Soutěž Tvýma očima vyhrála fotka tajuplné dívky s ofinou přes oči

Černobílá fotka s názvem A stejně tě vidím! autorky Evy Hůlové je podle poroty fotosoutěže Tvýma očima nejlepší ze všech, které do soutěže čtenářů Blogu iDNES.cz dorazily. Čtenáři pak v anketě jako vítěznou vybrali fotografii Oslí chlapeček z Mali Alexandra Bílka.

Vítězná fotografie soutěže Tvýma očima, snímek "A stejně tě vidím!" Evy HůlovéEva Hůlová

Vítězná fotografie porotce uhranula. "Po celou dobu soutěže jsem se k ní vracel a trávil u ní nemálo času," říká na její adresu například Richard Horák. Podle něj se jedná o fotografii "s duší, atmosférou, kouzlem a hlavně s kouskem volného prostoru pro diváka." Není sám, dívčí tvář zpola zakrytá dlouhými vlasy bodovala napříč porotou.

 

Kompletní výsledky a odkazy na anketu najdete na blogu Marka Trizuljaka.
Prohlédnout si tu můžete také řadu dalších zajímavých fotografií i s komentáři porotců.

 

Podle pořadí na dalších místech je vidět, že porotce oslovilo kouzlo černobílé fotografie. I druhá a třetí fotka v pořadí jsou černobílé. Stříbrná pozice patří fotografii s názvem "Naše velehory, Kálecký kostelík" Přemysla Jánského, bronzovou příčku obsadil opět snímek, v jehož centru pozornosti je žena. Strohým názvem "Basistka" dává její autor Marcel Hejra divákovi prostor pro fantazii. "Kde má noty? Ví, co má hrát? Kam a na koho se dívá?" napadá při pohledu na ni porotkyni a duši projektu Andreu Peldovou. "Basistka" vyvovala mezi porotci největší vášně, což jí dodává na atraktivitě ještě více.

Příznivě tento snímek ohodnotili i čtenáři Blogu iDNES.cz, v anketě mu přiřkli dokonce druhé místo. Naopak "Kostelíku" podle čtenářů náleží třetí příčka. Vítězná fotka ankety, tedy "Oslí chlapeček z Mali" se neobjevuje v hodnocení poroty, "Basistka" zase naopak neuspěla u čtenářů tak výrazně jako u poroty.

Fotosoutěž Tvýma očima vymyslela Andrea Peldová spolu s Markem Trizuljakem, Richardem Horákem a Karlem Boháčkem. Všichni čtyři byli zároveň porotci soutěže. "Blogeři se svými fotoblogy jsou v centru pozornosti. Proto nás napadlo, že by mohlo být zajímavé dát příležitost prezentovat své fotografie také čtenářům-neblogerům," vysvětluje důvod jejich počinu Andrea Peldová. 

-dvo- 

 

Autor: Blog Info | pondělí 7.10.2013 14:43 | karma článku: 18,42 | přečteno: 4557x