Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

9. 5. 2012 0:21
Ta teda

Po r. 89 nikoho nenapadlo zkrouhnout důchody STBákům a jiným živlům,kteří pustošili tuto zem /v Polsku to šlo/.

Zase to mají odnést ti,kteří poctivě pracovali,kolektivně.Volil jsem TOPku.Teď vidím,že to byla chyba.Starobní důchod po všech zvýšeních odpracovaných let a doby odchodu do důchodu,je poslední věc,na co se mělo v rozpočtu sahat.

0 0
možnosti
FS

strnádek

6. 5. 2012 9:37
Poučení pro seniory

Každá akce - i  ta hloupá od poslankyně za TOP 09 - vyvolává reakci.  Tak už opět víme = MY důchodci = KDO je KDO =

které strany to s námi myslí dobře .... a které strany považují za dobrého penzistu pouze "mrtvého parazita " = tedy důchodce. Důchodci odsouzení k hladovění a ožebračení si nejen " zvyknou i na smrt " ... snadno a rádi si zvyknou, když obě protidůchodcovské pravicové strany ODS i TOP 09 obdrží jenom tolik hlasů, že se vůbec do PARLAMENTU 

 n e d o s t a n o u Rv

Jsem přesvědčen, že za okolností které nastaly, může nadále býti členem ODS a TOP 09 jenom šílený vůl případně šílená kráva !! ŽÁDNÝ ZODPOVĚDNÝ PENZISTA NEDÁ ODS ani TOP 09 VOLEBNÍ HLAS !

2 0
možnosti
SV

starej_vul

6. 5. 2012 7:33
:-) .... a ještě jeden příspěvek

Je smutné, že v tomto státě se začíná vytvářet situace, kdy jsou mladí lidé oslovovány takovým způsobem, že za to, že nemají životní úroveň jako na "západě" mohou jejich rodiče a hlavně důchodci. To se našim politikům hodí.

Já bych jenom chtěl připomenout, že v oblasti IT (jak se dnes říká) jsme byli od roku 1965 v přední linii. Žádný Béčka. Ať byl komunismus nebo nebyl.

P.S. Chtěl bych aby mladí začali používat mozek a tak jak při studiu na VŠ si začali hledat informace o životě a způsobu života rodičů, dědeček a babiček.

0 0
možnosti
SV

starej_vul

6. 5. 2012 7:28
:-) ... pro Vaši pamět:

1/ Do letošního roku byl nastaven systém který při určitých splátkách garantoval 60-ti procentní důchod ze stávajícího paltu(zjednodušeno) 2) Po roce 1989 z toho zbylo už jen 40 procent. 3) Kdokoliv mohl platit větší důchodové pojištění aby měl větší důchod.

Nikdo přece žádné politiky nenutil nastupovat do svých funkcí na které očividně nestačí. Úkolem politiků (vláda je jejich výkoný prostředek) je, aby nastavili ekonomiku tak, aby na položky (hlavně mandatorní) stát vydělal. MUSÍ být garantováno zvyšování úrovně, nebo si mám zabrat nějakou rozsochatou lípu a hup, zpátky na stromy.

A pokud jde o soudržnost rodin :-) Z čeho budou žít, když důchodce v BRD má 3000€. Kde jsou rodinné domy? (5 milionu =dobrá cena) Kde je doprava do satelitních vesniček? (15 Kč za benzin v USA-náš vzor)

Chci říci, že je třeba k "novému pohledu na život" také připravit podmínky. Nejen legislativu a nejen dát do funkí "vizionáře".

0 0
možnosti
SV

starej_vul

6. 5. 2012 7:28
Re: :-) ... pro Vaši pamět:

P.S: Pecková, já hlavně doufám, že Vás už nikdo nezvolí. Takže jedinou Vaší šancí mladé a perspektivní političky je vláda. Ta se nevolí, tu si jmenuje předseda vlády ...

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

5. 5. 2012 23:58
Paní Pecková nepřipouští o svém výroku diskusi.

Nejen že to bylo od té dámy hloupé. Ona to i hloupě zdůvodňuje - protože kdyby své zdůvodnění myslela upřímně, tak pro ten zákon nemohla hlasovat. A aby tomu nasadila korunu, nepřipouští na svém blogu diskusi. Chápu - leckdo by jí to vysvětlil i dost nevybíravě. Pak ale nemá psát na blog. To je typická zbabělost knížecí strany - na vás, chudý lide, přísnost, a neptejte se nás proč!

3 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

5. 5. 2012 22:08
Protože pí Pecková neotevřela diskusi tak to napíšu sem

Je sice chválihodné,že máte drahá paní Pecková starost o sociální vyloučení seniorů ze společnosti a je chválihodné,že se seniory pracujete a jde vám o jejich blaho (možná),ale to vše ještě neznamená,že můžete říci o seniorech,že si zvyknou na všechno,protože prožili válku a byli zvyklí na útrapy. Běžte tohle říct ovdovělému dědovi,který má z důchodu 10 tisíc  zaplatit nájem,léky a potraviny. Ano , je mnoho důchodců,kteří mají finanční rezervy, je určitě i pár důchodců,kteří jsou dokonce velmi movití a ti opravdu budou řešit asi hlavně to sociální vyloučení. Ale pak je tu taky dost těch,kteří už dnes před zásadními reformními kroky řeší každou korunu a nějek se jim hůř a hůř  s penězi vychází a ti opravdu řeší hlavně to jak se uživit a jak neskončit na ulici bez střechny nad hlavou. A na adresu takových říct,že si zvyknou, protože prožili válku je hodně sprosté.....to prostě vytržením z kontextu neomluvíte. Váš proslov jsem viděl a slyšel "live" a tedy neupravený žádným levičákem.....

3 0
možnosti
JH

jahl

5. 5. 2012 16:07
Levičáci,

všichni jste si zvykli, že daňoví poplatníci zatáhnou vše za vás. Najednou se vás vyrojilo hejno, ano každý má, díky Bohu, právo napsat svůj názor. Ale ty plivance, skutečně, do kultivované diskuse nepatří. Abyste to špatně nepochopili, nezastávám se madam poslankyně, příspěvek, který napsala jako reakci, by za mých mladých let dokázala stvořit podprůměrná žákyně základní školy. Problém je jinde, rodiče mají vychovávat své děti způsobem, aby měly ke svým rodičům úctu, dopřát jim, případně přímo vnutit, vzdělání a dovednosti, kterýma se uživí. Stát by měl garantovat jen minimální důchod, ostatní je na rodině. Cigáni mají desítky dětí, které nic neumí. Bílí mají minimum dětí, které z většiny umí to, co nikdo nepotřebuje. Je třeba se vrátit ke kořenům.

0 0
možnosti
J

JaJaMilan

5. 5. 2012 19:11
Re: Levičáci,

Ano rodiče dělali vše co mohli, abychom se mněli dobře. Abychom nenuzovali, zdravotnictví takové aby nemuseli se strachovat o nemocné děti atd. Ruku na srdce kdo by to nechtěl, pouze hlupák.Všichni zvonili klíči jelikož toto bylo již prakticky normální, ovšem něco chybělo že. Přesně jako v padesátých létech se to zvrhlo, vzali to do rukou lidé prozpěcháři. Ti praví komunisti také s touto sebrankou nechtěli nic mít. No a po sametu, lidi byli ochotni utáhnout si opasky klidně o tř dirky, ale najednou se zjistilo proč. Rozpad republiky, špinavé peníze, rozprodávání majetků atd.

Je toho mnoho a pak nevím co mají společného cikáni s důchodcema.

2 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

5. 5. 2012 14:31
kdyby radši idnes.cz

se pitvala v om proč pecková neotevřela diskuzi

4 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

5. 5. 2012 13:31
"Úžasný" výsledek

teto nadherne "demokraticke", lidske, humanni, pravdolaskave spolecnosti, ktera se ta nadherne vyvinula po 1989 !

4 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1

5. 5. 2012 12:56
proč je ve výběru canc bez diskuze?

8-o

1 0
možnosti

Bajanda

5. 5. 2012 14:25
Re: proč je ve výběru canc bez diskuze?

kterej je mě docela blujno už jen z toho výroku paní doktorky

0 0
možnosti
  • Počet článků 760
  • Celková karma 18,53
  • Průměrná čtenost 7551x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.