Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

Trnitý Sirup

8. 7. 2009 7:48
Profici z marketingu

Je zábavné, že se divíte tomu, že po víceméně odstranění blogů z homepage klesla jejich četnost.:-/

0 0
možnosti
TS

Trnitý Sirup

8. 7. 2009 8:04
Re: Profici z marketingu

tím jsem chtěl říct, že vašemu odůvodnění také nevěřím.

0 0
možnosti
PK

kraken

6. 7. 2009 18:07
Pro Istvana Vinetua:

Pod nejruznejsimi clanky nejruznejsich autoru jen kritizujete (to bych snesl, to dela spousta lidi vcetne me), nadavate, urazite a poustite nejruznejsi myslenkove prujmy. Prestoze dle vasich reakci vas musi dane clanky a autori notne stvat, presto nelitujete svych sil a casu a vytvarite pomerne obshale diskuze.

Bud je ve vas silny sklon k masochismu a nebo je to vas trenink vule, ale obdivuji, ze se dokazete premoci a nutit se k vecem, ktere vas evidentne rozusuji az boli.

Nemusite si delat bolest. Nikdo vas nenuti diskutovat a dokonce ani cist clanky. Udelejte neco pro sebe a sve zdravi - nastavte si do AdBlocku (nebo nejakeho ekvivalentu) http://blog.idnes.cz/*. Budete se citit lip... a nekteri ostatni treba taky.

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

6. 7. 2009 22:35
Re: Pro Istvana Vinetua:

pane, nikoliv vážený... rozšířím vám vaše poněkud omezené obzory. Jedno ruské přísloví praví: "hlupák jenom hloupě radí" :-) to mějte na paměti vždy, než se pustíte do poučování druhých, co mají dělat :-)

0 0
možnosti
PK

kraken

6. 7. 2009 18:02
hura, reakce...

zajimalo by me, jestli jste cetli i interni diskuzi blogeru. Ale doufam, ze se k vam relevantni casti donesly, byly tam zajimave myslenky.

Nechci kritizovat hlavni stranu, to je ve vasi kompetenci a zalezi na vas. Dokonce zalezi na vas i to, jesli to udelate dobre a nebo spatne. Ale v casti venovane blogum je snadno udelat 2 zasadni zmeny, ktere vam nikterak konzistenci stranky nenarusi:

1/ vratit to do puvodniho stavu, jen treba zmensit prostor dle potreby. Proste system nekolika zalozek (driv byly Nejnovejsi, Top karma, Top ctenost a vas vyber) - je to v jednom prostoru, tak kde je tam nejaka prominentnost ci zvyhodneni?

2/ pokud by z jakehokoliv duvodu zalozky nesly (by me zajimalo proc), bylo by vetsi sluzbou a hlavne ferovejsi vuci vsem, dat tam rolujici nejnovejsi clanky. Klidne bez fotky, ale zvetsit pocet, at se vejdou (do toho prostoru by slo 5-7 v pohode).

To by asi byla zmena, kterou by blogeri akceptovali a vas by se nijak nedotkla.

0 0
možnosti
MK

taras

6. 7. 2009 22:35
Re: hura, reakce...

Ale, pane kolego, vždyť redakce nezměnila upoutávku na blogy v nějakém pominutí smyslů, omylem. Současné omezení poutání a následná násobně menší čtenost blogů, to je promyšlený, záměrný a zcela nepřátelský útok na blogery, na všechny, kvůli několika černým ovcím, mezi něž patřím i já. Potřebují nám zavřít hubu, resp. přivřít, když to nejde úplně, a odnesou to všichni, protože tu desítku či dvacítku nepřizpůsobivých blogerů nemohou zabanovat, to by přiznali barvu, že nesnesou k pravici kritický názor. Proto nepřijmou nic, co by vrátilo i takovým zločincům jako jsem já čtenost na původní úroveň, jakkoliv jsou vaše návrhy zcela racionální a rozumné.

Počítám, že tohle opatření vydrží do podzimních voleb, pak to zase možná pustí v původní podobě.

0 0
možnosti
RL

Limburger

6. 7. 2009 11:49
Dobrý den, pane Hanáku,

děkuji za vysvětlení, i když, a v tom se shoduji s níže uvedeným stanoviskem od kolegy Kučíka, je to takové trochu polovičaté. Ale lepší něco než nic. :-) Mám poznámku ohledně vzájemného poutání článků mezi blogy a redakčními články idnes. Vidím tady obrovský, ale zatím nevyužitý potenciál. Dávání věcí do souvislostí je atraktivní a dále to jistě přitahuje čtenáře. Líbí se mi zde nadšení Jana Dvořáka z týmu adminů. Z praxe mám však pocit, že proces napoutávání je zcela odkázán na to, zda má zrovna někdo čas, náladu a zda si vůbec v té chvíli otevře e-mail s tipem na napoutání a pak je to asi chvíle "nepohodlné ruční práce"... Ten proces by se měl zjednodušit a automatizovat v něm, co se dá. Moje představa je, že už při zveřejnění blogu bych jen zakliknul z výčtu témat (spravovaných redakcí iDnes). Tím by příslušný pracovník v idnes dostal automaticky tento tip a bylo by na něm, aby zrealizoval (opět formou zaklikávání) napoutávku, pokud ji uzná jako relevantní. Zdraví Richard Limburský

0 0
možnosti
RL

Limburger

6. 7. 2009 12:06
Re: Dobrý den, pane Hanáku,

K napoutávání blogů <-> redakčních článků bych ještě rád zmínil jeden drobný problém, který ono vzájemné poutání ohrožuje. Jedná se o průběžně prováděné změny, doplňování a aktualizace článků, ba i jejich nadpisů. Původní redakční článek mnohdy sotva zpětně najdete, když už se jmenuje jinak a změnil obsah. Něco, co je tedy blogerům zapovězeno v kodexu jako neetické, se bežně v redakční praxi denodenně děje. Nemám nic proti aktualizacím zpráv, o tom zpravodajství ve své podstatě je. Ale měla by být vždy dohledatelná a identifikovatelná původní verze a aktualizace by měly být jednoznačně identifikovatelné. Věřím, že to by učinilo "nejdůvěryhodnější zpravodajský server" ještě důvěryhodnějším, v tom jsme snad zajedno? ;-) A pak by také byla radost dělat odkazy na články. Na ty "plovoucí" články, kdy předem nevíte, jak se v čase promění, je to docela někdy riskantní. Díky, ještě jednou zdraví RL

0 0
možnosti
FS

Fanuel

6. 7. 2009 6:17
Zdravím

Zdravím, valte to dál admini, jednou tak po druhé onak. Vše se musí vyzkoušet, jde o pocit solidnosti   (idnesu) a udržet značku a to se redakci daří. Nebát se a psát a psát a psát. Dík za info. Stanek (Fanuel);-DR^VEU

                                            

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

6. 7. 2009 2:26
Tolik přehnaného sebevědomí...

Donedávna bylo nutné být na papíru, potom mít vlastní doménu. Kdežto dneska dostane blogger – mnohdy amatér zápolící se stylistikou ba i gramatikou – prostor na nejsledovanějším serveru a jeho jedinou starostí je napsat a odeslat. Poskytnutí takového atraktivního prostoru má velkou cenu. A jestli si někdo myslí, že iD a blogger vůči sobě stojí ve vyrovnaných pozicích, neboť první dodává prostor, druhý texty, může to platit jen u velmi malého množství pisatelů. Naprostá většina může být ráda, že publikační prostor vůbec dostává. Představa, že názory pana XY na to či ono jsou kdovíjakým mediálním trhákem, je směšná. Až se čtenáři nasytí přehršle blogových tlachů, nekorigovaných ani editorem, ani rozsahem a mnohdy ani soudností autorů, 15´ slávy většiny blogerů pomine a žít bude jenom kvalita. Ono nasycení pomalu nastává a redakce na to možná reaguje. Malou vadou na kráse je snad jenom to, že nedokvašení "profíci" z redakcí na tom se svým psaním mnohdy nejsou o moc lépe než lepší bloger.

0 0
možnosti
PK

kraken

6. 7. 2009 17:56
Re: Tolik přehnaného sebevědomí...

ale vzdyt to je prece v poradku, ne?  Darwinismus v praxi. At se projevi kazdy, ti slabsi hold zajdou na ubyte (= bud odejdou nebo budou mit mensi ctenost). Ale za tech par dobrych to stoji. Tak kde mate problem?

0 0
možnosti
FP

forhend

5. 7. 2009 20:35
I kdyby volal, tak co má jako být...

Kvůli nějakým blogům se Země nebude točit dál?........;-)

0 0
možnosti
OU

5. 7. 2009 17:23
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

5. 7. 2009 14:03
To máte z toho, že jste pro ně uspořádali chlastpartiju

..na Vltavě. Některým z toho "narostl hřebínek", jiní z toho zcvokli :-) Jako čtenáře mě samozřejmě zajímají objektivní informace a koutek pro amatérské pisálky může být rád, že vůbec existuje. :-)

0 0
možnosti

oldiess

5. 7. 2009 14:51
Re: To máte z toho, že jste pro ně uspořádali chlastpartiju

Tak tak, platí to ovšem  i pro koutek anonymních diskutérů;-D

0 0
možnosti
MK

taras

5. 7. 2009 13:42
Asertivní vytírání zraku,

to si pan Hanák opravdu myslí, že jedná s trumbelíny?

Jasná fakta: iDnes poutalo na blogy na své hlavní straně  (titulka)posledními čtyřmi uveřejněnými články, necenzurovaně, demokraticky, tak jak šly za sebou na hlavní straně blogů. Vpravo byla upoutávka na tři články podle subjektivního výběru adminů, a články tam visely často celý den, a někdy dva. Touhle rubrikou a pak další, Zaujalo nás, uměli admini ovlivnit čtenost jednotlivých blogerů tak, že se oproti průměru vyšvihli na deseti až třicetinásobek čtenářů.

Protože ale je MfD a iDnes jednobarevné, pravičácké, propagandistické a ve svém charakteru až totalitářské médium (návaznost na vydavatele a PR agentury nelze na tomhle prostoru rozebrat), vadilo manažerům, že na titulce propagují i články, které nejsou k pravici právě přívětivé. A protože si nemohou těsně před přijetím antidiskriminačního zákona dovolit cenzurovat některé blogery, to by byla diskriminace jako barák, podřízli krky všem.

Proto to bezobsažné tlachání okolo.

0 0
možnosti
P

praveverka

5. 7. 2009 13:53
Re: Asertivní vytírání zraku,

no to víte blížejí se volby ;-D aspon už vím proč se VIP bloger RP objevil již dvakrát v tomhle týdnu ve výběru. O tom se jiným blogerům může nechat jen zdát ;-D

0 0
možnosti