Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou se tam určitě vyprávím. Rád čtu australia.blokuje.cz

0 0
možnosti
LK

Vzdy kdyz ctu nejaky ten blog o Australii, tak vzdy je to s usmevem. Mnoho evropskych turistu jezdi sem do Down Under a jejich navsteva zacina v Melbourne a pokracuje v Sydney, neb opacne. V prve rade,pokud opravdu nekdo chce Australii trosku poznat, musi prijet na delsi dobu a Australii projet. My uz ji projeli takrka celou, at to bylo vychodni pobrezi, tak vnitrozemi a ted jsme se prave vratili z cesty po zapadnim pobrezi. Vsechny nase cesty trvaly vzdy neco prez tri mesice. Fotografii z techto cest mame stovky a muzu rict, ze velice zajimavych ( rad zajemcum nejake poslu ). Ted z te posledni cesty tvorim DVD, tak jak jsem to delal doposud ze vsech cest. Na techto vyletech jsme se setkali uz mnohokrat s australskymi domoridci a muzu rict, ze se k nam chovali vzdy velice privetive. Mnoho turistu ma obavy z krokodylu, ale vetsinou bezduvodne. Je poreba byt na mnoha mistech opatrny a hlavne dodrzovat ruzna narizeni, hlavne okolo rek, ale i u more. Preji vsem, aby si Australii uzili a to tak, jak si ji uz tricet let uzivame my.

1 0
možnosti

Děkuji, nesmírně ráda čtu o Austrálii, protože jsem tam kdysi nějakou dobu (5 let) coby emigrant žila a dodnes si píšu s jednou melbournskou přítelkyní, pravou australskou lady.. 

Dnes ptá-li se mne někdo, musím upřímně říci, že tehdy, za mne ,to byla šťastná země a

šťastní lidé , ač jak sami o sobě říkali , že jsou jen "easy going". 

A statistiky dávají za i nyní za pravdu tomu, že v Austrálii se prý žije člověku nejlépe, 

Je-li to pravda, víte lépe vy nežli já teď. Ale i  ta má přítelkyně mi píše, že asi je to pravda, byť ceny jsou též stále vyšší a vyšší. 

Vzduch podle mne jsem v životě nikde nedýchala tak čistý, jako byl tam.   A jak se tam vzájemně snášeli lidé různých kultur, bylo neuvěřitelné.  Možná že   teď,  v tom našem současném marasmu  vidím  Austrálii růžovějšími brýlemi,  ale za tím, co tehdy bylo, si stojím. Děkuji, nashledanou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.