Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

4. 12. 2011 18:04
Náš píseček?

Odvážný, oporávněný a přesně spravedlivý návrh pro nás. Bohužel demokracie se bez partají neobejde - ovšem opravdová demokracie s vyspělými a odpovědnými partajemi, což u nás není a partajkracie vesele vládne stále dál. Takže východiskem je spíš než zrušení prostě partajím  přistřihnout křidélka a to jedině cestou přestat je živit a vykrmovat ze státní kasy, aby přestaly být lákavým  neodolatelným soustem pro všechny  kdo mají na to žaludek. Zatím jsem se nikde nedověděl, kolik nás partaje s  příslušnostmi  ročně stály, ani že by se mohlo šetřit v prvé řadě na tomto poli. A že by se tím polepšilo státnímu rozpočtu je nabíledni.   8-o

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

4. 12. 2011 12:17
Taky bych to zrušila...

Politické strany a to dělení na pravici a levici. Vždyť je to už unavující, jak se pořád bijou a vzájemně se napadají, že ta strana není dostatečně pravicová a ta není dostatečně levicová. Místo toho, aby skutečně vymýšleli ta správná a reálná opatření pro zem, tak něco sice vymýšlejí, ale tak, aby se v tom odrazila jejich pravicovost nebo levicovost. Ať do voleb kandidují jednotlivci, byť sdružení do nějakých skupin. Ať se volí jednotlivci a ne strany (jenže to by se tam mohl dostat někdo, kdo se tam politikům nebude hodit...). :-P

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

4. 12. 2011 10:34
Hovoríte mi z duše

Až na to, že my ich nezrušíme, nemáme na to zatiaľ nástroje. Bohužiaľ musíme počkať až sa to všetko zosype a naskytne sa príležitosť.;-)

Zatiaľ sa musíme so zatnutými zubami dívať, čo ten partajný absurdistan pácha. Ale nebude to trvať až tak dlho.

Posledné desaťročia vygenerovali neuveriteľnú generáciu politikov, ktorí všetky problémy tlačili pred sebou a "riešili" veci, ktoré už tlačiť nešlo. Tieto vynútené záplaty ale generovali ďaĺšie problémy. Stávajúca politická garnitúra už nie je schopná riešiť ani problémy, ktoré sama vytvára. Stojí pred obrovskou haldou s ktorou už nepohne a je len otázka času, kedy ju zavalí.

Politik by mal byť užitočný parazit. To už dávno neplatí. Je nielen zbytočný, začal byť nebezpečným. Sú to loutky schopné akurát hájiť záujmy svojich sponzorov. V správe štátu naprosto impotentné.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 12. 2011 3:51
Já bych to zrušil nejraději všechno.

Stranami bych ale určitě začal. Myslím, že je špatná kombinace majetků státních a soukromých. Buď ať je vše státní jako za socialismu a nebo jen soukromé.

0 0
možnosti
KN

kamýk n.V.

4. 12. 2011 0:20
Víte, paní Kastnerová,

problém je v tom, že tady žádné politické strany nejsou, tedy ne ty klasické s členstvem, které by tlačilo na své vedení a současně strany financovalo svými příspěvky. Místo toho tu máme jen stranické sekretariáty (teda vyjma komunistů), a ty se přece nerozpustí, vždyť by si ti lidé zrušili pracovní dobře placená místa. Sekretariáty rozhodují o volební listině, ne členové. Místo nich jsou tu jen voliči, hloupí jako vždycky, jenže teď už atomizovaní doma u telky, tudíž neschopní se domluvit, zato snadno manipulovatelní médii, v nichž už vládne jiný druh cenzury. Místo členských příspěvků si hned po převratu sekretariáty odhlasovaly příjem z rozpočtu, když lidé po 40 letech vlády komoušů už zapomněli, že takto to kdysi nebylo. Takže si na demokracii jen hrajeme, ta tu jasně není, Jak z toho ven .. nikdo neví.

1 0
možnosti
RH

Kruton

3. 12. 2011 23:18
Zrušit strany?

Kdyby to bylo možné, tak už by to někde bylo. Volbou jedince s jedinečným programem by nikdy nemohla vzniknout vládní politika, protože by nikdy nedošlo ke konsenzu, byla by šílená korupce, protože každý poslanec by se nechal za podporu vlády uplatit extra. Vliv, který mají mafiáni na politické strany by měli na jednotlivce. Přihlášením k nějaké ideologii se strana stává ideově čitelnou. Myslíte, že John je čistý a že ho zničila zlá politika?

0 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 12. 2011 23:26
Re: Zrušit strany?

Na ideologii tady všichni politici kašlou. Všechny zajímají jenom prachy.

4 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 12. 2011 23:17
Stejně, jako si současní poslanci

neodhlasují možnost odvolatelnosti těch, kteří nedodržují předvolební program, neodhlasují si ani zrušení politických stran. Současný systém je nezničitelný.;-(

0 0
možnosti
P

P.32

3. 12. 2011 23:56
Re: Stejně, jako si současní poslanci

Možná že se zničí sám,dost úspěšně na tom pracuje.Otázka je co bude pak,zdali zblbnem zas a uvěříme hezkým lžím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1864x
Bez svého muže Jana neudělám ani ránu (a někdy ani blog).
Jinak se stále učím. A stále žasnu...

Seznam rubrik