dál. Magoři patří do léčebny, nebo pod dozor, ne do kriminálu.

Ono se hodně mluví o církevních restitucích atp. Jenže když se na to podíváte z druhé strany, tak po státních lesích je na řadě katolická církev.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

6. 1. 2012 0:28
Re: Vážená, abyste se nedivila

No, všechno je možné. V poslední době to opravdu velmi silně působí v neprospěch církví, věřících i alternativcům. Uvidíme.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

5. 1. 2012 9:01
O fanatismu s prvky alternativy, je tento případ!

Držet děti v izolaci v bytě v centru města, ukazovat jim "svět" z balkonu a vůbec "chovat" je s tím, že je stejně jednou "dají pryč" - napořád a k někomu jinému, ačkoliv jim naopak nedovolili (a neměli nejspíš ani v úmyslu) poznat nikoho jiného zblízka než je dva, NENÍ alternativa, ale zhovadilost a fanatismus! Ty děti nikdy nebyli v přírodě, na písku u vody apod. přišly např. i o přirozené "nachytání" vitamínu D ze sluníčka a "rodiče" zřejmě ani nevěděli, že jim ho mají alespoň dodávat jinak a nepředpokládám, že by žily v nějak extra láskyplném prostředí, když bylo pro zploditele tak lehké se jich vzdát! Ostatně ani před lety u první dcery to asi nebyl žádný problém.

U této kauzy je třeba se především zamyslet nad tím, kde končí alternativa a kde začíná fanatismus. Kvůli tomu, že neměli pračku, televizi, či PC a chodili jinak oblékaní, nebo "jeli" v tao a reiki po nich totiž nikdo nejde!

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 1. 2012 23:24
Díky za článok

Myslím, že další vyvoj ide celkom dobre predpokladať - bude sa hľadieť nie na pravo vychovavať svoje deti, ale na možné poškodenie detí takouto výchovou, teda prednostne sa bude zistovať, či netrpia citovou deprivaciou / ta sa dá zistiť aj na CT v ťažkých formách / a pod...Tu nejde o to, žeby štát mal nejakú zašť voči alternatívnej výchove, tu ide o to, že už dlho prebieha v západných spoločnostiach trend vyvlastňovania rodiny štátom, trend posilovania práv detí až ad absurdum, takže logicky sa môžu rodičia stavať na zadné štátu len do miery, akú je ochotný tolerovať a akú ma predstavu o výchove.

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 23:36
Re: Díky za článok

Jééé, ahoj lesicatko. Já jsem si myslela, že jsi se na mně už vykašlal. Hrozně moc tě zdravím a přeji do Nového roku všechno nejlepší. (mrkni se někdy na (irenamauranovotna@blog.sme.sk).Máš ve všem pravdu. Já to taky tak cítím. Jsem strašně zvědavá na výsledek. V

0 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 1. 2012 20:49
Nějak mně nejde do kebule,

v čem spočívá týrání dětí ze kterého jsou rodiče obviněni.

2 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 20:52
Re: Nějak mně nejde do kebule,

To se dozvíme až skončí soud. Sama jsem moc zvědavá, co z toho vypadne.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 1. 2012 20:36
Moc ten problém nechápu

Děti byli zdravé a žádné psychické nebo fyzické poškození nevykazovaly. Že neměly ve dvou letech kamarády mi přijde docela normální, neznám dítě, které by mělo kamarády v tomto věku :-)

1 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

4. 1. 2012 20:50
Re: Moc ten problém nechápu

opet dokazujete svou nevedomost ... mozna byste si o tom mel neco skutecne precist, co to znamena vazba na rodice a jak se projevuje ...

0 0
možnosti
MR

iluminat

4. 1. 2012 19:16
ten buddhismus je irrelevantni

mohlo to byt cokoliv, problem je ze co zamysleli s detma? To jako meli zit v jednom byte s rodici do smrti? Sami s rodici? Jak myslite ze by  se to vyvijelo az by kluci dosahli puberty, nebo dospelosti? Nebo by pak sli do sveta? Jak asi? A kdo by je zivil? Soupli by je do nejakeho ustavu, ktera ta zla spolecnost plati ze sveho. Sami by uz se nezaclenili, pokud by se rodice dozili vysokeho veku.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 19:19
Re: ten buddhismus je irrelevantni

Oni nad tím vůbec nepřemýšleli, podle mně.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

4. 1. 2012 19:12
Pokud bude použit stejný

metr na některé děti rodičů v Chánově, tak budou dost plné věznice.

Vývin kostí, schopnost použít ve dvou letech příbor, schopnost mluvit, toto všechno hodnotili "znalci".

Doufám, že v případě odsouzení bude použit stejný metr na všechny rodiče !

5 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 19:16
Re: Pokud bude použit stejný

Tak na to jsem taky myslela. A ještě nepít v pěti letech mléko z dudlíku.:-)

0 0
možnosti
MM

Babajezi

4. 1. 2012 18:56
Jistě, člověk si může zvolit

Ale tato volba má svá omezení..... Když se někdo ve Vašem okolí rozhodne, že bude chránit vodu a nebude své děti mýt, taky to nebudete považovat za právo člověka na volbu. Pokud se rozhodnou lidé žít nějakou svoji alternativu - způsob jakým chtějí žít, bude je společnost tolerovat do chvíle, než začnou být nebezpeční a ohrožovat jiné. Ohroženými v tomto případě jsou děti. Aby dítě v jejich věku nedostalo pevnou stravu je přípustné jen v případě, že je těžce nemocné a pevnou stravu není schopno přijmout. Už děti lidí pravěkých měly hračky. Ani toto právo děti z kauzy nemají. A tak bychom mohli pokračovat dál. Je mi těch dětí líto a doufám, že to dopadne dobře pro ně.

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 19:01
Re: Jistě, člověk si může zvolit

Tak samozřejmě, že člověk nejdřív myslí na ta děcka. Ale současně si přeji, aby to dobře dopadlo i pro celou naši společnost. Aby rozsudek nezavdal příčinu k omezování lidí si zvolit svůj životní styl a nepadli jsme zase do nějaké průměrné šedi.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 18:55
Re: Rodiče dětí

Já hovořila ale i o případech, kdy se do toho pouští ateisté. Prostě každý, bez ohledu na vyznání a zaměření své životní hodnoty. Faustino, vám jsem ještě nepopřála šťastný nový rok a hlavně zdraví a úspěchy v celém roce V

0 0
možnosti
JN

golem3

4. 1. 2012 18:49
zvolit si alternativní způsob života

je věcí  svobodného rozhodnutí každého člověka, ale problém vidím v tom, že nerozhodli pouze sami o sobě, ale i o svých dětech

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 1. 2012 18:53
Re: zvolit si alternativní způsob života

Ale také důsledně tu alternativu nedodržovali. Bylo v tom něco podivného, protože podle mého názoru, když člověk svou alternativu důsledně pochopí, promyslí a propracuje, ničemu nepřekáží a nedonucuje druhé lidi, aby ji tolerovali i v těch případech, kdy je nesrozumitelná. pak může být opravdu šťastný, o tom žádná. Já to chápu dobře, ale je nutné to dělat s přesvědčením a citem pro ostatní, kteří na to zírají s otevřenou pusou. V:-)

0 0
možnosti