Letní povídka pro Víkend je ve finále. Vyberte vítěze

Velká letní čtenářská povídková soutěž Letní povídka pro Víkend 2015 dospěla do závěrečných bojů. Porotci poslali po perných dvou týdnech hlasování do finále deset povídek. Spolu s porotci vyberte vítěznou povídku i vy.

Letní povídka pro Víkend 2015 - finále.

Hlasujte v anketě a vyberte nejlepší čtenářskou povídku letošního ročníku oblíbené soutěže.  

Mezi favority na postup se ocitla řada velmi zajímavých povídek, jejichž autoři napsali texty, které se výrazně vymykaly z tématu léto - voda - láska, objevila se dokonce recenze filmu psaná v manželském dialogu, několik detektivek, také fantasy a sci-fi příběh. U nich jsme vysoko hodnotili originalitu, i když ne vždy se povedla literární stránka.Nechceme teď žádnou vypichovat, abychom neovlivnili hlasování. 

Na druhou stranu nutno říci, že poměrně hodně autorů nedodrželo formát povídky. Řada textů připomínala spíš vlastní deník z prázdnin, vzpomínky na dětství nebo popis první/letní/zlomové lásky. Což by tolik nevadilo - jen bylo nutné najít originální formu nebo výjimečný přístup. A to se bohužel nepovedlo každému.

Dobrá povídka zkrátka potřebuje obojí - nový pohled a kvalitní styl. Čtyřicet semifinalistů to z velké části má. Sestavit finálovou desítku z takřka tří set nebylo snadné - za branami zůstalo několik velmi zajímavých autorů. Vybrat z těch šťastnějších vítěze je pro porotu velká výzva! I letos se ve finále objevily dvě povídky od jednoho autora. (dokonce u dvou autorů; loni u jednoho). To je dáno systémem hodnocení poroty. Každý porotce všechny semifinálové povídky obodoval sám za sebe, součet, resp.průměr bodů pak určil postupující. 

Celkem na stole porotců letos skončil rekordní počet téměř tří stovek povídek. Porota z nich vybrala semifinálovou čtyřicítku a z té pak opakovaným hlasováním finálovou desítku. Z ní určí do středy vítěze, jehož povídka bude publikována v sobotu 19.září ve Víkendu MF DNES. Ve středu také končí hlasování čtenářů iDNES.cz. V sobotu 12.září ve Víkendu vyjde povídka garanta soutěže, spisovatelky Markéty Pilátové.

Více o soutěži čtěte zde. Kdo všechno postoupil do semifinále? Dozvíte se po neděli na InfoBlogu.

Vítěze vybere porota ve složení spisovatelka a garant soutěže Markéta Pilátová, Klára Kubíčková (redaktorka Víkendu MF DNES, předsedkyně poroty), Janine Pečenková (loňská vítězka), Zdenek Merta (předloňský vítěz) a Jan Dvořák (vedoucí Blog iDNES.cz).

-red-

 

Autor: Blog Info | sobota 12.9.2015 9:11 | karma článku: 12,60 | přečteno: 2299x