Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

13. 3. 2012 16:31
Musím konstatovat, že pan Jupp měl v jedné věci pravdu

v tom, jak přečetl ta slova pana dr. Teplého, že jinak nebyly nalezeny žádné stopy násilí. On tam totiž hovoří o podélných oděrcích. Nido tomu dosud neporozumněl. Zkrátka ti Kohoutovic artisti z cirkusu Humberto vzali totiž polorozmzlou mrtvolu, přesunuli přes okno ložnice, a rozhoupali ji, aby to vypadalo, že padala z okna koupelny. Pan dr. Teplý neporozuměl ani nemohl porozumět tomu rozporu, který musel řešit.  Na jedné straně ztuhlou, chladnou, nekrvácící mrtvolu, které se ale z podelných oděrek objevují čerstvé kapky krve.  Tedy zemřela před pěti hodinami, ale zabořila, utrhla si srdce, podřela se před několika miutami. Ale každý ví, kdo se podřel, že stačí dané místo umýt, a ten směr oděrech už pak není znát. Takže po převozu na pitevnu pak už pan prof. Hájek už hovořil a mohl hovořich o kolmých oděrcích.

 Podrobnosti viz můj dnešní zavěrečný blog na Vaše věc.

Šlo o stejný rébus, jako v Katyni, kdy část mrtvol vykazovala nižší stáří, aby mohly být všechny připsány Sovětům

0 0
možnosti
J

jupp

17. 3. 2012 22:35
Re: Musím konstatovat, že pan Jupp měl v jedné věci pravdu

Nesmysl, korunovany. Kdyby bylo vyhozeno mrtve telo rozhoupanim z okna loznice, je krajne nepravdepodobne, ze by dopadlo na paty, bez rotace. Utrzeni aorty je u mrtveho tela krajne nepravdepodobne (po zastaveni srdecni cinnosti silne klesne objem srdce - tedy mnozstvi krve v nem) a nedojde k destrukci takoveho rozsahu. Otevrene zlomeniny krvacely slabe, protoze po okamzite ztrate krve prasknutim a utrzenim aorty dojde k bleskovemu poklesu krevniho tlaku na nulu a krvaceni je extremne kratke a slabe. Pokud by dopadlo mrtve telo po rozmrznuti, nedoslo by ke krvaceni, ale slabemu vyronu ridsi tekutiny.

Zjisteni, ze oderky na brise krvacely (==kapky krve) je dukaz, ze JM pri utrzeni techto oderek zil, mel jeste pracujici srdce a nenulovy krevni tlak! (At uz pachal sebevrazdu nebo byl pod natlakem nebo mu bylo 'pomahano', byl ve stresu, se zvysenou srdecni frekvenci a zvysenym krevnim tlakem.)

0 0
možnosti
ZM

tomsk88

11. 3. 2012 16:59
názor....

... v úmrtí Jana Masaryka je spousta otazníků..... v dokumentu, který běžel minulý týden v TV a který byl docela přesvědčivý, mi scházely výpovědi, nebo dokumenty protistrany....

... v duchu jsem se ptal, komu by vražda Masaryka prospěla?  nepřipadá mi, že by těsně po únoru měli komunisti strach z Masaryka jako tribuna lidu, zvlášť když plánoval emigraci....

2 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

11. 3. 2012 17:41
Re: názor....

Kdyby zdrhl, byla by to pro komunisty těžká rána. Nezapomeňte, že si ještě zdaleka nebyli jistí svou mocí, a tak samozřejmě hysterčili. Nemluvě o tom, že tohle všechno mohli udělat jedině se souhlasem KGB, resp. byla to ona, kdo o tom rozhodla - a nikdo dnes neví, co ji k tomu vedlo. V každém případě pak nechala zlikvidovat všechny, co se na tom údajně podíleli - jako mjr. Schramma a Andre Simona. Stejně tak jako lidi, co začali  ten případ vyšetřovat, než jim to StB vzala. Už to samo o sobě je přece dostatečně vysvětlující, že tam něco nebylo v pořádku a proto bylo nutno zlikvidovat veškeré svědky. Třeba včetně Slánského.

2 0
možnosti
OK

ducatofil

11. 3. 2012 14:54
karma

presne tohle jinymi slovy mi vypraveli moji rodice, pametnici te doby a presne tohle vypraveli i mym dceram, vcetne jmena augustina schramma, jednoho z vrahu, jiz tehdy to bylo dobre znamo . A clanku k samostatnemu pouceni je dost, komuniste vrazdu Jana Masaryka neolzou, stejne jako ty ostatni.R^:-)

1 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 3. 2012 15:59
Re: karma

Major Schramm nemohl mít motiv vraždit Jana Masaryka, protože ho potřeboval pro diplomatické krytí své plánované vojenské mise v Izraeli. Bylo rozhodnuto o tom, že převezme vedení té vojenské jednotky složené z československých vojáků, kteří měi jít bojovat do Izraele. Všichni by měli vzít tuto informaci na vědomi a nefantazirovat nic o tom,že  Schramm, Slánský, či Geminder měli nějaký zájem na likvidaci Masaryka. Opak byl spíše pravdou.

2 0
možnosti

jarinka

11. 3. 2012 13:57
Správně.

Pokud někdo na Západě naznačuje, že Masaryka zabili komunisté, musí to být pravda, protože Západ má vždy pravdu a za pravdu, lásku a demokracii bojoval a dodnes bojuje na celém světě ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
OK

ducatofil

11. 3. 2012 14:56
Re: Správně.

Za lasku a demokracii jste po celem svete bojovali jen vy, jak si dobre vzpominam ze 70. a 80.let a pak - ach ti pametnici, ne a ne vymrit, ne a ne mlcet, to je smula, ze:-P

2 0
možnosti
MM

captain cook

11. 3. 2012 13:19
ruda pata kolona zas zoufale pracuje prescas i v nedeli

aby bud drzela pripad u sebevrazdy nasledkem dedicne dusevni lability, nebo - jak rezjirous neustale brepta- snazi se presvedcit ctenare o tom, ze Masaryk ve skutecnosti tajne emigroval do Izraele.

 Dosud neobjasnil proc by nekdo, kdo se dostal ven z drapu komousu, se po case neozval svym pratelum a napr. kontaktum v britske vlade, od niz mel pozvani k trvale rezidenci a nerekl "ja jsem tady".

Po tom co komuniste utahli srouby koncem 40. a zac.50. let, po vzniku Zelezne Opony a rozpoutani studene valky, kdyby byl Masaryk dosud nazivu, byl by tak na komunisty nas...stvany, ze by vyuzil jakekoliv prilezitosti, aby proti nim bojoval v emigraci.

2 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 3. 2012 16:19
Re: ruda pata kolona zas zoufale pracuje prescas i v nedeli

Až mi vysvětlite, jak tehdejší britská vláda by mohla udělit politický azyl  zbrojíři a financiérovi "židovských teroristů" (běžné označení pro tehdejší národně osvobozenecké hnutt Židů od britské koloinální nadvlády), vrahům švédského a britského vévody, aníž by se dostala do střetu s britskou veřejností, tak budu tím nejšťastnějším člověkem na světě. Zkrátka, abych to řekl v souladu s tím, co o tom ve svým pamětech napsal maršál Montgomerry. Masaryk se aktivně podílel na rozbítí britské koloniální říše.

2 0
možnosti
PH

petrph

11. 3. 2012 13:10
to je skutečně argument jako poleno

Až dosud jsem jako hlavní argument pro Masarykovou sebevraždu přijímal  to, že neunesl svou vlastní vinu při vědomé spolupráci na dosazení komunistů k moci. Hlavně kvůli jeho hlasu mohl (a vlastně musel) Beneš podepsat demisi menšiny pravicové vlády.Pokud si tohle Masaryk později uvědomil, muselo mu být jasné,že právě tím zradil svůj národ a zaprodal ho ruskému bolševismu.A pokud pocítil výčitky svědomí a uvědomil, si že už se nebude moci podívat slušnému občanu ČR podívat do očí, mohl to smýt sebevraždou.

Ale pokud se zde argumentuje tím, že jemu vlastně nic nehrozilo, a mohl se -jak mu bylo i nabízeno, prostě vystěhovat do Anglie,tam vést pohodlný život, a na osud svého národa v klidu zapomenout.,tak pak samozřejmě žádný důvod k sebevraždě neměl..akorát je mi z toho na zvracení..Takové obratné  politiky a diplomaty skutečně nepotřebujeme..

2 0
možnosti
MM

captain cook

11. 3. 2012 13:23
Re: to je skutečně argument jako poleno

mne zas je soufl z tebe, tvych rudych kumpanu a tech vasich "obratnych politiku a diplomatu", kteri vedli ceese-ser v dobe totality, kradli, vrazdili a slouzili Moskve.;-€Rv

Tohle Cesi uz nepoptrebuji.Rv

2 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 3. 2012 11:46
Hlavně bych doporučoval

vyhlásit celostátní pátrání po Masarykově psu Cigánovi, který prý tehdy zmizel. Jak to, že neštěkal, jak to že zoufale nevyl u mrtvoly, jak to obvykle pejskové dělávají? Také by mě zajímalo, kam zmizelo rádio?

1 0
možnosti
S

studeny_cumak

11. 3. 2012 11:37
Podle dokumentárního filmu

odvysíláného nedávno na ČT je vědecky dokázáno, že to sebevražda nebyla a tímto je případ a veškeré dohady uzavřeny. Doporučuji pořad vyhledat nebo se obrátit přímo třeba na ministerstvo zahraničí, které poskytuje prohlídky po budově i s patřičným aktuálním výkladem.

1 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 3. 2012 11:42
Re: Podle dokumentárního filmu

Je ínternetu k přehrání. Ale jak se vypořádáte s tím tvrzením toho vojina hradní stráže, že bezvládného Masaryka spatřil před jedenáctou hodinou před Černínem v Praze v autě s řidíčem, Zorinem a Clementisem?

1 0
možnosti
FH

Bouše

11. 3. 2012 11:29
Až do dneška jsem nevěděl, že Jan Masaryk

v průběhu (sebe)vražedného aktu defekoval. A docela bych se bez té informace obešel i nadále. :-/

0 0
možnosti
J

jupp

11. 3. 2012 12:25
Re: Až do dneška jsem nevěděl, že Jan Masaryk

Ram okna koupelny byl taktez znecisten vykaly, tak jako stopy vykalu ve vane. To podporuje domnenku, ze JM byl dusen ve vane, ztratil tam vedomi, a povolily mu sverace. Tedy nemohla to byt sebvevrazda.

2 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

11. 3. 2012 9:58
Nutno vzít v úvahu dědičné zatížení

Matka Jana Masaryka, Charlotte Masaryková, trpěla psychiatrickou dignózou, pročež byla v roce 1918 zbavena svéprávnosti. Je možné, že zděděná celková psychická labilita vedla jejího syna k rozhodnutí sáhnout si ve složité chvíli na život v roce 1948, to ani odborník nezjistí, natož současná propaganda Rv

2 0
možnosti

rezjir rezjir

11. 3. 2012 10:08
Re: Nutno vzít v úvahu dědičné zatížení

A že Alice Masaryková, jeho sestra, se ihned nešla na bratra podívat, když ležel na nádvoří Černinského paláce. Já si myslím,že s nim zrovna probírala u kafe poslední drby. Pouze tam pustila neteře, aby se šli podívat. Pod svícnem bývá tma. A  proč nikdy nebyla jako nejbližší příbuzná pozvána k identifikaci (jak se to obvykle dělá).

1 0
možnosti