Svět knihy 2014: blogeři, miničtení i talk show

Přijďte si prohédnout knihy úspěšných blogerů a popovídat si s jejich autory. Své spisy budou v našem festivalovém stánku na holešovickém Výstavišti v Praze stavět na odiv od čtvrtka 15. května do neděle 18. května. Někteří z nich přečtou úryvky v rámci autorských miničtení. Jejich termíny, stejně jako vše důležité o zúčastněných blogerech a jejich knihách, se dozvíte v této prezentaci.

Jednodenní vstupné na Svět knihy Praha 2014 činí 100 Kč, pro studenty a důchodce je to za polovic. Za permanentku na čtyři dny dáte dvě stovky.

 

 

Jaké autory můžete v našem stánku potkat? V následujícím odstavci naleznete seznam. Rozkliknutím jména získáte jejich blog. Jak píší? Zvládli byste to líp? Založte si svůj vlastní blog a zkuste se třeba už v příštím ročníku zařadit mezi ně! 

Miroslav Václavek, Irena Fuchsová, Ilona Ondráčková, Eva Hölzelová, Vladislav Svoboda, David Gruber, Stanislav Vyskočil, Ondřej SlaninaJan Sviták, Jaroslava Kadlasová, Štěpánka Bergerová, Eva Tvrdá, Dana Tenzler, Petr Vurbs, Marián Béreš, Vlastimil Fürst, Lukáš Lhoťan, Jan Jílek, Karel Wágner, Hana Hindráková, Martin Konvička, Edith Holá

V sobotu od patnácti hodin stánek Blog iDNES.cz pořádá talk show se šesti hosty.

Tu minulou na Světě knihy Praha 2013 moderoval profesionální "rozhovorař" David Hrbek. Na záznam se můžete podívat zde. Letos se toho ujme Irena Fuchsová, která má na kontě už neuvěřitelných třicet knih.

Povídat si bude se třemi blogery, kteří uspěli v nedávné anketě Bloger roku 2013. Cenu redakce získal Petr Forejtek, druhým Objevem roku byla Zuzana Hubeňáková, Literátem blogu se stal Vladimír T. Gottwald. Na předávání cen jsme s nimi užili velkou legraci.

Zbylými třemi účinkujícícmi budou neocenění, ale neméně cenní, blogeři iDNES.cz. Štěpánka Bergerová patří mezi naše prozaické stálice a také pořádá fotografické plenéry. Muzikant Zdeněk Merta se do psaní naplno pustil po svém vítězství v Letní povídkové soutěži MF DNES a nedávno své snažení korunoval vydáním sbírky erotických povídek Pražská svatba. Lyžařka Šárka Sudová nás na blogu těší svými vtipnými vzpomínkami na olympijské hry v Soči.

 

Adam El Chaar

 

Autor: Blog Info | čtvrtek 15.5.2014 13:12 | karma článku: 15,59 | přečteno: 1483x