Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Enaz

5. 9. 2008 17:35
Taky to vidím jinak

Pracuji ve firmě, které se příliš nedaří a tak zvolila nejlehčí cestu ... najmeme levné pracovní síly. Ano, chápu, že i to je řešení, ale pokud vezmete do chemické firmy pracovité Vietnamce (o tom jejich konkrétní šéfové nepochybují), tak je můžete použít jen na omezené množství těch nejnekvalifikovaných prací, protože se s nimi prostě dostatečně nedomluvíte a chemie chce i přesnost. Jsou ochotní pracovat za peníze, které by našince neuživily, bydlí v děsných podmínkách ... pokud to vydrží a budou mít rodiny, tak další generace takhle žít už nebude ... Takže přivezeme další?

0 0
možnosti
E

Enaz

5. 9. 2008 17:47
Re: Taky to vidím jinak

Není něco trochu pokroucené? Pokud si v Anglii dokážou dva prodavači zmrzliny zaplatit z jednoho platu bydlení a druhý šetřit na pořízení nadstavby a následný rozvoj svých možností - tj. na další proražení na pracovním trhu, tak je tu něco špatně, ne?

Máme špatně nastavené daně? Nízkou minimální mzdu oproti podpoře? Nebo třeba neschopné managery, kteří ty firmy řídí?

Jestliže někdo pracuje (nemyslím "ulejvá se" na pracovišti) a jeho mzda mu nezajistí důstojný život, tak je něco špatně v celém systému.

A poznámky typu - "měl se víc učit" neberu, protože potřebujeme i ty nekvalifikované nebo minimálně kvalifikované lidi, protože odpadky se samy neodvezou, ulice nezametou a ten vagon někdo vyložit musí.

0 0
možnosti
RB

erben3

5. 9. 2008 16:10
.

Já bych to viděl trochu jinak. Omezit sociální dávky různým parazitům, kteří na práci v životě nehrábli (všichni jistě vědí, koho mám hlavně na mysli), aby se museli tou prací začít živit a nebo je nechat umřít hlady. To by bylo najednou pracovníků a zelených karet by nebylo třeba.

0 0
možnosti
RP

radim36

5. 9. 2008 18:43
Re: .

Já to vidím zas tak, že zrušit "těm parazitům" dávky, aby začali pracovat, cesta není. Pro převážnou většinu volných pracovních míst jsou tito lidé pro zaměstnavatele mírně přehnáno drazí i zadarmo. Ani za takových podmínek je nikdo nezaměstná, zaměstnavatelé potom raději nechávají tyto místa neobsazená. Protože tito lidé to vědí a si už navykli se přiživovat výdělky v oblasti šedé a černé ekonomiky, moc jich pracovat nezačne. Pouze zvýší svou aktivitu v oblasti černých prací, krádeží a další trestné činnosti.  Zaměstnavatelé jsou z těchto vrstev ochotni akceptovat jedině "vyčištěnou" pracovní sílu, lidi, co prošli měsíčními a delšími kursy, kde prokázali, že jsou schopni chodit denně pravidelně do práce a že jsou schopni přijímat nové věci.

0 0
možnosti
JA

José Antonio

5. 9. 2008 14:44
Diskuse

Já v těchto diskusích nespatřuji nejmenší smysl. Vždyť všude okolo jsou vidět jasné důsledky toho, kam to vede. To je potom stejné jako diskutovat o tom, zda vlézt do lví klece, zatímco se dívám na to, jak ve vedlejší kleci už požírá tygr někoho, kdo se k podobně podivnému kousku už odhodlal.

0 0
možnosti
AW

Pilat

5. 9. 2008 13:25
stejna pisnicka kapitalismu

kdo nechce pracovat za sestaky je lenivy, vyhodny je ten ktery je ochotny pracovat 12 hodin, bez priplatku, 7 dni v tydnu, nerepta na bezpecnost a kdyz neni potrebny s podekovanim se odporouci :-) 

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

5. 9. 2008 13:43
Re: stejna pisnicka kapitalismu

Kdo nechce pracovat za šestáky, má si udělat alespoň výuční list a svoje řemeslo perfektně ovládat. Pak má dost velkou šanci najít dobře honorovanou práci za dobrých podmínek. Kdo má kvalifikaci a ochotu nádeníka, bude dělat nádeníka za nádenických podmínek. Znám řemeslníka, který přijde po práci vysmátý, pouze nadává na to, že má 12 čistého. A znám zámečníka, se kterým si kolikrát kulečník nezahraju, protože makal a nechce se mu ani u toho kulečníku stát. Ale zas má dvě auta (nové pro rodinu a ojeté do práce). A rozhodně kvůli tomu nemusí dělat 12 hodin 7 dni v týdnu. Na víkendy totiž jezdí na chalupu, kde sebou flákne pod slunečník, protože na práci si tam zaplatí řemeslníky.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

5. 9. 2008 13:19
jeje

Dobry den pani profesorko!!! Necekal bych, ze na Vas narazim zrovna zde:-) Doufam, ze se mate dobre. Radi bychom Vas nekdy videli na srazu ze stredni, jestli si tedy pamatujete na ty hajzliky z BP1A rok 1993/94 :-)

Zdravi Vas Petr Michna

0 0
možnosti
JI

INDRJA

6. 9. 2008 21:09
Re: jeje

Taky zdravím.:-)

0 0
možnosti
PP

ppelc

5. 9. 2008 13:12
Zelena karta

je doklad ze znate pravidla golfu a ze vas muzou pustitr na hriste. Nevim co proti tomu kdo ma.

0 0
možnosti
MH

1255

5. 9. 2008 12:22
Lepší by bylo nedovážet pracovní síly z

Vietnamu, Mongolska a odjinud, ale přimět naše nezaměstnané pracovat.

0 0
možnosti
RP

radim36

5. 9. 2008 12:54
Re: Lepší by bylo nedovážet pracovní síly z

Na to, aby ti nezaměstnaní mohli pracovat, musí být dva. Zájemce o práci a zaměstnavatel.  A kohopak asi zaměstnavatel přijme raději, našeho nezaměstnaného, kterého bude muset měsíc, půl roku zaškolovat na práci, přitom nemá záruku, že ten člověk během té doby neuteče nebo nějakého mladého cizince, co vydrží dvakrát rychlejší tempo a pracuje naplno po týdnu? Snižování sociálních dávek nic neřeší,je to jen prostředek k sbírání politických bodů, protože zaměsrnavateli je úplně fuk, jak velkou sociální dávku zájemce o práci pobírá, jeho zajímá jen to, že tento "náš" zájemce o práci je pro něho podstatně méně výhodnější než cizinec.

0 0
možnosti
F

flandero

5. 9. 2008 11:24
Stačí se podívat do západní evropy

Jak tam se tam bez těchto nekvalifikovaných neobejdouR^ Nepracují ( proč by měli?), vytvářejí ghetta a občas podpálí nějaké to auto. Nevím dámo kde jste vzala ten nesmysl jako vláda, která si slibuje že sem natahá nekvalifikovanou sílu a ta zde bude otročit za minimální mzdu ve fabrice. Zkušenosti snad ukazují že tomu tak není a nebude! Nekvalifikovaných lidí zde máme dostatek i bez východu, jde jenom o to že nejsou ochotni dělat za minimální mzdu kterou zaplatí sotva nájem, a od ještě k tomu nevidim do nevidim! Vůbec se těmto lidem nedivím že nechtějí pracovat v těchto podmínkách, vy byste chtěla? Já ne.:-)

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

5. 9. 2008 12:00
Re: Stačí se podívat do západní evropy

Nikdo tady nenutí nekvalifikovanou sílu makat od nevidím do nevidím za pár šupů. Nekvalifikovaný člověk má možnost se kvalifikovat a najít si slušnou práci. Považuje-li však někdo za výhodné k nám přijít, za takovýchto podmínek pracovat, odvést daně a utracením takto vydělaných peněz pootočit ekonomikou, je mi ten člověk milejší, než vlastní tupoun, líný dosáhnout té nejnižší učňovské kvalifikace (fabriky marně shánějí řemeslníky a ti rozhodně nedělají za minimálku), který pak navíc tvrdí, že takto nevybaven odmítá pracovat. Kdo ho má sakra živit, když on sám se živit odmítá? Já? Já ne! Vy? Asi taky ne. Když někdo nechce děla nádeničinu, tak ať se něco naučí nebo ať klidně umře hlady.

0 0
možnosti
B

Bookman

5. 9. 2008 11:08
Mimo

Jste (chce se mi napsat: jako obvykle) opět mimo. Jak již bylo napsáno, tak nejde o Vietnam, ale o státy, které máme blíže a jejichž nárdoní povaha je poněkud, ehm, zvláštní. Rv

0 0
možnosti
D

duhastrecht

4. 9. 2008 19:37
Buď nevíte o čem

je problém, nebo nechcete vědět: Tady nejde o Vietnamce, z těch strach nejde.

Tady jde o mohamedány, co se již dostatečně předvedli v západní Evropě že starch z nich je oprávněný, tzhle tu nechceme, Vietnamci jsou normální národ, Arabové, Pákistánci  spol. ne.

0 0
možnosti
MH

1255

5. 9. 2008 12:25
Re: Buď nevíte o čem

Já Vietnamce za normální národ nepovažuji. Jsou pro nás cizí, ikdyž se asi snaží. Přesto jejich jediným cílem je tady vydělat i nezákonně. A my jim to umožňujeme. Naši občané jsou diskriminovaní - zkuste si zavést pěstírnu marihuany. Když vidíte,v jakých autech jezdí a kdo z našich zaměstnanců si může dovolit taková auta, tak se musíte ptát, zda platí daně a čím se živí. Normálně určitě ne. Netvrďte, že je to z poctivé práce.

0 0
možnosti