Studenti budou číst noviny, mohou do nich sami psát

Sexuální výchova na školách je téma, jímž dnes odstartovalo podzimní kolo projektu MF DNES Studenti čtou a píší noviny. Studentské články budou vycházet v MF DNES, na iDNES.cz a na Blog iDNES.cz.

Tisíce studentů z téměř 400 středních škol poslalo do redakce MF DNES články se svým názorem na výuku sexuální výchovy. Je to první téma podzimní části tradičního projektu Studenti čtou a píší noviny.

Potrvá šest týdnů, vždy po dvou týdnech se změní téma studentských příspěvků. Ty budou v MF DNES vycházet každý všední den celostátní stránce, další texty budou denně zveřejňovat regionální přílohy.

Studenti zároveň dostanou každé ráno zdarma deník MF DNES, který mohou se svými učiteli využívat při výuce. Projekt má studentům přiblížit tištěná média a možnost v nich svobodně diskutovat.

Ke zveřejnění jsou vybírány především články přinášející neotřelé myšlenky, jež mohou obohatit společenskou diskusi o zadaném tématu. Přednost dostanou texty, které budou navíc dobře napsané.

Všichni studenti, kteří se do projektu zapojili, najdou svůj článek v archivu na stránce Studenti čtou a píší noviny. Některé z příspěvků zveřejněných v novinách se objeví také na Blog iDNES.cz. Blog je určen především k diskusi a polemice s autory.

Projekt Studenti čtou a píší noviny startoval v MF DNES na jaře 2007. Nejprve si ho vyzkoušeli pražští a středočeští studenti, později se rozšířil do celého Česka. Pravidelné jarní i podzimní kolo projektu trvá vždy šest týdnů.

Na obrázku stránka Studenti čtou a píšou noviny z pondělní MF DNES.

Redakce MF DNES a Blog iDNES.cz

 

Autor: Blog Info | pondělí 11.10.2010 14:29 | karma článku: 12,67 | přečteno: 3549x