Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tuto sobotu jsem zažil nesmírnou radost, a od sobotního večera do pozdních hodin následné neděle, či přesněji do pondělních ranních hodin jsem si užil bujaré oslavy spojené s literaturou. A to díky tomu, že v letošní prestižní literární soutěži "Magnesia litera 2019" byla odbornou komisí vysoce oceněna jedna má blízká příbuzná.

Ale od sobotního večera mě provází vtíravý pocit, zda si čtením zdejší rubriky nekazím literární vkus, neboť jednou z druhořadých kategorií, je spíše ze slušnosti, v této vrcholné literární akci roku i vyhlašován "Blog roku".

A bohužel žádný ze zdejších pisálků, ani zde preSentovaných, rádoby literárních výtvorů se v nominaci nenacházel. Když jsem se poté obrátil na několik odborných hodnotitelů s dotazem,proč tomu tak je? Bylo mi povětšinou řečeno, že bohužel zdejší úroveň literatury, velice slušně řečeno, je značně pofidérní. A proto nepřichází v úvahu zdejší písánky zařazovat do tak kvalitativně vrcholné soutěže, jakou je "Magnesia litera".

Takže zatím musí tito býti spokojeni maximálně jen se zdejší soutěží. Nicméně jak jsem četl zdejší díla a diskuse, tak pokud nějaká léta se budou někteří své zálibě věnovat, budou určitou naději mít, pokud najdou vhodná témata a osvojí si pravidla českého pravopisu.

Jako člověk, který tento obor vystudoval, byť se mu aktivně nevěnuji, rozhodně nebudu ve zdejší soutěži hlasovat. Nicméně mám určitý tip, kdo by za nějaká léta mohl při neutuchající snaze se někam ke konci řady kvalitních blogerů mohl možná zařadit. Proto jsem rád, že zdejší oblíbený, a napříč spektrem témat znalosti projevující autor pan Dr. Vodvářka, byť má určité, pravopisné nedostatky, projevující se až nesmyslným vkládáním tzv. "sykavek" by se ve vzdálenější budoucnosti výše propracovat mohl. O tom svědčí i to, že po mé výzvě v jedné z diskusí napnul síly a překonal jednu ze známých zdejších blogerek, a je již v 3. desítce hodnocených dle "karmy", a dokonce je i ve zdejším užším výběru. A tak mu všechny palce držím..

1 2
možnosti
Foto

Možná byste nemusel jen nehlasovat, ale i nechodit....

5 0
možnosti

Kam mám nechodit? ...můžu-li se zeptat?

0 0
možnosti
Foto

Tam kde je to pod Vaši úroveň... ještě se tu zkazíte.

7 0
možnosti

Máš -li dlouhý vlas, nechoď mezi nás:-)

2 0
možnosti
Foto

Logika toho, proč chodit do společnosti, kterou opovrhuji mi uniká...

12 0
možnosti
Foto

vy jste pane Filipe vážně nepochopil kdo je pan Horník a o co se zde snaží8-o???vždyť je to průhledné jak právě umyté okno;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

pardon melo byt minuts. A otazka do pranice, proc tu tedy jste?

0 0
možnosti
Foto

Vy jste vystudoval blogování?

Nikdo vás sem nenutí chodit, číst, psát ani diskutovat. To musíte sám dobře vědět.

Zde si může založit a psát blog úplně každý, nemusít mít žádné školy a ani nemusí vědět, kde se píše jaké i. Pravidla jsou daná a pro všechny stejná, to samé platí pro diskuze pod blogy. Ale to přece taky víte.

Tak proč tady píšete, to co píšete?

Celé se to snažíte potupit, proč? Jste povýšený nad zdejší "plebs", proč? Protože víte, co je sykavka? Namažte si ty vaše sykavky klidně na prsa :-).

Ale abych jen neplil:

Co se týče Magnesie Litery, tak za mě R. Denemarková R^. Většina těch vítězných titulů tam vypadá zajímavě.

6 0
možnosti

Nikoli "blogování", neboť takový studijní obor neexistuje, ale oblast českého jazyka a literatury obecně se zaměřením na literární kritiku.

A z toho, co jsem si z té oblasti studia po létech ještě zapamatoval, řada zdejších výtvorů bohužel zcela popírá.

0 0
možnosti