Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Misie

16. 4. 2010 17:35
1934-36

 

 Jen pro informaci : Pan Lada napsal Kocoura Mikeše v letech 1934-36 .

 Ani nevím co dodat ;-)

 

 

0 0
možnosti
IN

Buližník

15. 4. 2010 10:19
Mikeš?? Nu...

:-) Tuto nádhernou knížku jsem jako kluk četl dokonce vícekrát. A musím říci, že mi nikdy neudělala odpor k cikánům. Pokud nějaký v životě mám, může za to jistá část této komunity. Neb cikánů - pardon Rómů - znám dost. S některými mám bohužel velice špatné zkušenosti, včetně fyzického napadení, a s některými zas takové, že kam se hrabeme my "čecháčkové". ;-)

Firma, kterou si řídil "Gadža", odváděla tak precizní a kvalitní práci, že žádná naše "česká" nemohla kvalitou konkurovat. A nebyly to běžné výkopy, byla to profipráce.

Tedy Mikeše nám prosím ponechat a ve svých řadách dokázat, že rasista Mikeš to viděl ve špatném světle, měl by se kát, a nebo bohužel poznal tu horší část, což je běžné.

BuliR^

0 0
možnosti
UVTN

URB-Resident v týlu nepřítele

15. 4. 2010 9:31
A co píseň, "Na těch panských lukách"?

Poslední sloka je tuším,

Pojď synečku domů, zanechal Ciganů.

Cigáni ať hrajů, Cigáni ať hrajů,

roboty nemaájů.

Budeme muset hodně škrtat v lidových písních. Co třeba "Když jsem šel včera po rynku", nebo "Koupil Cigán somára"? A další a další. Vůbec si naši nesvědomití předci neuvědomovali, do jakého maléru nás jednou dostanou.Rv

0 0
možnosti
V

vidimtě

15. 4. 2010 8:24
Pište si...

Pište si co chcete,nevím kolik lidí se zamyslelo nad tím ,odkud že se jich v Česku tolik vzalo, když po roce 1945 zde bylo cikánů (dnes Romů) několik tisíc. Proč neumí dost dobře česky a mluví jakous hatmatilkou - českoslovenštinou. Můj názor je ten,že jsou to pozůstatky Husákovy snahy asimilovat tuto etniku do více míst v bývalém " VŠETKOSLOVENSKU".

Po roce 1948 chtěli mít bolševici cikány nějak podchycené, proto zakázali jim kočovat a usadili je na jedno místo.

Proto vznikly na čobolsku různé Luníky IX a v Česku Chánovy , Janovy a Matiční.

A ještě jedna věc je zajímavá .Při posledním sčítání lidu, se jich ke svému etniku přihlásil jen zlomek !!

Proč tedy děláme s nimi takové ciráty a nechováme se k nim jak v dnešní době dyskriminované většině ,co máme světlejší pleť!!

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

15. 4. 2010 6:47
Tak v tom mam bordel

Romové jsou jako znovu cikání? Vždyť to bylo pro ně urážlivý ne?

Kurňa dělaj mi v tom bordel. :-/

0 0
možnosti
JS

endless57

15. 4. 2010 1:32
vážení....

narodil jsem se jako levák, 100%, levák, od malička se mi děti smály, rozmazával jsem si levou rukou psaní, jsem ročník, který ještě povinně psal plnicím perem,děti mi kroutily levou ruku, byl jsem jediný levák ve třídě,při sportech jako tenis nebo pin-pong, proti mne nechtěly děti hrát, protože tvrdily, že je proti levákovi hrát těžší, v hokeji a ve fotbale jsem byl špička,ale to zase vadilo pravákům,v dílnách na základce bylo vše pro praváky, včetně ponku,či-li jsem měl vždy horší výsledky, když jsem se učil na bicí, souprava je pro praváky, či-li pro šikovnější končetiny,musel jsem si je vždy převracet,dokud jsem nezačal hrát raději jako praváci, nejsou do teď pomůcky, auta, a spousta věcí pro leváky a jestliže jsou, jsou dražší než věci pro praváky viz kytara, do teď mám trauma a pletu si strany, budu žalovat vše a každého, kdo nebere leváky,celý život jsem diskriminován,vysmíván a ponížen. Zpráva pro všechny stěžující si "diskriminované" a obtěžující minority...

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark III

15. 4. 2010 7:14
Re: vážení....

Ale za to máš Obamu - ten taky píše "drápem" ... ;-)

0 0
možnosti
S

samota

14. 4. 2010 23:16
Romové,

0 0
možnosti
S

samota

14. 4. 2010 23:29
Re: Romové,

Kteří se chystáte na cestu do Vatikánu, zapamatujte si pár dobrých rad.

Romano je Říman, proto tohle slovo nepoužívejte, pro Italy jste zingaro( tedy cikán).

V supermarketech se připravte na to, že za každým jedincem půjde ochranka.

Nedovolte si obtěžovat starousedlíky, protože vás policie hned vykáže, dosti nevybíravým způsobem ven z obce. Nedostanete žádnou podporu, protože ta v Itálii neexistuje. Maximálně vám vyhradí kousek louky, kde zaplatíte za vodu a elektřinu, pokud ji budete používat. Tak by se dalo pokračovat, možná by vás čekalo jen teplejší počasí. Ti, co vás posílají do světa by vás spíše měli poslat pracovat.

Píši to zde, protože na idnes je diskuze zablokována a já vás musím varovat, aby jste po návratu neříkali, že jste diskriminováni.

0 0
možnosti
VK

medvidek z podivina

14. 4. 2010 23:15
a co Karel May?

Souhlasím s vyloučením Lady (včetně zmínek o kocouru Mikešovi) ze všech učebnic základních škol České republiky pro jeho rasistické názory. Zároveň navrhuji obdobně potrestat i Karla Maye a vyřadit z knihoven všechny jeho knihy, protože v nich například pracovité a přátelské Komanče neustále líčí jako bandu opilců, kteří jen kradou koně a zabíjejí lidumilné Apače a jejich bílé kamarády z Evropy. Obdobně by měl být prověřen nějakou romskou komisí i Sienkiewicz, protože ve svých románech líčil bratrský mongolský a čínský lid jako tlupu sadistických vrahů a zlodějů.

0 0
možnosti
ZZ

zabakkovi

14. 4. 2010 22:59
Nejsem a z principu odmítám být politicky korektní

Mimochodem, cenzura idnes nám už diskuzi k původnímu článku zařízla. Už to tu pomalu začíná vypadat jako za bolševika.

0 0
možnosti
GD

Gaheris

14. 4. 2010 22:29
Kocoura tu prosím nechte !

Jinak ovšem pochybuju že mají ve Vatikánu tak velikej blázinec,a pozor papež je nejen němec ale byl taky v hitlerjugend !

0 0
možnosti
  • Počet článků 760
  • Celková karma 18,20
  • Průměrná čtenost 7551x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.