Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudruzi Olser,Fojtik a spol by me nevadili. Ale jak vzpomel iDnes 21. srpen, vyroci okupace?

2 1
možnosti

achjo, Olšer, Fojtík, Vyvadil - když si uvědomím, co udělal Palach i pro ty tři, tak se otřásám hnusem

3 0
možnosti
Foto

Základní otázkou zůstává, co přijezd tanků může vlastně ovlivnit a jakým způsobem. Chtěl bych detailně popsat, jak přítomnost tanků může ovlivnit třeba rozhodování jednotlivců či politiků.

Tady je tank a tady já. No tak se mu vyhnu a nelezu mu do cesty směrem NSR. To je všechno, co mi může tank udělat. Moje politické preference a chování změnit nemůže.

A kde se tedy vzali ti voliči v r. 1971, kteří masově hlasovali pro kandidátku NF, i když nutně si museli uvědomovat, co dělají.

Pokud by tedy jejich preference byly v nějakém výrazném nesouladu s oficiální politikou tehdejší státostrany, tak neexistoval žádný důvod, proč by to nedali najevo třeba bojkotem voleb. Nevím nic o tom, že ty tanky ty voliče k těm volebním urnám nějak naháněly hlavněmi.

Jediné k čemu mohou být tanky užitečné je, že brání tankům jiných států v obsazení daného území. Nic více nemohou ani tanky, ani samopaly ovlivnit.

0 1
možnosti

přečtěte si blogy pánů Olšera, Fojtíka a Vyvadila, lidé jejich ražení měli tehdy u nás absolutní moc, takže klást odpor byla v mnohých ohledech otázka přinejmenším důstojného života

1 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.