Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
II

Igor Indruch

8. 3. 2012 0:41
Tak jsem se dočetl..

…že 80 % český chovů nové podmínky splňuje. Problém je tedy v tom, že lidé dávali řadu let přednost levnějším vejcím z Polska. EU bychom v tomto případě měli spíš poděkovat, že její směrnice podpořila české producenty... a spotřebitelé doplácejí pouze na to, že při nákupu koukali pouze na cenovku a nikoliv na razítko...

0 0
možnosti
J

jajajajajajajajajajajajajajajaja

7. 3. 2012 16:04
Já jsem si koupil v německu německý vejce 10ks za 1,09 eur

a zpátky jsem to vzal přes J.Goru a 4,20 Zlotých v Tescu,přikoupil jsem klobásky a ryby a jsou tak masitý,levný a dobrý že je mě fuk jak jsou solený.Taky jsem zjistil že i poláci už mají lepší silnice než my a určitě levnější(zřejmě nereagují na to že EU chce asi pro asfaltéry větší montérky;-D),údajně mají i lepší a levnější mobilní sítě,(zřejmě nereagují že podle EU mají mít operátoři asi větší židle;-D)atdatd......,zkrátka heslo Klausových pohrobků:Že je po nás potopa?Za vše může Evropa!;-D

0 0
možnosti
M

milenkamikes

7. 3. 2012 13:04

lidi přestanou šílet po vejcích a dodavatelé jich budou mít plný sklady,budou rádi, když je někdo koupí. Zachovejte klid.

0 0
možnosti
JV

jafava

7. 3. 2012 12:38
Bez vajíček se dá také uvařit, jen to chce trochu přemýšlet.

Zdají se mi moc drahá? Tak je nekoupím. Stejně jako mnoho jiných potravin, obejdu se bez nich; nebo budu chovat vlastní slepice a konzumovat jen domácí vajíčka, podle sezóny.

Kdo je starší, pamatuje, že nebývaly i jiné potraviny, na jaře to bývala také cibule a česnek, ale lidé se tomu přizpůsobili. Maso se dalo koupit jen ve čtvrtek a ještě si člověk musel vystát parádně dlouhou frontu. No a ? Přežili jsme. Tak proč fňukat. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
FB

Durzo Blint

7. 3. 2012 12:35
Když naši městští kovbojové - dědáček s tatíkem někdy kolem

roku 2004 přikoupili k rekreační chalupě starší ovocný sad a následně ještě dalších 1700 m2 půdy a začali zase pěstovat cibuli, česnek, mrkev, brambory atd. pořídili slépky, tak jsme si doma všichni ťukali na hlavu. Argumentovali jsme tím, že se to nemůže vyplatit, té práce apod., ale čím dál tím víc se skláním před jejich moudrostí. Než to dali dohromady, uběhlo pět let, ale od roku 2009 nemusíme kupovat v sezóně tuzemské ovoce a zeleninu, vůbec nekupujeme brambory a vejce, jo a taky dělají skvělý kalvádos, hruškovici a slivovičku. Hoši se v důchodu zabaví, nás přitáhli o víkendech a dovolených k dílu taky, já se vždycky už na jaře hezky opálím a přestal jsem mít problémy s udržováním váhy. Navíc v rámci výměnného obchodu člověk přijde na domácí mléko a máslo nebo med.

Ať si superhypervyčůránci trhnou pedálem!

2 0
možnosti
II

Igor Indruch

7. 3. 2012 12:38
Re: Když naši městští kovbojové - dědáček s tatíkem někdy kolem

Ano. I Voltaire by z Vás měl radost. :-)R^

0 0
možnosti
JS

JIST

7. 3. 2012 11:48
No nevim, jak jste prisel na to, ze budou vejce chutnejsi?

Chut se urcite neridi velikosti klece. Asi jste myslel, ze z toho budu mit "dobry pocit"? Uprime si myslim, ze bych mel dobry pocit spis z toho, kdyby u nas na tyhle pi.oviny z EU kaslali.

1 0
možnosti
LV

baloun

7. 3. 2012 13:42
Re: No nevim, jak jste prisel na to, ze budou vejce chutnejsi?

Bodejť, nejlepší je kleknout na slepici a tak dlouho jí ždímat, až všecky vajíčka snese naráz, a pak jí sešrotovat. Co by chtěla? Jaký klece?

0 0
možnosti
MM

Babajezi

7. 3. 2012 11:18
Tak to mohu jen závidět

Má domácí spotřeba vajec je podstatně vyšší, deset jich nestačí ani na týden. Ale možná to bude tím, že živím nejen sebe, ale taky partnera a dceru - ač je to pubertální slečna, spotřebu má jako kluk ;-D Taky potřebuji vajíčka na pečení, míchaná vejce, vejce na hniličko a stokrát jinak , to též není marné.... Ale tři vajíčka k večeři - to abych se šla navečeřet dvakrát :-D. A jde především o to, že cena je nesmyslně vyšroubovaná... A jen tak mimochodem - dva dny v Albertu u nás skutečně vejce nebyla vůbec...... A další věc - slepice ve vyhřívaných velkochovech nemají výrazné výkyvy ve snůšce, co je jen blábol, na který se snaží prodejci nachytat méně znalé kupující.

2 0
možnosti

mamina2

7. 3. 2012 13:18
Re: Tak to mohu jen závidět

Slepice ve velkochovech výkyv ve snůšce nemají, ale domácí pěstitelé ano. V létě se dají docela běžně koupit z venkova přebytky, v zimě je nikdo nemá, naopak ještě sami třeba dokupují. Takže sezónní výkyv ve snůšce se taky na tom současném mírném nedostatku vajec částečně podílí.

0 0
možnosti

jarinka

7. 3. 2012 10:56
Karma.

Nechci vejce za takovou cenu. Nakonec, bez vajec se dá také žít, dokonce i vařit. Navíc, je normální, když slepice snášejí v zimě méně. Kdo má doma svůj chov, tak to zná. Lidé by se měli vzpamatovat a bojkotovat tady ten systém, byznys za každou cenu. Hlavně Poláci jsou všehoschopní kšeftmani. Pokud Evropská unie nařídí klasické drůbežárny, kde slepice mají svůj výběh, budu jen ráda.

1 0
možnosti
V

villík

7. 3. 2012 12:00
U nás to asi moc realizovat nepůjde, ....

....máme všude řepku a fotovoltaiku a satelitní městečka.  Dovedu si představit  občanská sdružení bojující za klid v bydlišti, bez kvokání a kokrhání. ;-D

0 0
možnosti
L

lvice13

7. 3. 2012 10:53
nejsem porytec

Nejsem pokrytec: hned jsem volala babi, ať jde přeměřit kurník, kde chová slepice:D Jinak nic proti, o všem se dá diskutovat a mít názor:D Tady jde o princip:nařízení shora.Já se jen ptám:až "někdo"zjistí, že je třeba přeměřovat a nařídí to: budeme přeměřovat taky lidi?:-)

3 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

7. 3. 2012 16:12
Re: nejsem porytec

to není špatný, možná by nám potom dali větší byt!;-D

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

7. 3. 2012 10:47
Proč odtud zmizela spousta diskuzních příspěvků?

:-(

1 0
možnosti
JS

JIST

7. 3. 2012 11:50
Re: Proč odtud zmizela spousta diskuzních příspěvků?

ze by v nich byla kritika EU?

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.