Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

baloun

3. 2. 2012 14:14
Stručné shrnutí

Přestaňme vyrábět a používat zámky. Akorát obtěžují a stejně se najde vždycky někdo, kdo je překoná. Řešením bude mít a používat jen cenově přiměřené věci, které nikdo nebude motivován krást.

Nelze však, jak už jste také psal na jiném místě, chránit něčí práva tím, že budu jiná práva omezovat a pošlapávat. A některé zákony a opatření na ochranu osobního vlastnictví se poněkud nebezpečně ubírají právě tímto směrem. Například někteří nezodpovědní jedinci nadřazují své právo užívat vlastní nemovitost nad právo jiných bydlet...

Kdo užívá cizí věc nebo hodnotu, aniž by se s vlastníkem nějak vyrovnal, je zloděj. Ať jde o auto, televizi, software nebo film.

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

3. 2. 2012 14:38
Re: Stručné shrnutí

„Stručné shrnutí“ je dezinterpretující.

Za prvé opravdu nelze srovnávat zcizení hmotné věci se sdílením digitálních dat. Digitální data jsou prostě specifický fenomén a jako takový s ním je třeba zacházet - ve všech ohledech, včetně jeho ochrany.

Za druhé skutečně nelze zavádět presumpce viny, namátkové kontroly apod. To nemá s tím, zda někdo je nebo není zloděj co do činění. To by opravdu mohl někdo vykonat domovní prohlídku i u Vás – čistě jenom pro jistotu, zda jste náhodou někdy někde něco neukrad.

0 0
možnosti
S

stanislav.v

3. 2. 2012 14:12
bravo!

8-oR^

0 0
možnosti
DH

malý david

3. 2. 2012 13:59
nechápu,proč se musí

platit z prázdných CD nosičů na kterých si chci zálohovat svoje fotky.

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 2. 2012 17:21
Re: nechápu,proč se musí

za každý umělecký dílo je třeba zaplatit - i za ty svoje fotky ;-D!!

0 0
možnosti
P

Pavel_D

3. 2. 2012 12:51
Krást se nemá?

To platí jak pro koho. Za minulého režimu byla krádež nad 1 milion už nepostižitelná, dnes je to spíš ke 20 milionům. Co je pod, se musí potrestat!!!  Nejvíc toho, kdo neukradne nic.

Považovat ACTA za nástroj na potlačení nelegálního kopírování je jen zástěrka. Cílem je šmírovat všechno. Nevím, nevím, co všechno zajímavého by našli v PC pana Havránka a dalších pirátobijců.

2 0
možnosti
G

Gašpo_3

3. 2. 2012 12:40
Súhlas

Nešťastné je, že sa k tomu vyjadrujú ľudia čo si pod pojmom "stahování" automaticky predstavia nelegálne sťahovanie filmov, muziky, aplikácií či hier. Ale tie weby predsa slúžia aj pre legálne data.

Napríklad ja si rád sťahujem módy do hier. Teraz ma može picnúť ak nájdem niečo zaujímavé, kliknem na odkaz a naskočí mi tam ten debilný obrázok nejakých amerických odznáčkov, ktoré vyzerajú akoby ich kreslilo dieťa pastelkou.:-/

1 0
možnosti
PJ

Hellmoon

3. 2. 2012 12:53
Re: Súhlas

WoT ;-D

Mystyfikuje , nejde  jenom a stahování autorských děl. Bohužel název pirát k tomu svádí ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2358x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.