Blogery roku 2011 jsou Markéta Šichtařová a František Matějka

Nejlepší blogerkou roku 2011 je podle čtenářů iDNES.cz Markéta Šichtařová. Mezi muži obhájil loňské prvenství František Matějka. Čtenáři tak rozhodli v anketě Bloger roku 2011.

Cena pro vítězeiDNES.cz

František Matějka obsadil první místo i v kategorii Diskutér roku na blogu, v kategorii Počin roku zvítězila rukou čtenářů série článků na téma Globální (ne)oteplování Vítězslava Kremlíka. Vítězka dámské kategorie Markéta Šichtařová by směle mohla aspirovat na titul skokan roku, pokud bychom takový udělovali - v předchozím ročníku totiž na blozích ještě vůbec nefigurovala.

Stříbrné pozice obsadili: Iva Pekárková v kategorii Blogerka roku, Tomio Okamura v kategorii Bloger roku, diskutující s nickem Aretta v kategorii Diskutér roku a anketa na téma Setrvání či nesetrvání Česka v EU a přijetí či nepřijetí eura Františka Matějky v kategorii Počin roku.

Matějka se tak stal co se ankety týče nejúspěšnějším blogerem roku 2011, byť podle výše karmy zaujímá na blogu momentálně čtvrtou pozici, zatímco na nejvyšší příčce podle karmy je v anketě stříbrný Okamura.

Třetí místo patří v kategorii Blogerka roku Janě Kolářové, v kategorii Bloger roku Ladislavu Větvičkovi, v kategorii Diskutér roku diskutujícímu s nickem s.m. a v kategorii Počin roku sérii článků Naučné stezky Karla Drábka.

Celkem všichni finalisté získali od svých příznivců 5638 hlasů, nejvíce čtenáři hlasovali v kategorii Bloger roku  (2204 hlasů), nejméně aktivní byli v kategorii Počin roku (1057 hlasů). Kompletní výsledky najdete zde, o anketě se více dočtete tady. Děkujeme vám všem, kdo jste v soutěži hlasovali. Tři z vás od nás obdrží dárek a pozvánku na slavnostní vyhlášení. Výsledky losování naleznete zde.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 2.února 2012 na pražském Smíchově (z kapacitních důvodů vstup jen pro přihlášené blogery a pochopitelně pro držitele prvních tří míst v každé kategorii).

V předchozím ročníku se z vítězství radovali Klára Mandausová a (stejně jako letos) František Matějka v hlavních kategoriích, Marián Béreš, Andrea Platznerová a Vladimír T.Gottwald ve vedlejších kategoriích. Vedlejšími kategoriemi byly v předchozím ročníku kategorie Fotograf blogu (Béreš) a Básník blogu (Platznerová, Gottwald).

Autor: Blog Info | čtvrtek 26.1.2012 14:22 | karma článku: 33,44 | přečteno: 36011x