MF DNES je tady znovu pro studenty i učitele

MF DNES znovu otevírá své stránky studentům středních škol. Právě začalo další, šestitýdenní kolo tradičního projektu Studenti čtou a píší noviny. Pravidelně se do něj zapojují čtyři stovky škol z celého Česka. Sledovat úsilí studentů můžete i na blogu Studenti čtou a píší noviny.

Každý školní den ve třídách začíná tím, že studenti dostanou zdarma deník MF DNES a spolu s­ učiteli ho pak využívají při výuce různých předmětů, například společenských věd, ekonomie, dějepisu, češtiny či sportovních předmětů.

 

Studenti navíc dostávají prostor­ na celé straně MF DNES a každý den také v regionálních přílohách, aby vyjádřili svůj názor na aktuální témata, o kterých se v novinách píše.

 

První dva týdny se budou zamýšlet nad důchodovou reformou. Ač toto téma zní příliš náročně a pro studenty některých oborů nudně a­ odtažitě, týká se každého z nich – demografický vývoj v­ Česku ukazuje, že na své zabezpečení ve stáří musí mladý člověk myslet už od svého prvního zaměstnání. Téma zároveň otevírá otázku, jak se mladí lidé chovají k seniorům, zda je ctí a respektují a jak si v této souvislosti představují vlastní stáří.

 

Ze stovek došlých prací redakce zveřejňuje přednostně ty, jejichž autoři se na zadané téma dokázali podívat neotřele a přinášejí do diskuze zajímavé podněty. Nejde tedy v ­první řadě o soutěž ve slohu. Texty, které navíc budou dobře napsané, redakce odmění knihou od Kartografie Praha. Vybrané texty zveřejňujeme na již řečeném blogu Studenti čtou a píší noviny

Autor: Blog Info | úterý 29.3.2011 11:10 | karma článku: 16,63 | přečteno: 1699x