Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

31. 1. 2012 9:49
a v čem vlastně pana Matějku rozporujete?

Pan Matějka popsal současný reálný  stav, který už je dávno odlišný od zákonné úpravy. To jste ostatně popsal sám v případě Matiční, kde se legitimně  postavila  průchozí protihluková zeď (podobných stojí po republice tisíce),ale určitá skupina aktivistů si politicky vynutila její zboření.Jak to popsat jinak než nerovnost?

Takže nyní je otázka,co s tím-zda si budeme plácat po ramenou jak je to dobře,v zákonech napsáno,a nebo přijmout pravdu reality,která nás ohrožuje.Ovšem jak sám píšete v závěru .měla by to být "otázka kvality soudnictví i celého společensko-právního prostředí,do kterého patří mimo jiné i sdělovací prostředky a to,jakým způsobem veřejnost informují, nejrůznější občanské iniciativy apod".Bohužel  jsme nyní ve stavu, kdy sdělovací prostředky (a zvláště nezávislý internet) informují,občanské iniciativy burcují,ale soudnictví je nejen nekvalitní,ale dokonce tyto všechny požadavky ignoruje,protože je ze zákona nezávislé neodvolatelné  a bez zodpovědnosti za svá rozhodnutí

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

31. 1. 2012 13:17
Re: a v čem vlastně pana Matějku rozporujete?

Odpověď najdete níže v tom „podobenství“ o fotografování. Díváme se na stejnou věc, ale každý používáme jinou optiku :-)

0 0
možnosti
PP

echo.3.

31. 1. 2012 0:40
Ty ty ty, Indruchu!

Není to vůbec špatné.

          :o)

1 0
možnosti
MR

iluminat

31. 1. 2012 0:36
tak jeste jednou autore, Matejka popsal jak se veci maji

ze to  neni spravne nebo  je, to je jina.  Pokud nekdo zlemplovati, jako to delaji evropane, tak cikani prestanou delat, a proc by se meli namahat? Gadzove jim daji. Islamiste, ti fanaticti, se roztahuji a evropane jsou papezstejsi nezli papez, na ukor tech normalnich muslimiu, nehlede na to ze je to na ukor vsech evropanu jim podlezaji. Tak ten silnejsi, tentokrat nezvani muslimove, a cikani, na tom vydelaji, Sami evropane je ucini silnejsimi, Darwin to krasne popsal. Jesti zapadni civilizace jde do kopru, je to zlenosenim a zblbnutim. Cili docela zakonitie do toho kopru pujde.

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

31. 1. 2012 0:46
Re: tak jeste jednou autore, Matejka popsal jak se veci maji

Popsat, nebo zachytit věci, „tak, jak se mají“ není žádný kumšt. Nebo je? Fotografujete? Zkoušel jste někdy vyfotografovat jeden a týž objekt - třeba dívku - s použitím objektivů s různou ohniskovou vzdáleností? Při různém nasvícení? Můžete takto získat třeba desítky fotografií. Každá bude jiná, každá bude mít jinou vypovídací i uměleckou hodnotu. A přesto budou zachycovat stejnou objektivní realitu. :-)

1 0
možnosti
H

habit-.!..

30. 1. 2012 23:50
... matějka konstatoval, že lev požírá lidi...

... matějka schvaluje požírání lidí - skvělá argumentace... to je jako když komisař Barroso prohlásil, že pokud Řecko zbankrotuje, bude to vina těch, kdo na problémy Řecka dávno poukazují... to si ani s pár větami vytrženými z kontextu nedokážete poradit? ...ale jak vidno, matěkovým stalkerům i tohle stačí ke štěstí...

:-/

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

30. 1. 2012 22:40
Super reakce

Ta pasáž o cikánech a islámu nemá chybu. Matějka si pěkně naběhl na vidle;-D

Karma;-)R^

7 0
možnosti
MR

iluminat

30. 1. 2012 21:28
mate v tom gulas, to ze cikani nejsou zadni volove

zrovna tak jako ti neslusni a fanaticti muslimove, a dovedou - kdyz jim k tomu evropane daji prilezitost - vytriskat vyhody pro sebe, to je to o cem se jedna, Kde cikanum nikdo za nicnedelani neplati, tam vsichni, 100%cikanu maka. Tam kde se pred muslimama nepodelaji, tam si nevyskakujou,leda ze by si koledovali o poradnou preshubu.

Takze je tomu tak, kdo je lempl je urcen pro vyhynuti, co na tom fakt nechapete????

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

30. 1. 2012 21:53
Re: mate v tom gulas, to ze cikani nejsou zadni volove

Já v tom guláš nemám. To vy neumíte číst, neumíte přemýšlet, neumíte pracovat s informacemi, neumíte se koherentně vyjadřovat. Myslíte, že máte právo žít a rozmnožovat se? :-P

2 0
možnosti
VN

Viktor N.

30. 1. 2012 21:11
LOL, to jste váženě tak mimo, autore?

ad 4. odstavec „Dále text obsahuje jen ryze účelová, populistická, ničím nepodložená tvrzení…“

Hned mám pár příkladů: Natálka × Patrik, Tanvald × Nový Bor a tak dále…

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

30. 1. 2012 21:49
Re: LOL, to jste váženě tak mimo, autore?

1. Natálka alias žháři z Vítkova: Tresty byly exemplárně vysoké, případ nesl známky „monstprocesu“. Ovšem je to pouze jeden případ, z něj žádné závěry vyvozovat nelze.2. Patrik: Tresty, které padly v této kauze, v zásadě odpovídají trestním sazbám, jaké jsou u nás za podobné činy udělovány. Podle mého názory byly nízké, ovšem stejně jako v celé řadě jiných případů. Já jsem pro celkové zpřísnění trestů u nás.

3. Tanvald - pokud vím, probíhá vyšetřování

4. Nový Bor - pokud vím, případ rovněž ještě nebyl uzavřen...

Ovšem, co je nejdůležitější – nelze si vypíchnout pár mediálně sledovaných případů a na jejich základě se pouštět do nějakého srovnávání. To lze realizovat pouze na podstatně větším vzorku a po důkladném prozkoumání a porování všech aspektů těchto případů.

4 0
možnosti
JL

uumaa

30. 1. 2012 20:59
Dobrá analýza

Dávám karmu

2 0
možnosti
JN

jenyknovak

30. 1. 2012 20:36
Na které planetě žijete?

Jste zrovna tak mimo mísu, jako naši politici, odtržen od reality běžného života. Źe jsou si lidé rovni a dokonce někteří rovnější, to už se říkalo v minulém režimu a platí do dnes a to i v trestních kauzách. Nebudu se dále rozepisovat, neboť nestojím o to, aby mi admin sebral nějaké dukáty, nebo dal ban...........

1 0
možnosti
C

Cynyc_

30. 1. 2012 20:34
Že pan Matějka píše pitomosti víme všichni.

Autor sice velmi elegantně rozebral konkrétní nesmysly z jednoho článku, ale cca od poloviny už páně Matějkova tvrzení odmítá z vlastního ideologického hlediska a především zůstává na úrovni kritiky jednotlivých výroků a nečiní hlubší závěr. Podstatu kritiky pana Matějky lze totiž shrnout do konstatování, že je typickým sociálním darwinistou, který se systematicky dopouští logické chyby "dovolávání se přirozenosti".

1 0
možnosti
II

Igor Indruch

30. 1. 2012 21:41
Re: Že pan Matějka píše pitomosti víme všichni.

Je to „glosa“ právě k tomu konkrétnímu článku :-) kdybych měl tvorbu pana Matějky rozebírat komplexněji, musel bych ji znát. A já ji neznám. Jsem na tomto blogu pár dní a přesně tak dlouho je mi známo jméno František Matějka. :-)

Z toho důvodu zde není ani onen „hlubší závěr“. Ale na tom se pokusím někdy v budoucnu zapracovat. :-)

PS: Ještě to vlastní ideologiciké hledisko by mě zajímalo, jaké podle Vás je. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Milující otec. Křesťansko-ateistický zenbuddhista. Překladatel na volné noze. Autor dvou knih.