Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

Mne teda vubec nevadi zverejnovani jmena u prispevku, ale uprimne povazuji za zbytecne a k nicemu to hodnoceni palcem nahoru a dolu. Vzdycky to dopadne tak, ze pak  si nekdo vybere a udela pluska tam a tam, do diskuse evidentne neprispiva. Navic, prijde vam normalni, ze si to muzou delat autori sami? To me prekvapilo teda. To je jako facebook a vubec v tom nevidim plodnost toho cinu. Zrusila bych to. Nevyjadruje to zadne sympatie nebo nesouhlas, a i kdyby, o jejich uprimnosti se neda hovorit.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

7. 10. 2012 21:26
Aktualizace Blog dělají autoři, čtenáři a diskutéři

http://kareldrabek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=291447

3 0
možnosti
Z

zittrasebudetancitvsude

7. 10. 2012 2:26
Aha takze Vy jste vlastne takovy "agent" iDnes

Martine Subrte, ktery  se sam z jakychkoliv duvodu na Int. "odhalujete" a nabadate k tomu i ostatni. Jste opravdu tak statecny, nebo nikomu nestojite ani za "ranu"?:-)) Ale ted vazne. Kdyz o sobe zverejnim nejake udaje  na Int.  pro nejaky "seriozni" server jmenem " iDnes", tak VY jste  (soude podle vasich optimistickych reci )  ochotnej  garantovat ,  ze jakekoliv informace  ktere  iDnes o sobe  poskytnu nebudou nikym zneuzity ,  ani "iDnes"  ani v budoucnu ? A jste tez  zajiste ochoten nest jakekoliv nasledky  pokud  tomu tak nebude? Vypada to ze jsem se stim "sebevrahem"  moc nemylil  ! :-))) Ale je tu jeste jeden problem.  Ke konstruktivni a slusne diskusi je zapotrebi aby se nemusel diskuter obavat,  ze za svuj slusny a politicky nebo jinak nepohodlny nazor nebude zrusen a ze bude moci okamzite reagovat na nejakou lzivou propagandu,  aniz by musel dva tydny klikat na nejake  reklamy ! Zajiste vite ze spousta blogeru neunese jakoukoliv kritiku a ted  budou mit diskutery v hrsti !

2 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

7. 10. 2012 8:41
Re: Aha takze Vy jste vlastne takovy

Příklad z praxe - pod svým jménem jsem napsal příspěvek v diskusi jinde. Šéfadmin ho použil v argumentaci proti mě. Zcela nepochopený a vytržený z kontextu.

6 0
možnosti
Z

zitrassebudetancitvsude

6. 10. 2012 13:17
Kdo je ten odvazny sebevrah jmenem Martin Subrt?

Nechtel by take pro celej svet vsem naskenovat svuj obcansky prukaz? Ja uz sem stech reci celej "mokrej" smichy, protoze pokud chce nejak timto napravovat ceskou spolecnost , tak si nato vybral prave misto a pravy duveryhodny server ! :-) Ale nejspis to mysli dobre a proto mu preji v CR good luck , i kdyz mam obavu ze az nekomu naskenuje svuj OP, tak ze toho bude litovat, protoze lide dokazou bejt zli, obvzlast kdyz maji nekoho zmapovaneho a on nemuze vedet kdo a kde si ho zmapoval. A i kdyz si bude pod svym jmenem a svou ID za vsim stat , tak pri prvni prilezitosti kdy bude jeho nazor nekomu nepohodlny, nebo politicky nezadouci bude zakazan , a duvod uz se vzdycky najde. Ti anonymove se alespon mohli vracet pod jinym nickem obhajit sve stanovisko. Jemu uz to po tech zmenach tak dobre nepujde! A proto se ty zmeny zavadeji. :-))

3 0
možnosti

Martin Šubrt

6. 10. 2012 19:07
Re: Kdo je ten odvazny sebevrah jmenem Martin Subrt?

Hi hi, jsem se pobavil ;-). Jo jo, lidé jsou zlí, zejména anonymně, to nemají žádné meze. A není nutné nikomu skenovat občanku. Stačí se prostě normálně představit. A pak, ať si mě klidně někdo zmapuje. Mapují si mě v běžném životě, v práci, na úřadech, mapují si mě přátelé, vědí, jaké mám názory, není důvod, abych stejně nevystupoval i na netu. Bude můj názor nepohodlný a zakázán, fajn, ale pak není chyba v tom, že jsem jej zveřejnil, ale v tom, proč se zakazuje. Kromě toho, svoje stanovisko raději obhájím, nebo taky neobhájím pod svým jménem, než sem lézt dveřma, být jako anonym vykopnut a pak sem zase lézt oknem a jako jinej nick si mlít svou. Představit se je slušnost, učila mě to už babička a přijde mi to normální, když se k něčemu vyjadřuju. Všichni křičíme na politiky, jé, oni nemají žádnou odpovědnost, přitom si v tom lebedíme sami...

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

6. 10. 2012 12:45
Smutný závěr

mezi zarytými příznivci zákazu anonymity jsou většinou buď frustráti, kteří vám přesně řeknou, kdo je nepřítel a co je špatně, ale málokdy disponují znalostí pozitivních variant (zde nejmenuji, není mojim primárním cílem je dehonestovat, dosaď si každý sám), dále "na kritiku citliví jedinci" (zde snad jmenovat mohu aniž bych jim nějak ublížil: Kroupa, Havránek, A. Barešová - kterou občas i můžu, etc.), a tzv. ideologicky kovaní (zde snad taky jmenovat mohu: Matějka, Šubrt zde v diskusi, etc.) jedinci, kteří frustrovaní sice, pravda, být nemusí ani trochu, ale jejich černobílý svět nedokáže ani na chvilku připustit, že když ONI nepotřebují anonymitu, tak prostě nikdo a tečka.

Spojující prvek? Empatie mechanického budíku. Nechuť porozumět argumentům druhého.

Je zajímavé, že blogeři, kteří empatií "trpí" a nejsou to "černobílý psavci" (lhostejno z jakého názorového okraje) tu potřebu omezit druhé nemají.

8 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_mocně_duní

6. 10. 2012 12:46
Re: Smutný závěr

P.S. sám za sebe anonymitu nepotřebuji (Volko - bloger), a nick používám spíš pro pobavení, primární důvod pobytu na iDnes je odreagovat se od práce. (živím se hlavou a ta někdy potřebuje reset). Druhým ji však přeji. Už proto, že jejich nicky jsou leckdy to nelepší, co tu za týden přečtu.;-D

4 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

6. 10. 2012 11:24
dopadne to tu jako na Neviditelném Psovi

kdysi to byl známý a hodně na diskuse bohatý web. Pak pan Ondřej Neff zaběhl pod křídla starostlivé kvočny (Lidovky-Mafra) a pak už vše šlo jen od desíti k pěti. Registrace dopisem jak na Lidovkách, lehká úprava orientace dle hesla koho chleba jíš ...

No a následky na sebe nedaly dlouho čekat - lidé ze Zvířetníku se naštvali totálně a odešli úplně, diskuse stojí za stejné houby jako ty na Lidovkách a protože málokomu stojí za to se takto registrovat už ani diskuse pod Chechtavým tygrem neobsahují pár dalších fórů.

Mimochodem kdo vám v diskusi pod pravým jménem popíše skutečné praktiky u nich v práci (třeba i na státním či obecním úřadě), kdo se svěří se zdravotními či jinak intimními problémy.

Internet pochopitelně není úplně anonymní, ale aby o mě redakce měla mé jméno i s adresou? Nebo aby si o mých příspěvcích dělal rešerše každý komu se zachce? I na ulici či v autobuse se musí jednat o výjimečnou situaci abych směl být perlustrován, tak proč zde?

3 0
možnosti
KV

_-1-_

6. 10. 2012 9:58
I tímto článkem redakce ukazuje, že diskuteři jsou pro ní

plebs

.

Jedná se o změnu v systému pro diskutery, o které rozhodla redakce spolu s blogery. Diskuterů se nikdo na nic neptal. ...... Když se během jednoho dne objevilo od diskuterů tisíce reakcí, tak sem dá redakce výcuc, lépe řečeno seznam všech příspěvků, kdy reagovali blogeři. Vypadá to, že názor diskutérů je redakci opět ukradený.

2 0
možnosti
I

ivacc

6. 10. 2012 9:28
Křišťálová zrůda se bojí pravdy.....

volte KSČM, když už ne KSČ[>-][>-][>-][>-][>-]

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v7

6. 10. 2012 9:40
Re: Křišťálová zrůda se bojí pravdy.....

komunisti volili na hrad 2x Klause, to je něco přes co u mně nejede vlak. To neodpouštím a proto je nikdy volit nebudu

3 0
možnosti

Martin Šubrt

6. 10. 2012 9:12
...

Beru to tak, že i na netových diskusích by člověk měl říkat jen to, co by druhému řekl do očí, nebo co by řekl před sto lidmi v nějakém sále. Prostě něco, za čím si stojí. A k tomu patří jméno a klidně i fotka. Všichni tu kritizují, jak se idnes honí za čteností a když přijde krok opačný, který čtenost určitě poškodí, také to je špatně. Mám tu plné jméno i v diskusi odjakživa a nemám s tím sebemenší problém. A na diskusích se chci něco dozvědět, ne pozorovat hrátky trollů, co nemají co na práci. Tj. vůbec mi neva, když v diskusi bude čtvrtina příspěvků, stejně tři čtvrtiny většinou nemají žádný smysl.

2 0
možnosti
MM

captain cook

6. 10. 2012 9:20
Re: ...

ze to nedava zadny smysl jednomu cloveku jeste neznamena, ze to nedava zadny smysl vetsine.

5 0
možnosti
JN

Wrunx

6. 10. 2012 9:07
No, je mi to

zčásti jedno, bo bych řekl že nepatřím nepatřím mezi "mazané" diskutéry, ale není mi to jedno z hlediska mého názoru na stav mé internetové identity. Tato zmiňovaná opatření totiž naprosto nejsou fér. Dají velmi snadno obejít, a lumpové a provokatéři to udělají zatímco ti slušňáci, kteří se díky své naivitě rozhodnou hrát na rovinu a uvedou svoje jméno (ach!) na to s jistou pravděpodobností doplatí. Neřku-li pokud pošlou nějaký otisk svého dokladu totožnosti, to už by mohli rovnou fasovat vstupenku do cvokhauzu. A právě proto, že tohle všechno jsou opatření doslova jak pro novopečené totalitní ovce, odmítám se toho účastnit. Idnes má právo dělat si na portálu co chce, já mám právo se k nim otočit zády. Jsou prostě věci kterých si cením víc než nějakých pochybných článků - které si navíc prostě přečtu jinde. Baj baj idnes izítra inapříště. Určitě ti nebudu chybět, a ty mně taky ne.

1 0
možnosti