Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, tady jde o nápis, který zřetelně evokuje, co se tím chtělo říci. To další vysvětlování okolo, je jen matoucí. Většinou na pomnících bývá napsáno slovo "padlí", což se o těchto obětích říci nedá, a pokud, tak že byli oběti vlastního režimu, protože oni nepadli, zemřeli při nehodách a vlastních exekucích. Ten pomník si měli postavit tam u sebe, protože pokud mluví o Afganistánu, tak je to zcela mimo.

1 0
možnosti
II

Jasně. Já to také moc nechápu. Třeba tady bydlí a chtějí tam chodit zapalovat svíčky. Nevím. Jde o to, zda kvůli tomu protestovat potažmo jim to zbourat.

0 0
možnosti
Foto

Kolik našich lidí bylo popraveno v době nacistické okupace za boj proti ní. Zná někdo jejich jména ?  Zná někdo jejich příběh ?  Mají někde symbolický pomník s jejich jmény ? Nemají i když se o tom mluví. Ve školách se o nich neučí. Za to se postaví symbolický pomník vojákům, kteří k nám přišli jako okupanti a kteří zahynuli jenom vlastní blbostí.

3 0
možnosti
II

Myslím, že jste chtěl napsat během „sovětské okupace“ (protože oběti nacistické okupace u nás samozřejmě pomníky mají). Seznam obětí srpnové okupace je k dispozici zde: http://www.ustrcr.cz/cs/obeti-okupace. Pomníky asi porůznu vznikají, pokud to někdo iniciuje, seženou se na to peníze atd.

0 0
možnosti
Foto

Na hřbitově se nekádruje. No tak to mne dostalo:))

3 0
možnosti
Foto

Klíčový by měl být na pomníku nápis. Např. : Obětem invaze..... v r.1968 z řad invazních vojsk. Atp. Ti vojáci v tom byli v podstatě nevině. Obdobně jako např. pomník obětem II. světové války.J.A.J.

0 2
možnosti
II

Já to chápu jako víceméně soukromou akci. Pár lidí prostě mělo potřebu si tam ten pomníček postavit (pokud samozřejmě není pravda to, že se jedná o cílenou provokaci - nicméně tam patřím k těm, co si myslí, že jako provokace by to bylo spíš legrační). A pokud je to tak, že je to akce malé uzavřené skupiny, udělali to celkem decentně. Ty „mírotvorce“ si mohli odpustit, ale tak…

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale národ, který si neváží své historie nemá právo být národem. Všichni, kteří za II. světové války bojovali proti nacistům, a věřte, že je mi jedno zda na západě či východě, by vám řekli stručně, jasně a bez servítků, co si o nějakém pomníku wermachtu ve Valašském Meziříčí myslí. Za to hořeli v sestřelených letadlech, za to bojovali v Dukelském průsmyku?  I díky jim tady dnes žijeme, ti co mají pomník ve Valmezu bojovali za úplný opak. A stejně tak pomník na Olšanech. Zeptejte se pozůstalých po 108 obětech "internacionální pomoci", zeptejte se příbuzných těch stovek zraněných, zeptejte se těch desítek a možná i stovek tisíců lidí, kterým okupace v roce 1968 zcela změnila jejich životy tím, že byli přeřazeni za své postoje na podřadnou práci, jejich děti nesměly studovat atd. Ti všichni by vám řekli, co si o pomníčku internacionalistům myslí.

Jsem zásadně a principiálně pro odstranění. Pokud to neuděláme, tak brzo budeme řešit třeba otázku odhalení sochy vůdci KLDR.

3 0
možnosti
II

No, já tvrdím, že hřbitov je něco jako „poslední azyl“. I vraha musíte nakonec někam zahrabat (nenecháte-li popel rozprášit, samozřejmě). Vsadím se, že na Olšanech určitě pár vrahů zakopaných bude. A rovněž se vsadím, že někteří i pod náhrobky, kde není ani zmínka o tom, že to byli vrazi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.