Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tak když už mi tak Roman pěkně nahrál s těmi rybami a rtutí, tak to osvětlím a osvětlím i to, jak to myslí Pavel s tou historií (jinak viz. poslední odstavec - ryby): Thiomersal je rtuťnatou solí, která se hojně používala ve vakcínách jako konzervační látka.

Jak hodně je rtuť škodlivá?

Bezpečné množství rtuti bylo stanoveno na 0,7 µg/kg tělesné hmotnosti /konzumované po dobu 1 týdne (Světová zdravotnická organizace).

Jaká je dávka rtuti ve vakcínách?

Před r 2000 byla rtuť ve vakcínách běžně používána. Max. počet dávek vakcín, obsahující thiomersal, u 6 měsíčních dětí byl: 3 dávky vakcíny proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli, 3 hep.  typu B a 3 vakcíny proti hemofilovým nákazám typu b. Celkový součet množství ethylrtuti v uvedeném počtu dávek všech těchto dětských vakcín dosahoval 175 µg, což odpovídá asi 1,9 µg/kg tělesné hmotnosti konzumované za týden. Tento limit splňuje mez stanovenu SZO.

Co studie sledující vliv rtuti ve vakcínách přinesly?

Bylo provedeno mnoho studií v Dánsku, Švédsku, USA a ve Velké Británii, které ukázaly, že není žádný důkaz o tom, že by thiomersal obsažený ve vakcínách vedl ke vzniku neurologických abnormalit. V roce 2004 nezávislý odborný Institut Medicíny v USA potvrdil, že neexistuje žádný vztah mezi autismem a očkovacími látkami, které obsahují thiomersal.

Proč byl tedy thiomersal z očkovaní vyřazen, není-li v tomto množství škodlivý?

1.  bylo nutné redukovat expozici rtuti u velmi malých dříve narozených dětí s nízkou porodní hmotností

2.  snížit celkové množství rtuti u malých i starších dětí celosvětově, tj. i v oblastech, kde je vysoká konzumace rtuti z jiných zdrojů (zejména ryb).

5 0
možnosti
MK

oprava hysterií ne historií :D

1 0
možnosti
MK

K autismu: Nenarůstá autismus, ale správná  diagnostika a populace. Jak to myslím? Dříve se totiž autismus diagnostikoval jako určitá forma debility či schizofrenie apod. 

Až s moderní medicínou a osvětou se začalo mluvit o autismu a začala rapidně narůstat diagnostika autismu místo diagnostiky debility schizofrenie atd. a začali být školeni lékaři, psychiatři, terapeuti, učitelé a neposledně rodiče.

Už na začátku 19. století Bleuler popisoval něco jako autismus ale nemluvil v této terminologii ale o formě schizofrenie  a kolem roku 1940 Kanner také popisoval něco podobné. Ve Vídni pak Asperger.

Až moderní medicína tedy rozlišila 4 druhy autismu a začala autismus diagnostikovat od Aspergerova, atypického až po jiné pervazivní vývojové poruchy.

Ještě do devadesátých let byla diagnostika dost pochybná a autismus se zaměňoval s něčím jiným. Čím více je systém diagnostiky propracovaný a medicína vyspělejší a postupy ve školení, tím více a lépe se diagnostikuje po celém světě a nezaměňuje za jiné mentální postižení.

Namátkou také vyberu jednu z metaanalýz Oxfordské Univerzity na cca 1.250.000 dětí ze čtyř různých zemí http://www.ovg.ox.ac.uk/no-link-MMR-and-autism

5 0
možnosti

Uvádíte nepravdu - jste placená komentátorka výrobců vakcín?

"Jen v Jihomoravském kraji jsme od roku 2002 zaznamenali rapidní nárůst dětí a žáků s PAS (poruchy autistického spektra). Souvisí to částečně s preciznější diagnostikou, roli ale hrají také další faktory, které jsou předmětem celosvětových výzkumů."

http://www.online.muni.cz/komentare/2747-autismus-rostouci-problem-populace#.VPmJtfmG-Ck

0 4
možnosti
MK

Zajímavý také je poznatek, že průměrný denní příjem hliníku v potravinách a vodě je 10 - 20 mg.

2 0
možnosti
RN

R79o42m69a92n 66N15o61v80ý

6. 3. 2015 11:28

Ze kterého vstřebáte 0,2 procent.

0 1
možnosti
MK

Pane Nový, to jsou dost spekulativní představy o vlivu hliníku ve vakcíně a musel byste ji mít podloženou klinickou studií. Hliník máte i v mateřském mléce. Minimální rizikovou hranici se považuje denní expozice hliníku ve výši 2 mg/kg tělesné hmotnosti.

V roce 2008 např. již bylo dětem aplikováno  vakcinací celkem cca 5 - 6 mg hlinitých solí Xv průběhu celého dětstvíX (4x Infanrix-hexa asi 3,3 mg, 1x Infanrix / 0,7 mg, 1x Boostrix-polio / 0,5 mg, 4x Synflorix / 2,0 mg nebo 4x Prevenar 13 / 0,5 mg).

Během prvních 6 měsíců života mohou být kojenci v rámci imunizačního programu vystaveni celkem 2,8 - 4 mg parenterálně aplikovaným hlinitým solím.

Naproti tomu během měsíčního kojení přijímají kojenci s mateřským mlékem celkem přibližně 10 mg hlinitých solí (40 pg hliníku/l), pitím sušeného mléka 40 mg (225 pg hliníku/l) a pitím sojového mléka až 120 mg hlinitých solí.

Obsah hliníku v sušeném kojeneckém mléku bývá 10x až 40x vyšší než v mateřském mléce, nejvíce je ho přítomno v přípravcích pro předčasně narozené děti. Srovnáme-li množství hliníku v dnešních vakcínách s množstvím používaným ve vakcínách do 80. let minulého století, pak máme více jak 55% pokles množství hliníku v současných vakcínách.

Hliník máte naprosto ve všem  a v porovnání s vakcínami jde v dlouhodobém horizontu o zanedbatelné množství. Dostává se nám do těla dlouhodobě a čím více žijeme v moderní době, tím více je naší součástí a zamoření větší.  Určitě by stálo za to udělat více komplexních studií.

3 0
možnosti
MK

Už se ale prováděli např. histologické studie toxických účinků síranu hlinitého na potkanův hippocampus či zmírnění Alzhreimovy choroby. V roce 1991 probíhala léčba s nízkou dávkou intramuskulární desferrioxamin (DFO), trivalentní chelatační činidlo, které může odstranit nadměrný obsah železa a  nebo hliníku z těla.Byla hlášena zpomalená progrese Alzheimerovy choroby (AD) o faktor dva.

Vliv hliníku na AD nikdo nepopírá a tak v současnosti  probíhají další studie např.: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3986683/

Máme zamořené prostředí hliníkem a proto se odkazovat na očkování je velmi, které způsobuje AD je velmi unáhlené zobecnění.

2 0
možnosti
RN

R49o92m15a88n 14N85o44v53ý

6. 3. 2015 10:37

http://www.mpouzar.net/prednasky_spectox.htm Když si rozkliknete poslední odkaz na těchto stránkách čekého toxikologa Miroslava Pouzara, máte tam pojednání o hliníku ve vakcínách velice srozumitelně i pro laiky. Připomínám, že hliník je ve většině vakcín, není v žívých vakcínách.

1 0
možnosti
Foto

Ja teda nechci kecat a lhat, ale mam dojem, ze tu vubec neslo jestli ockovat nebo neockovat, ale neslo nahodou o konkurencni boj? Ono prece neni tezke zaplatit doktora, aby ud2lal radoby vyzkum, potom znemoznit latky a najednou konkurence ma neskodne ockovani. Jde jen o prachy na jinem pisecku, ale opravte me.

0 0
možnosti
RT

Není pravda,že očkování vyvolá autismus.To dítě v sobě musí mít jeden gen od jednoho z rodičů.Rodičům se tato nemoc nikdy nemusí projevit.Přijde mě velice vyčurané,já své dítě nenaočkuji,protože ostatní děti jsou proočkované a tudíž to moje je chráněné.Dnes je v módě bojovat proti všem a všemu.Čím jsme technicky vyspělejší,tím více blbneme a vymýšlíme si nesmysly.

4 0
možnosti
PS

Jasně prokazatelný vedlejší účinek z očkování je obava z vedlejšího účinku z očkování. Neměl by proto chybět na příbalovém letáku jakékoliv vakcíny.

 Dalším prokazatelným vedlejším účinkem je obava z paniky z obavy vedlejšího účinku a z toho plynoucí snížené procentuální proočkovanosti populace a zvýšení možnosti šíření patogenu. Taky by to mělo být na letáku.

Právě jsem si dokázal, že  existuje vedlejší účinek vakcinace, který mě nemine a to nemusím být ani očkován.

4 0
možnosti
RN

R80o29m68a83n 20N54o97v53ý

6. 3. 2015 10:07

Paní Koucká, máte nějakou studii, která porovnává zdraví očkovaných a neočkovaných ? Nemáte, při současné proočkovanosti ani není možná, ano očkování vymýtilo nemoci, ale za jakou cenu? Hliník prokazatelně podle nejnovějších studií způsobuje autoimunitu, alergie, je neurotoxický, není jen ve vakcínách bohužel, ale je ho tam velice mnoho. Poruchy učení a chování, to vše může za tímto být, a to nemluvím o autismu, jelikož většina studií souvislost vyvrací, i když jsou práce, které ji potvrzují, přesto znovu opakuji nebyly dělány žádné studie, které porovnají plně neočkované a očkované. Přídavné látky ve vakcínách nejsou neškodné, jsou podávány těm nejmenším dětem, které jsou na jakékoli toxické látky citlivější. Z těch nejznámějších jmenuji hliník, formaldehyd, fenoxyethanol, někde i dnes rtut´, dále nemůžete vyloučit kontaminaci nežádoucími viry,  jak už se v minulosti stalo např. SV40, s ohledem na to, jak se vakcíny vyrábějí( MMR např. na linii buněk z potracého lidského plodu, další vakcíny na bunkách opičích ledvin.. atd), uzavřel bych to, že nic není černo-bílé a za vše se platí daň.

1 3
možnosti
II

Není to tak dávno, co se v hliníkových nádobách běžně vařilo, pivo a limonády se čepovaly z hliníkových sudů, příbory byly z hliníku - jinými slovy moje generace dostala toho hliníku do těla opravdu hodně. Množství hliníku ve vakcínách je oproti tomu sranda.

1 0
možnosti

Paní Koucká, vystupujete tady jako odborník vyvracející jakékoliv pochybnosti o tom, že současný systém očkování není to nejlepší pro děti. Hovoříte o studiích, můžete mi poslat odkazy na pár studií, které potvrzují Vaše tvrzení?

Upřímně řečeno, přesvědčilo by mě hlavně porovnání nákladů na zdravotní péči v dlouhodobém horizontu u řádně očkovaných a zcela neočkovaných.

0 2
možnosti
MK

XUpřímně řečeno, přesvědčilo by mě hlavně porovnání nákladů na zdravotní péči v dlouhodobém horizontu u řádně očkovaných a zcela neočkovaných.

Tyto data pochází hlavně z USA, kde mají nejpestřejší demografii lidí z celého světa a přes 40 států a největší starost o zdraví obyvatel a tak hlavně nejvíce zdrojů ze státní správy, které se vynakládají na tyto studie.  Ve valné části zemí unie Vás tak bez očkování nepustí ani studovat univerzitu a to platí i pro zahraniční studenty.

Poslední zprávu jsem četla z roku 2009, ale zkusím najít novější

http://pediatrics.aappublications.org/content/133/4/577.full

3 0
možnosti