V Praze proběhne Kongres žen 2015

Jste-li žena nebo i muž, kterému je proti srsti trvající maskulinní hegemonie v české společnosti, navštivte tuto akci. Svůj pohled představí spousta zajímavých žen, které i v těchto podmínkách něco dokázaly.

Akci najdete 20. června v Majakovského sále Národního domu v pražských Vinohradech. Cílem projektu je zlepšit prosazování rovných šancí pro ženy a muže na institucionální rovině, na trhu práce i v rodině.

Přilehlé Náměstí Míru v tento den ožije doprovodnými akcemi. Navštívit můžete Open café blogerek a spisovatelek, hudební program a program pro děti.

Samotný program v Majakovského sále přinese plenární diskuze, workshopy a debaty na téma Ženy a média.

Za zmínku stojí, že spolupořadatelkou akce je zakládající adminka blogů iDNES.cz Naďa Straková. Koho kromě ní na akci potkáte? Mrkněte na facebookovou událost. Ze známých osobností můžete počítat s následujícími.

Daniela Drtinová (moderátorka, DVTV), Kamila Zlatušková (kreativní producentka, Česká televize), Pavlína Kvapilová (nezávislá mediální analytička), Tereza Zavadilová (šéfredaktorka E15), Petra Procházková (reportérka, Lidové noviny), Petra Fundová (ředitelka a jednatelka vydavatelství Burda), Lenka Tréglová (šéfredaktorka My89.cz), Kateřina Šafaříková (Lidové noviny), Nele Laos (novinářka, Femisteerium, Estonsko), Paulina Reiter (šéfredaktorka ženského magazínu deníku Gazeta Wyborcza, Polsko), Dóra Ónody-Molnár (redaktorka Népszabadság, Maďarsko), Daiva Červokiene (novinářka, Litva).

Adam El Chaar

Autor: Blog Info | čtvrtek 28.5.2015 9:43 | karma článku: 12,30 | přečteno: 210x