Finále ankety Bloger roku 2013 je tu. Vyberte vítěze

Netrpělivě očekávané finále ankety Bloger roku 2013 je tu. Jen na vašich hlasech záleží, kdo z půl stovky nominovaných blogerů a blogerek nakonec sklidí vavříny v pěti letošních kategoriích. (Pokud chcete rovnou hlasovat, pak klikněte sem.)

Jako každý rok můžete hlasovat v kategoriích Bloger a Blogerka roku, k nimž letos přibyly staronové kategorie Fotograf blogu a Literát blogu, a stejně jako loni se o vaši přizeň budou ucházet nováčci v kategorii Objev roku. Do finále blogerky a blogery poslali čtenáři iDNES.cz v nominačním kole ankety.

Letos poprvé vyhlásíme také Cenu redakce za zajímavé blogerské počiny či působení na blogu i mimo blog, ale tu si pochopitelně zatím podržíme jako překvapení na vyhlášení vítězů. Měli jsme z čeho vybírat. 

Finále potrvá ode dneška do středy 5.března.

Vyhlášení vítězů se uskuteční v redakci iDNES.cz. (Termín oznámíme později.) 

 

V kategorii Blogerka roku hlasujte zde.
V kategorii Bloger roku hlasujte zde
V kategorii Fotograf blogu hlasujte zde
V kategorii Literát blogu hlasujte zde
V kategorii Objev roku hlasujte zde.

 

Celkem čtenáři v nominační fázi poslali blogerům 3361 hlasů, nejvíce v kategorii Bloger roku (1177), nejméně v kategorii Fotograf blogu (372). Víc než deset hlasů obdrželo celkem 75 blogerek a blogerů, dohromady se ve výsledcích objevilo 769 nominovaných (někteří ve více kategoriích zároveň). Z nich ale většina obdržela po jednom či dvou hlasech. 

Ve finále se objeví jak staré známé tváře, tak nováčci. "Notorické" finalisty (František Matějka, Ladislav Větvička, Jana Kolářová, Marián Béreš) doplňují jak ti, co už finále zakusili alespoň jednou (Vladimír Kroupa, Vladimír T.Gottwald, Lenka Faltejsková, Markéta Šichtařová, Irena Fuchsová, Iva Pekárková a další), tak ti, kdo se dnes ve finále objevují poprvé (Zuzana Hubeňáková, Lucie Amálie Sulovská, Marcela Tobiášová, Ladislav Vinš a další (adepty na Objev roku nepočítaje). Skokanem roku je určitě někdejší šéf čtvrtečního Magazínu MF DNES Martin Moravec, který se do finále ankety probojoval po měsíčním působení na blogu (začal blogovat, až když už byl mimo Mafru). 

Mezi nominovanými jsou i loňští vítězové (František Matějka, Ladislav Větvička, Vladimír T.Gottwald, Markéta Šichtařová, Tina Solanová a Lenka Faltejsková), nenajdeme tu naopak loni úspěšné Annu Grosmanovou, Petra Macha a Dušana Makovského.

 

                                     Jak anketa dopadla loni? Podívejte se.                              

 

Většina nominačních hlasů byla platných, vyřadit jsme museli jen ty hlasy, které se "netrefily" do kategorie - nominace blogerek v kategorii Bloger roku a naopak, nominace politických komentátorů v kategorii Literát blogu (pokud samozřejmě zároveň nepíší poezii či prózu) ap. 

Do finále čtenáři poslali hned ve dvou kategoriích - Bloger roku a Objev roku - i Andreje Babiše, ten však jako majitel Mafry podle pravidel ankety soutěžit nemůže, stejně jako administrátoři blogu či redaktoři iDNES.cz nebo MF DNES. 

Přejeme vám i sobě napínavé hlasování a zajímavé výsledky!

-red- 

 

 

Autor: Blog Info | středa 19.2.2014 10:00 | karma článku: 16,12 | přečteno: 11711x