Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

asi se mrknu taky kolik nás je:-)

1 0
možnosti
Foto

Nás je v Čechách jen pár a skoro všechno to sem nalezlo ze Slovenska- příbuzní.:-) Zato tam je nás jak psů....I toto jméno lze zkomolit, až se vám chce plakat. Třeba " Dyžónová " se mi přihodilo.

3 0
možnosti
Foto

To je taková pěkná hořčičná zkomolenina. :-)

3 0
možnosti
TB

mně třeba u Ireina vždycky napadlo, že tam musí být e v prostředku. Nějak mne neštymovalo to vyslovovat jinak .ale třeba u mého jména je zajímavé hlavně to, že mužského pohlaví jsme jenom dva v celém státě a ženského jsou také jenom dvě.

A krásné bylo vždycky to, že na řadě ve vlastním městě na úřadě města ,nás vždycky psali s měkkým i po b. Všude jsme museli úředníkům vykládat, že po b následuje tvrdé y

3 0
možnosti
RE

V této formě jsem u nás jediný. Podle forebears.no prý (norský) potomek Andera. Dnes se v Norsku téměř nevyskytuje, zato v USA a Německu hafo. U nás jen jeden.

2 0
možnosti
JH

Pracoval jsem s kolegou, kterého jméno končilo in. Měl jsem spolužačku jménem se stejnou koncovkou. Tato jména jsou údajně starší jak první sčítání obyvatel za Josefa II. Význam je prý v tom, že nositele jména vychovávala žena, která přišla o muže. Ve vašem případě by bylo jméno matky Ira. Údajně se tak jmenovala i matka novináře Andreje Bána. Podávám jak jsem slyšel. Posuďte sami.

2 0
možnosti
Foto

Každé příjmení má své mouchy..... A i četnost jeho nositelů má své výhody a nevýhody. Třeba najít kvůli organizaci srazu správného Nováka nebo třeba Procházku je peklo, zatímco ve Vašem případě to asi měli Vaši spolužáci snadné.

0 0
možnosti
Foto

Měli a nejen spolužáci. Martinové Ireinové jsme v celé republice možná čtyři a každý odjinud a každý v jiném věku.

1 0
možnosti
GC

Mne o tom povidejte :-) Nositelu meho prijmeni je v CR 12 a ackoli se mi predci za Rakouska Uherska museli podepisovat Zoder, tak po navratu k puvodni ceske forme nas stejne 80% lidi cte Kodr. A kdyz jsem k tomu do vinku dostal - diky uletu meho moravskeho dedecka - netradicni krestni jmeno, mam jiz desitky let o zabavu postarano- minimalne dvakrat mesicne vysvetlovat, ze opravdu, ale opravdu nejsem Rus :-)

5 0
možnosti
Foto

Kdybych používala příjmení své babičky, původem z Rakouska, bylo by nás jen 11 (beze mne jich je 10)

0 0
možnosti
MB

Zkuste si zacpat nos, jako při rýmě, a představit se mým jménem:-) Sama bych nevěřila, co z toho vznikne. I bez rýmy přišlo synovi P. Pegas

2 0
možnosti
Foto

Taky pěkné. Kamarád je příjmením Drešer a několikrát byl přejmenován na Trešera či dokonce Pnešera. :-)

1 0
možnosti
Foto

Martine Irejne, jsi sympatickej kluk a máš sympatickej humor, proto přeji tobě a všem, co k tobě patří, zajímavej konec tejdne!R^;-D

2 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, zrovna od Tebe, drahý Horste Antone si ocenění vážím více než obvykle.:-)

1 0
možnosti
Foto

I31v20o 65C56i86l10i52c28h

1. 10. 2021 17:10

Cillich, Zilich, Zülich apod...

4 0
možnosti
  • Počet článků 344
  • Celková karma 12,53
  • Průměrná čtenost 437x
Generální ředitel antikvariátu. Všechny mé články jsou 100% uhlíkově neutrální.

Seznam rubrik