Není ticho jako ticho, víte o tom?

Občas se jich, my slyšící, bojíme. Před sluchově postiženými ale není třeba prchat v panice. Neslyší, špatně mluví, přesto jsou stejní jako my - jen mají život poněkud komplikovanější, než my. S neslyšícími skauty či výtvarníky se můžete setkat během celorepublikového festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením. Dozvíte se tu také, jak mluvit s nedoslýchavým či neslyšícím člověkem, nebo můžete navštívit některý z mnoha workshopů. Zve blogerka Monika Jindrová.

V České republice žije více jak půl milionu lidí se sluchovým postižením. Víte, jak odpovědět neslyšícímu, aby vám rozuměl? Víte, co všechno komplikuje neslyšícím život? Na festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením se můžete dozvědět vše potřebné.

Festival se koná po celý týden od 20. do 28.září 2014 v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Olomouci, Hradci Králové, Liberci, Valašském Meziříčí, Kroměříži, Uherském Hradišti, Táboře, Pardubicích, Mladé Boleslavi a Dobřichovicích. Program akce, kterou pořádá naleznete sdružení ORBI PONTES, naleznete zde.

Týden komunikace osob se sluchovým postižením:
20.-28.9. 2014 
Úvodní tisková konference
19.9. 10.00h Senát Parlamentu ČR
Konference Komunikační prostředky osob se sluchovým postižením v praxi 25.9. 2014 od 13.00h Magistrát hl.m.Prahy - registrace na: jindrova@orbipontes.cz.
 

Ne všichni sluchově postižení se domluví znakovým jazykem a je velký rozdíl, jestli se někdo z nich narodil neslyšící, nedoslýchavý nebo o sluch přišel během života. Odborníci s mnohaletými osobními zkušenostmi vás s rozdíly mezi sluchovými postiženími a pravidly komunikace seznámí na konferenci "Komunikační prostředky osob se sluchovým postižením v praxi". Rovněž vám zde představí technologie usnadňující komunikaci sluchově postiženým jak v zaměstnání, tak v běžném životě. 
 

Podívejte se také na úspěšný videoklip společnosti Orbi Pontes z loňska. Eva Josefíková v klipu s názvem Není ticho jako ticho skvěle představuje neslyšící dívku. Klip získal cenu Žihadlo 2013 za nejlepší veřejně prospěšnou reklamu. 

 

ORBI PONTES je
Ztlumeno.  
zde.
 

Úvodní tisková konference se uskuteční v pátek 19.9.2014 od 10.00 hod v Senátu PČR.

Konference na téma komunikace sluchově postižených se uskuteční ve čtvrtek 25.9.2014 na Magistrátu hl. m. Prahy od 13.00 hod. "Představte si, že byste najednou přestali slyšet", čteme v programu konference. "Neslyšíte slova svých kolegů, neslyšíte přijíždějící tramvaj, neslyšíte zvonění telefonu, nerozumíte, co Vám, říkají na přepážce banky. Dovedete si představit, jak moc by se v tu chvíli změnil Váš život?" Dovedete? Přijďte se podívat, nebojte se. Už teď se na stránkách www.orbipontes.cz můžete zúčastnit soutěže o ceny.

Mediální podpora Blog iDNES.cz

-red-

Autor: Blog Info | pondělí 15.9.2014 14:31 | karma článku: 15,11 | přečteno: 1720x