Vyhrál Letní povídku, teď Merta vydává povídkový soubor

Loni v létě vyměnil kvůli soutěži Letní povídka pro Víkend MF DNES klavír za klávesnici a naťukal na ní povídku Malý princ. Skvěle, protože povídka zvítězila jak u odborné poroty, tak v anketě čtenářů. Účast v soutěži i vítězství v něm probudilo literáta. Půl roku po soutěži vydává hudební skladatel a producent Zdenek Merta soubor Pražská svatba a jiné erotické povídky. 

Zdeněk Merta (vlevo) přijímá gratulaceDan Materna

Kniha obsahuje i oba soutěžní počiny z loňské letní soutěže, povídky Malý princ i Letní příběh. Název povídky Malý princ evokuje slavný román Saint-Exupéryho - pohádku pro dospělé plnou symbolů. Mertovy pohádky pro dospělé jsou o něco pikantnější. Zobrazují muže a ženy v roztodivných životních situacích a polohách. Jde o erotické povídky, takže Merta nezavírá oči ani v lechtivějších momentech.

Skládání příběhů se mu zalíbilo skoro stejně jako komponování hudby. Při psaní známý hudebník výborně uplatní muzikantský smysl pro rytmus, díky kterému precizně frázuje věty a odstavce. Součástí jeho stylu je dobrá mysl a ironie.

Jak knihu hodnotí literární kritička a zároveň jedna z porotkyň letní soutěže Klára Kubíčková, se dočtete v recenzi na Kultuře iDNES.cz

O prvním ročníku soutěže, kterou chceme společně s Víkendem MF DNES zopakovat i letos, se více dozvíte zde a tady

 

Video z vyhlášení výsledků najdete zde:

.

-red-

Autor: Blog Info | úterý 18.2.2014 16:23 | karma článku: 15,39 | přečteno: 864x